Pidetään Saarijärven Pikku-Pentinniemi virkistysalueena!

 

1561375446030_0_IMG-20190624-WA0000.jpg

Saarijärven kaupunki suunnittelee kaavoittavansa Pikku-Pentinniemeen (tutummin Nakurantaan) asuntoja. Kaupungin perustelu tälle on taloudellinen. Pidetään mielummin ranta virkistysalueena!

Seuraavaksi useita syitä, miksi asuntokaavoitussuunnitelma on huono.

1. Taloudellisen voiton saaminen tonttikaupalla on kaupungille vaikeaa, koska Pikku-Pentinniemen asuntokaavoitus edellyttää kalliin kunnallistekniikan (tie, vesi) tekemistä alueelle, jossa sitä ei ole.
 
2. Saarijärvellä on hirveä määrä asuntoja kaupan. Etuovi.comissa on myynnissä noin 90 asuntoa postinumerolla 43100. Uudiskohteita Saarijärven rannaltakin on myymättä. Omakotitalotontteja on samalla sivustolla myytävänä vajaa 70 kappaletta. Asuntoja ja tontteja Saarijärvellä riittää!
 
3. Pikku-Pentinniemi on ainoa kunnon uimaranta Mannilan ja Mansikkaniemen välissä. Se palvelee lähialueen kymmenien kerrostalojen ja lukuisien rivi- ja omakotitalojen asukkaita. Lapsiystävällinen ranta on matala eikä äkkisyvää tarvitse pelätä. Uimarantoja ei keskustassa ole riittävästi!
 
4. Pikku-Pentinniemessä ihmiset käyvät uimassa, laskemassa pulkalla, onkimassa, ulkoiluttamassa koiria, leikkimässä ja oleilemassa. Se on rauhallinen paikka, jossa on mukava olla luonnon helmassa, silti keskellä kaupunkia. Näitä paikkoja ei keskustassa asuville liikaa ole.
 
5. Nakurantana tunnettu alue on nuorison suosiossa. Nuoret käyvät rannassa melko aktiivisesti hengailemassa, etenkin kesäiltoina. Rantaa käyttävät muutkin kuin keskustassa asuvat nuoret.
 
Nuoret kaipaavat Saarijärvelle paikkoja, joissa olla. Nuorille ei todellakaan ole riittävästi paikkoja Saarijärvellä, joten tuntuisi todella ikävältä viedä heiltä näitä viimeisiäkin pois. Erään nuoren sanoin: "Taas yksi hyvä paikka pilataan."
 
Saarijärven yhtenäiskoulun yläluokkalaiset toimittivat omasta aloitteestaan kaupungille noin sata nimeä käsittäneen adressin rannan säilyttämisen puolesta.
 
6. Yhtenäiskoulu käyttää Pikku-Pentinniemeä lintubongaukseen, pulkkailuun, metallin etsintään ja muihin retkiin. Se on sopivan lähellä oppitunnin kestot huomioiden.
 
7. Sivulan päiväkoti käyttää Pikku-Pentinniemeä lähes viikoittain vuoden ympäri. Se on paikka, jossa lapset saavat leikkiä vapaasti ilman aitoja ja pelkoa liikenteestä. Se on lähellä päiväkotia ja pienet jalat jaksavat sinne asti hyvin kävellä.
 
8. Sen asemesta, että ajateltaisiin sitä, miten saada paluumuuttajia Saarijärvelle, voitaisiin ajatella, miten nykyisiä saarijärveläisiä voitaisiin palvella paremmin. Tällainen ajattelu voisi vähentää kaupungin muuttotappiota.
 
Pikku-Pentinniemi on ollut vähäisellä hoidolla viimeiset kymmenkunta vuotta. Aluetta voitaisiin kehittää rakentamalla paikalle vaikka uimakopit, nuotiopaikka tahi koirapuisto.
 
Jos adressi saa kannatusta, toimitan sen kaupungin päättäville elimille kesän 2019 aikana.

Jesper Kristiansson    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Jesper Kristiansson voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAIMaksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…