Puolusta oikeuksiamme hamppuun. - hampun kieltolakiehdotus torjuttava

STM ( Sosiaali ja terveysministeriö) on valmistellut huumausainelain muuttamista kuulematta lainkaan hampunjalostukseen ja ei-huumavan CBD-öljyn terveysvaikutusten tutkijoita ja muita alan asiantuntijoita ja yrityksiä. Työ on tehty täysin läpinäkymättömästi yhden ainoan virkamiehen työnä. Muutos estäisi sekä hampun tärkeää kasvijalostusta, että vapaata tutkimustyötä ja estäisi ei-päihdyttävien cbd-tuotteiden kehittämisen ja markkinoinnin. STM:n asenne ei vastaa tämänpäiväistä eurooppalaista näkemystä ja oikeuskäytäntöjä.

Se estäisi Suomessa (ainoana eurooppalaisena maana) tärkeän tuotantoalan kehittämistä ja lain suoman elinkeinovapauden: Kun kehitys muualla maailmassa tällä rintamalla etenee ryminällä, vallaten yhä isompia terveysmarkkinoita, tämä kotimaassamme omavaraisuuden takaava tuotantoala Suomessa siis estettäisiin. CBD-öljy ei ole huume. Se on tärkeä, turvallinen, immuunivastetta kohottava rohdos, joka sopii ja käytetäänkin myös lapsille mm. epilepsian hoidossa. On myös alustavissa tutkimuksissa havaittu että CBD-öljy ehkäisisi tiettyjen virusten, kuten koronan tarttumista ihmiseen. Hamppuun ja CBD-öljyyn liittyvää tutkimus, ja - jalostusyötä ei saa maassamme estää. Menettäisimme silloin suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia laajalti palvelevan tutkimusalan ja tuotteisiin liittyvän, suomalaisille edullisen markkinaosuuden maailmalla.

Myös pelkän kuituhampun ja öljysiemenhampun viljelijät joutuisivat lisävalvonnan ja byrokratian kohteeksi. Koko hamppukasvi tulkittaisiin huumausaineeksi toisin kun YK:n huumausainesopimus määrittelee.

Katsomme, että menossa on historiallinen yritys kaventaa kansainvälisesti tunnustettuja oikeuksia tämän ikivanhan kulttuurikasvin hyödyntämiseen.

 

 


Chrisse Candolin / Pohjoinen Aurinko / www.northernsun.fi    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Chrisse Candolin / Pohjoinen Aurinko / www.northernsun.fi voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAIMaksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…