Rasismi kitkettävä

Suomesta on yritetty vuosikaudet tehdä aidosti monikulttuurista maata, jossa valtaväestö ja maahan muuttaneet ihmiset elävät sovussa ja keskinäisessä vuorovaikutuksessa keskenään.
Valitettavasti asenteet eivät ole olleet kypsät. Erityisesti nuorten miesten asennevammat ovat johtaneet ikäviin välikohtauksiin ja rasistisiin tekoihin muun muassa muutama vuosi sitten Joensuussa ja hiljattain Kajaanissa.

Rasismia, muukalaisvihaa, on helppo lietsoa. Samalla sen mahdollinen kasvu avaa pelottavan tulevaisuuden näkymän.
Rasismiin on puuttuva ankarasti sekä valistuksella että lainsäädännöllisin ja viranomaiskeinoin.

Suomessa on köyhiä ja sosiaaliturvan varassa eläviä omasta takaa, siksi ennakkoluuloja ruokkiva muukalaisten leimaaminen verovaroilla eläväksi joukoksi uppoaa tarpeettoman helposti osaan ihmisistä. Tutkimukset kuitenkin kertovat, että valtaosa tänne muuttaneista on ahkeria ja työteliäitä. Maahanmuuttajat ovat suomalaisia innokkaampia perustamaan pienyrityksiä.

Tulevina vuosina Suomi tarvitsee kipeästi työvoimaa ulkomailta. Senkin takia Suomen maahanmuuttopolitiikan ja väestön suhtautumisen maahanmuuttajiin on oltava ihmisarvokriteerit ja eettiset arvot hyvin täyttäviä. Orastavan rasismin siivet on katkaistava.

Tämä adressi luovutetaan Suomen tasavallan presidentille ja eduskunnalle.