suomi ainoaksi kansankieleksi

Adressin tavoite:

Saada pakkoruotsi pois kouluista ja korvattava se vapaaehtoisella ruotsilla. Sekä mahdollisesti ruotsin kielisistä

Tarkempaa tietoa:

Ruotsinsuomalaisia 5%
Suomalaisia 95%

E:Kun me kumminkin täällä Suomessa asutaan niin suurin osa osaa puhua suomea, niinkuin Ruotsissa suurin osa osaa puhua ruotsia. Mediassa ja asiapapereissakin pitäisi riittää yksi kieli, tämä vähentäisi myös veroja mukavasti. Myös suomenruotsalaisilta, jotka Todennäköisesti pärjäisi suomen kielellä.

Esimerkiksi jos meistä suomenkielen äidinkielisistä muuttaisi Ranskaan sen verran että meitä olisi 5% Ranskan väestöstä, niin ei me voida olettaa että he alkavat opiskelemaan pakkosuomea ja kaikkiin asiapapereihin ja kyltteihin lisättäisiin suomenkieleiset tekstit.

"Suomen perustuslain mukaan maan kansalliskielet ovat suomi ja ruotsi.[86] Suomea puhuu äidinkielenään 90,9 prosenttia ja ruotsia 5,44 prosenttia väestöstä. Ruotsinkielinen väestö on keskittynyt etelärannikolle ja Pohjanmaan rannikkoseudulle sekä Ahvenanmaalle."

"Suurin osa peruskoulun käyneistä suomalaisista osaa hyvin englannin kieltä ja hieman ruotsia. Suomea ja ruotsia opetetaan kaikille suomalaisille äidinkielenä tai vieraana kielenä. Lisäksi saksaa on opiskeltu lukioissa melko yleisesti."

E: Kouluista taas haluaisin pakollisen ruotsin tilalle vapaaehtoisen ruotsin niin jäisi enemmän tulevaisuudessa varaa valita. Niinkuin koulussa saimme hienosti valita koulusta riippuen ensimmäiset kielet.

-Lähteet wikipedia

Puhujien lukumäärä
4 844 047 - suomi
289 951 - ruotsi
48 740 - venäjä

Adressi ei koske:

Adressi ei koske ruotsalaisia, vaan ruotsin kieltä. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa. (ruotsalainen on henkilö ja ruotsin kieli on puhuttava kieli).

Adressi ei koske minua, joten pysytäänpä asiassa. Kyseessä on kieli ei henkilö/henkilöt

Toivon että laitatte asiallisia kommentteja sekä jätätte ylimääräiset sanat pois niin saadaan paremmin niistä sitten selvää. Sekä voidaan pitää tämä keskustelu aikuismaisessa tasossa.

Kiittäen, Eerika Tuloisela