Säästötalkoot eduskuntaan

Aiheesta on tehty kansalaisaloite, voitte käydä kannattamassa aloitetta:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1544

 

Huomioittehan, että kansalaisaloite ja tämä adressi ovat kaksi eri asiaa. Käykää kannattamassa kansalaisloitetta yllä olevast linkistä.

 

Säästötalkoot eduskuntaan

Kansanedustajien palkkioiden, etuuksien ja korvauksien pienentäminen.

1. Kansanedustajien palkkiosta pidätetään juhlapyhät (esim. loppiainen, helatorstai, juhannus, itsenäisyyspäivä, joulu), jos juhlapyhä osuu arkipäivälle (Esim. 6853€ / 21,5 = 318,74€ kansanedustajan päiväpalkkio)
2. Kansanedustajien toimitettava jokaisesta sairaspoissaolosta lääkärintodistus. 1. sairaspäivä on palkkioton. Päivistä 2-9 maksetaan 80% palkkiostanne ja yli menevistä päivistä voi hakea korvausta Kelalta.
3. Kaikkia kuukausipalkkion lisäksi myönnettyjä etuja pienennetään 25%.
4. Kaikki kansanedustajien korvaukset puolitetaan.
5. Kansanedustajien lomat lyhennetään samanpituisiksi kuin muilla julkisen hallinnon työntekijöillä. Vuosilomaa kertyy 30 päivää. Palkkiotonta lomaa voi pitää erillisen sopimuksen mukaan.
6. Edustusauto vain presidentin käyttöön. Taksikortit vain ministereille ja puhemiehelle. Kansanedustajille HSL:n matkakortit.
7. Kun kansanedustaja jättää eduskunnan, hän ilmottautuu myös työvoimatoimistoon, kuten muutkin työttömät työnhakijat, jos hänellä ei ole työpaikkaa. Kansanedustajien sopeutumisraha lakkautetaan.

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/palkkiot-ja-kulukorvaukset/Sivut/default.aspx

Toimitan tämän itse henkilökohtaisesti pääministerille, kun saamme 50 000 allekirjoitusta täyteen.