Ruokatauon palauttaminen takaisin osaksi työaikaa/ Tampere

Tampereen kaupunki on työnantajana tehnyt yksipuolisen päätöksen muuttamalla 1000 työntekijän (pääasiassa sosiaali- ja terveystoimessa) ruokatauon omana aikana pidettäväksi kuuntelematta työntekijöiden perusteluja. Toimenpide lisää työn sitovuusaikaa 2.5 tunnilla viikossa pienipalkkaisilla naisvaltaisilla aloilla ilman korvausta. Toiminta halvaannuttaa työnteon tunniksi monessa työpisteessä keskellä päivää, kun palveluiden käyttö on vilkkainta. Asiakaslähtöisyys, asiakaspalvelun laatu ja työhyvinvointi heikkenevät oleellisesti. Toimenpiteellä on vaikutuksia myös pienten lasten päivähoitoaikojen pidentymiseen, päivähoitomaksujen nousemiseen, perheiden yhdessäoloaikaan jne. Työaikaratkaisut lähtevät aina toiminnan tarpeista ei tällaisista mielivaltaisista päätöksistä. Tampereen kaupungin pitäisi tulla työnantajana nykyaikaan ja vastaava kyykyttäminen pitäisi lopettaa. Toimenpiteen haitat ovat hyötyjä suuremmat. Ruokatauko pitää välittömästi palauttaa osaksi työaikaa niinkuin vakiintunut käytäntö on ollut. Ulkopuolinen taho ei voi tulla räätälöimään hyviksi käytännöiksi muodostuneita toimintamalleja kuuntelematta asiakkaita, työntekijöitä ym. asian osaisia.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn, että adressin tekijä Elina Sirén voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko kauppojen aukiolorajoituksista luopua?