Rovaniemen kaupungin noudatettava YK:n vammaissopimusta myös päiväaikaisessa toiminnassa

Rovaniemellä on aloittanut toimintansa uusi päivätoimintayksikkö, Rovacare Oy:n ylläpitämä Staari:

https://www.lapinkansa.fi/paivatoimintakeskus-yha-ilman-asiakkaita-yrittaja/439176?fbclid=IwAR0fgvbaDlblZ5KdjbAW8HhAnYHu4zkxMfaFZ5l2U2Ne2Bpkmt30DRZNHcU

Kyseiseen toimintakeskukseen olisi Rovaniemeläisiä asiakkaita tulossa, mutta Rovaniemen kaupunki ei kuitenkaan suostu kyseisestä yksiköstä asiakaspaikkoja hankkimaan vaan päivätoimintaa tarvitsevat pakotetaan tekemään valinta kaupungin oman Erkkilänkujan toimintakeskuksen tai Kolpeneen palvelukeskuksen väliltä.

Kaikille nämä kaksi paikkaa eivät kutenkaan sovellu, ja lisäksi YK:n vammaissopimus takaa vammaisillekin oikeuden päättää, miten ja missä päivänsä viettää.

Siksi me allekirjoittaneet vaadimme, että Rovaniemen kaupunki kunnioittaa YK:n vammaissopimuksen velvoitteita, ja antaa valita myöskin päivätoimintapaikkansa itse tai läheisten tukemana.

YK:n vammaissopimus:
https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2016/20160027/20160027_2#idp446851664

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Petri Virolainen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )