Pelastakaa lasten jalkapallokenttä Kaisaniemessä!

Pelastakaa lasten jalkapallokenttä Kaisaniemessä!

Helsingin kaupunki tekee Kaisaniemen puiston uutta käyttö- ja perusparannussuunnitelmaa. Suunnitelmaluonnoksessa nuorimpien jalkapalloilijoiden käyttämä Unioninkadun pikkukenttä muutetaan tenniskentäksi ja leikkipuistoksi. Pikkukenttä siirretään puolen kilometrin päähän suoraan Kaisaniemen ison kentän päätyyn.

Käytännössä se merkitsee kentän käytön loppumista nuorimmilta jalkapalloilijoilta, sillä käytännössä isoa ja pientä kenttää ei voi käyttää samaan aikaan.

NÄIN EI SAA TAPAHTUA!

Oma pikkukenttä nykyisellä paikallaan on tärkeä sekä alueen jalkapalloseuralle SAPAlle että keskustan kouluille, erityisesti ala-asteille. Sen vuoksi kenttää ei saa poistaa eikä myöskään siirtää kaavailtuun uuteen paikkaan ison kentän päätyyn, jossa ala-asteikäiset pelaajat joutuvat käytännössä isolla kentällä harjoittelevien nuorten ja aikuisten pallosateeseen.

Jos teini-ikäiset junioripelaajat tai lukiolaiset harjoittelevat jalkapalloa ja samaan aikaan pelikentän päädyssä pidetään harjoituksia tai liikuntatuntia ala-asteikäisille, pienempien on todellisuudessa mentävä muualle.

Teini-ikäinen pelaaja potkaisee palloa parhaimmillaan reilusti yli 100 kilometriä tunnissa. Yksi osuma maalin takana pelaavaan ala-asteikäiseen lopettaa harjoitukset tai liikuntatunnin todennäköisesti siihen.

Haluamme, että Kaisaniemen jalkapallokentät säilyvät perusparannettuina nykyisillä paikoillaan, jotta niiden käyttö voi jatkua täysipainoisesti. Toivomme, että tuet Kaisaniemen kentän säilymistä jatkossa pientenkin jalkapalloilijoiden käytössä allekirjoittamalla tämän adressin.
Jalkapalloseura SAPA r.y.
Kruununhaka


Jari Kinnunen,SAPAry    Ota yhteyttä adressin tekijään