Vetoomus Mäntylän leikkipuiston puolesta

Vetoomus Mäntylän leikkipuiston puolesta

Me Keskilohjan asukkaat esitämme, että Mäntylän päiväkotitontin läntinen osa kaavoitetaan puistoksi, jollaisena se on käytännössä toiminut päiväkodin purkamisen jälkeen ja osittain myös päiväkodin toiminta-aikana.

Mäntylän päiväkodin tonttia (L139, Keskilohjan korttelia no. 157)koskeva asemakaavan muutos pantiin vireille huhtikuussa 2015. Kuten laki edellyttää, myös asukkaat osallistettiin kaavoitusprosessiin. Tuolloin paikalle suunniteltiin townhouse-tyyppistä rakentamista. Asukkaat esittivät, että puolet tontisa jätettäisiin leikkipuisto- ja virkistysalueeksi. Tämän jälkeen kaavoitusprosessi pantiin jäihin.

Kaavoitusprosessin vireilläolosta huolimatta vetovoimalautakunta päätti 19.6.2019 vuokrata tontin itäpuoliskon voimassa olevan kaavan mukaiseen rakentamiseen. Valtuutettu Matti Pajoja on tehnyt valtuustoaloitteen siitä, että tontin toinen puolisko, läntinen osa, kaavoitettaisiin nopeutetulla aikataululla rivitaloalueeksi.

Me Keskilohjan asukkaat esitämme, että Lohja lapsiystävällisenä kaupunkina säilyttää Mäntylän päiväkodin läntisen osan leikkipuistona. Sellaisena se on toiminut päiväkodin purkamisesta saakka. Itse asiassa päiväkodin piha toimi leikkipuistona iltaisin ja viikonloppuisin 1980-luvulta saakka, jolloin lähistöllä sijainnut leikkipuisto myytiin tontiksi.

Moni lähialueen perhe käy lapsineen puistossa päivittäin. Perheitä tulee puistoon autolla myös kauempaa. Pienet koululaiset tapaavat toisiaan vapaa-aikana puistossa. Puisto on myös pikkulasten vanhempien kohtaamispaikka.

Viime vuosina Mäntylän leikkipuiston läheisyyteen on muuttanut paljon lapsiperheitä ja tämä kehitys näyttää jatkuvan, joten puisto on tuiki tarpeellinen. Kyseessä on asukkaiden yhteinen alue ja henkireikä.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Maija Lindroos voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö energiajuomien myynti nuorille kieltää?