Puollamme jää-monitoimiareenan rakentamista Lappeenrannan torialueelle

Lappeenrannassa on vireillä hanke, jonka ajatuksena on toteuttaa jäähalli/monitoimiareena Lappeenrannan keskustaan torikorttelin alueelle. Keskustaan rakentuessaan areena lisäisi koko kaupungin elinvoimaisuutta, sillä kyseiseen areenaan saataisiin muitakin tapahtumia, kuin jääurheilua. Monipuolisesti muokattavissa olevat tilat mahdollistaisivat muidenkin urheilulajien otteluita, konsertteja, messuja, kokouksia ym.


Lappeenrannan kaupunki on julkistanut vuoteen 2037 ulottuvan strategian, jonka päätavoitteiksi on linjattu mm. kaupungin elinvoiman vahvistuminen, eteneminen kohti hiilineutraaliutta sekä kaupungin keskustan elinvoiman, viihtyisyyden ja helposti tavoitettavuuden lisääminen. Hanke on myös kaupungin strategian suuntainen. Areena rakentuu seuraavien vuosikymmenten tarpeisiin, joten sen on oltava hanke, joka edistää alueen ja kaupungin elinvoimaisuutta.

Ymmärrämme, että kaavoitus hallin sekä torialueen sijoittelun osalta on vielä kesken, uskomme kuitenkin hyvän ratkaisun löytyvän yhteistyössä eri tahojen kesken.

Me allekirjoittaneet toivomme, että areena rakentuu kaupungin keskusta-alueelle. IMG_9636.jpeg