RIISTAVEDELLE UUSI RAKENNUS YHTENÄISKOULU- JA MONITOIMITALOKSI!

25.2.2019 Me allekirjoittaneet vetoamme Kuopion kaupungin päättäjiä olemaan sanansa mittaisia ja noudattamaan kaupungin strategiaa laittamaan lapset etusijalle ja kehittämään Riistaveden maaseutualuetta. Riistavedelle tarvitaan UUSI yhtenäiskoulurakennus, joka palvelee monipuolisesti kaikkia alueen asukkaita ja toimijoita. Yhtenäiskoulun (ala- ja yläkoulu) lisäksi ainakin esikoulu, kirjasto, nuorisotila ja kuntosali tarvitsevat Riistavedellä uudet tilat. Monitoimitaloon tarvitaan täysimittainen liikuntasali päivisin koululaisten käyttöön ja iltaisin koko kylän harrastus- ja kokoontumispaikaksi.

Riistaveden kylän kouluissa on noin 200 oppilasta ja alueen toisella alakoululla Vehkalammilla noin 60 oppilasta. Kylällä sijaitseva Melalahden alakoulu on käyttökiellossa sisäilmaongelmien vuoksi ja koululaiset siirrettiin yläkoululle syksyllä 2017. Pienimmät koululaiset (1 – 4 luokat) käyvät kouluaan parakissa, joka on väliseinien puuttumisen takia meluinen ja muutenkin epäinhimillinen. Parakin katto on vuotanut pari kertaa, kovilla pakkasilla lapset istuvat siellä toppatakit päällä ja putkistokaan ei kylmää kestä. Kuumalla kelillä lämpötila nousee parakissa liian korkealle. Pienten koululaisten koulunkäynti ei voi jatkua näin, uusi koulu on saatava rakenteille pian!

Vanhempainyhdistys teki vanhemmille tammikuussa 2019 kyselyn liittyen lasten oireiluun koulujen tiloissa. Lapsilla esiintyy oireilua sisäilman vuoksi myös yläkoulun tiloissa, mm. hengenahdistusta, päänsärkyä, silmien kirvelyä, äänen käheyttä, infektiokierteitä ja yöllisiä yskänpuuskia, mikä viittaa astman oireisiin. Joillakin oireet ovat alkaneet jo alakoululla ja ne voi selvästi yhdistää koulurakennukseen, koska oireet helpottavat kesälomalla. Pahimmillaan lapsi on sairastunut astmaan ja osa on joutunut vaihtamaan koulua pysyvästi oireiden helpottamiseksi. Nykyiset koulurakennukset ovat elinkaarensa päässä eikä niiden korjaaminen ole järkevää. Laajamittainen remontti ja laajennus opetustyön keskellä on haitallista ja jopa vaarallista lapsille. Uuden rakennuksen puolesta puhuvat myös uuden rakennuskannan ympäristöhyödyt; parempi energiatehokkuustaso, vähäpäästöiset lämmitysmuodot, aurinkoenergian käytön lisääminen.

Täysimittaisen liikuntasalin ja esteettömän kuntosalin tarve on alueella ajankohtainen, koska Riistaveden jalkapalloseura AC Barca ry on kiinnostunut kehittämään futsalin harrastamista ja nostamaan lajin liigatasolle. Siihen tarvitaan standardit täyttävä (pelialue 20 x 40 m, salin korkeus 8 m, katsomopaikkoja 150) urheilusali, mikä palvelee koko Kuopion koillista aluetta liikunta-, tapahtuma- ja kokouspaikkana. Sali tuo Kuopiolle lisänäkyvyyttä urheilulajin myötä; futsal liigan ottelut videoidaan ja niitä näytetään myös Ylen kanavilla.

Uusi koulurakennus takaa Riistaveden lapsille terveen ja uudenaikaisen oppimisympäristön sekä houkuttee alueelle uusia lapsiperheitä. Monipuoliset toiminnot ja suuri urheilusali koulun yhteydessä tuovat koko alueen asukkaille uudenlaista asumisviihtyvyyttä liikunta-, harrastus- ja kokoontumistiloineen. Monitoimitalo antaa Riistavedelle mahdollisuuden kehittyä.

Kiitos, arvostamme tukeasi,

Riistaveden koulujen vanhempainyhdistys

Vehkalammin koulun vanhempainyhdistys ry  

Riistaveden kyläyhdistys ry

Pelonniemen kyläyhdistys ry

AC Barca ry

Riistaveden Urheilijat ry

Riistavesi-Seura ry 

Riistaveden Marttayhdistys ry

Eläkeliiton Riistaveden yhdistys ry

Riistaveden sydänkerho                                                            


Riistaveden koulujen vanhempainyhdistys    Ota yhteyttä adressin tekijään