Ehdoton sananvapaus on turvattava

Suomalaisten ja EUn kansalaisten sananvapaus on jälleen kerran uhattuna.

Jälleen kerran korkeilla päättävillä tahoilla suunnitellaan hyödyltään vähintäänkin kyseenalaisia "turvatoimia", joilla on kauaskantoiset haitalliset seuraukset ihmisten sananvapauden saralla.


EU:n oikeus- ja turvallisuuskomissaari Franco Frattini aikoo esittää uutta lainsäädäntöä, jolla voitaisiin estää internetin hakukoneita käsittelemästä tiettyjä sanoja.

Frattinin mukaan estettäviä termejä voisivat olla esimerkiksi "pommi, tapa, kansanmurha tai terrorismi."

Frattini kertoo, ettei tarkoitus ole estää kohtuuttomasti sananvapautta, eikä estää hakusanojen asiallista käyttöäMyös tunnettu kansaedustajamme Jyrki JJ Kasvi on ottanut kantaa asiaan omalla sivustollaan, jossa hän ihmettelee asiaa mm. seuraavilla kommenteilla:

-"Miten ihmeessä komissaari Frattini aikoo erotella hedelmäpommin, rypälepommin ja lannoitepommin toisistaan?"

-"Entä miten käy historian kirjojen, kun terrorismi ja kansanmurha päätyvät kiellettyjen sanojen listalle?"Kaikenkaikkiaan kyseessä on mittava sananvapauden loukkaus, joka ei kuitenkaan tule merkittävästi haittaamaan oikeiden terroristien ja rikollisten toimia millään tavoin.

Näin ollen minä ja tämän addressin allekirjoittaneet henkilöt vaadimme, että Suomen vaikutusvaltaiset ja päättävät tahot tulevat tekemään kaikkensa estääkseen tällaisen perusoikeuksien loukkauksen toteutumisen EUssa ja ennen kaikkea omassa maassamme.

-Antti Piironen, Outokumpu