Pikku Huopalahden Posti pitää säilyttää

Vetoomus Pikku Huopalahden Postin säilyttämiseksi

Itella Oyj on ilmoittanut sulkevansa Pikku Huopalahden Postin myymälän osana säästötoimenpiteitään.

Itellan viestintäpäällikkö Ulla Parviaisen mukaan päätös Pikku Huopalahden Postin lakkauttamisesta on tehty, ja alueen asukkaiden lähiposti siirtyy toiseen myymälään. Lähimmät Postin myymälät ovat Munkkivuoressa, Töölössä ja Haagassa. Nykyisestä toimipaikasta etäisyys näihin myymälöihin on 2–3 kilometriä. Muutos koskee kaikkia, joiden postinumero on 00270, 00280 ja 00300.

Parviaisen mukaan Pikku Huopalahteen ei ole tulossa SmartPost -pakettiautomaattia, eikä asiamiespostin saamisesta alueelle ole keskusteltu. Pikku Huopalahden Postin myymälä suljetaan aikaisintaan ensi vuoden alussa, ja viimeistään kesäkuun 2012 loppuun mennessä.

Postin myymälän sulkeminen vaikeuttaa erityisesti alueen vanhusten, lapsiperheiden, autottomien ja vähävaraisten postipalvelujen saantia. Itellaa velvoittavat postilain periaatteet turvata postipalvelut kohtuullisella etäisyydellä ja päivittäisen asioimisen yhteydessä. Pikku Huopalahden Postin toiminta-alueella asuu noin 14.000 asukasta, joista noin 3000 on yli 60-vuotiasta, joten postipalvelujen saanti lähietäisyydeltä on tärkeää.

Allekirjoittaneet vetoavat, että postipalvelut säilytetään Pikku Huopalahden, Ruskeasuon ja Meilahden alueella.

Vetoomus on mahdollista allekirjoittaa 6.11. saakka. Se luovutetaan Itellalle marraskuun aikana.

 

 


Kohtaamisia kotikulmilla -hanke, Ruskeasuo-Seura, Pikku Huopalahden asukasyhdistys, Pikku Huopalahti    Ota yhteyttä adressin tekijään