Ravintolatupakoinnin puolesta!

Eduskunnassa halua kieltää ravintolatupakointi kokonaan


Kansanedustajien keskuudessa on laajalti halua kieltää tupakointi ravintoloissa kokonaan Irlannin ja Norjan tapaan.

Kieltohimot tulivat esiin, kun eduskunta aloitti maanantaina hallituksen esittämän tupakkalain ensimmäisen käsittelyn. Aikomus on nyt kieltää tupakointi ravintoloiden muissa sisätiloissa paitsi erillisissä ilmastoiduissa tupakkakopeissa.

Monet kansanedustajat, kuten Sirpa Asko-Seljavaara (kok), Erkki Virtanen (vas) ja Erkki Pulliainen (vihr), arvioivat, että tupakkakoppien rakentaminen on vain tilapäinen ratkaisu ja parin vuoden kuluttua ravintolatupakointi kielletään kokonaan.

Pulliainen valittelikin, että tupakoinnin täyskieltoon pitää kulkea mutkien kautta ja "vetää ravintoloitsijoita höplästä" rakentamaan tupakointitiloja.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta asettui kannattamaan hallituksen ehdottamaa tupakkalakia likimain sellaisenaan, mutta valiokunnan puheenjohtaja Valto Koski (sd) ei ollut tulokseen ollenkaan tyytyväinen.

Hän olisi halunnut säätää ravintoloihin täyskiellon. Samaa viestittivät myös,
Liisa Hyssälä, Pehr Löv (r), Raija Vahasalo (kok), Leena Rauhala (kd) ja Virtanen.

Virtasen mukaan täyskielto "ei ollut vielä tässä vaiheessa mahdollista". Jos olisi ollut, olisi Virtasen mukaan vältetty siirtymäkauden ongelma.

Suurille ravintoloille esitetään ylimääräistä kahden vuoden siirtymäaikaa tupakointitilojen rakentamiseen, mutta tästä eduskunta joutuu tiistaina äänestämään.

Vihreät, vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit esittävät, että siirtymäajasta luovutaan ja uusi tupakkalaki tulisi voimaan kaikissa ravintoloissa samaan aikaan 1. kesäkuuta 2007. Kokoomus puolestaan esittää, että voimaantulopäivä olisi kaikille 2. toukokuuta 2008.

----------------------------------------------------------------------------------

Itse olen erittäin vahvasti sitä mieltä että se joka ravintolan perustaa on
itse vapaa päättämään siitä tupakoidaanko hänen ravintolassaan vai ei.
Työntekijöillä on myös oikeus valita oma työpaikkansa sen mukaan pystyykö olemaan töissä paikassa jossa tupakoidaan.
Tupakointi vapaitra ravintoloita on jo olemassa joten nämä kohti holhousyhteiskuntaa vievät ministerit ja kansanedustajat voivat istuskella sitten niissä kuppiloissa aivan rauhassa.

Onhan se nyt perkele jos minä (ja tuhannet muut)en saa istua enää lempi pubini nurkkapöydässä lukemassa lehteä oluen ja tupakan tai vaikka viskin ja sikarin kanssa.
Haluaisin tietää mitenköhän meinataan ratkaista ongelma sen suhteen että esimerkiksi talvipakkasilla ihmiset haluavat poistua ravintolasta ulos tupakoimaan. Siinä saattaa tulla järjestyksenvalvojille kiirettä kun samaan aikaa ulkona on jono tulossa sisälle ja toinen jono menossa ulos.

VAIKUTTAKAA IHMISET, KIITOS!