Poppikoulu on säilytettävä Yleisradion ohjelmistossa

Yle kertoo tiedotteessaan 28.11.2023, että perinteikäs musiikkivisailuohjelma Poppikoulu lopetetaan.

Poppikoulu-ohjelma ansaitsee jatkuvuutensa Yle radiossa useista syistä, jotka liittyvät sen kulttuuriseen merkitykseen, monipuoliseen sisältöön ja yleisön sitouttamiseen. Tässä muutamia perusteluja:

  1. Kulttuurinen merkitys: Poppikoulu on vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa musiikkikulttuurissa. Ohjelma on tarjonnut vuosien varrella paikan niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin artisteille, mahdollistaen heidän musiikkinsa esittämisen ja tuoden esille erilaisia musiikkityylejä. Ohjelma toimii ikään kuin musiikillisen kulttuuriperinnön säilyttäjänä ja välittäjänä, mikä tekee siitä arvokkaan osan Ylen ohjelmistoa.

  2. Monipuolinen sisältö: Poppikoulu on tunnettu monipuolisesta musiikkisisällöstään. Ohjelma esittelee laajasti eri genrejä, aikakausia ja artisteja, mikä tekee siitä houkuttelevan kuuntelukokemuksen erilaisille yleisöille. Monimuotoisuus on tärkeää, jotta ohjelma voi palvella mahdollisimman laajaa musiikinystävien joukkoa.

  3. Nuorten kuuntelijoiden sitouttaminen: Poppikoulu on osoittanut vetovoimansa erityisesti nuorempien kuuntelijoiden keskuudessa. Ohjelman avulla nuoret voivat tutustua eri aikakausien ja tyylisuuntien musiikkiin, mikä voi vahvistaa heidän musiikillista makuaan ja laajentaa musiikillista näkemystään. Tämä on erityisen tärkeää nuorisolle suunnatun ohjelmiston tarjoamiseksi.

  4. Yhteisöllisyys: Poppikoulu voi toimia myös yhteisöllisenä foorumina musiikin ystäville. Ohjelman kuuntelijat voivat jakaa musiikkikokemuksiaan sosiaalisessa mediassa tai keskustelufoorumeilla, saunan lauteista puhumattakaan, mikä luo yhteisöllisyyttä ja vahvistaa ohjelman asemaa osana suomalaista musiikkikulttuuria.

  5. Uusien artistien tukeminen: Poppikoulu on perinteisesti tarjonnut näkyvyyttä myös uusille ja nouseville artisteille. Ohjelman kautta he voivat tavoittaa laajemman yleisön ja saada ansaitsemaansa huomiota. Tämä on tärkeää musiikkikentän monimuotoisuuden ja uusien lahjakkuuksien esiin nostamisen kannalta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Poppikoulu-ohjelma on tärkeä osa Yleisradion tarjontaa, ja sen jatkuminen Yle radiossa on perusteltua sen kulttuurisen arvon, monipuolisen sisällön, nuorten sitouttamisen ja yhteisöllisyyden edistämisen näkökulmasta.

Me tämän adressin allekirjoittajat vaadimme, että Yle säilyttää ohjelmistossaan jatkossakin Poppikoulun. 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Julius Viertola voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…