SAVANNIKISSAT ON PÄÄSTETTÄVÄ TAKAISIN VENÄJÄLLE

  1. Päivitys 28.9. Kissojen omistaja on saanut Venäjän federaation eläin- ja kasvinsuojeluministeriöstä luvan viedä kissat takaisin Venäjälle, mutta se tuskin vaikuttaa mitenkään Suomen viranomaisiin.

Pohjois-Karjalan ELY-keskukselle

Suomen tullille

 

Me allekirjoittaneet vaadimme, että poliisin takavarikoimat savannikissat päästetään takaisin Venäjälle, jossa ne voivat asua omistajansa sukulaisen luona. Venäjällä kyseiset kissat ovat lemmikkejä. - Kuvassa toinen kissoista.

Suomessa kissoja odottaa lopetus, koska "ei ole muuta vaihtoehtoa". 

savannikissa_lapsen_kanssa.JPG

 

Poliisi takavarikoi Niiralan tullissa 16.9. kaksi venäläisen naisen omistamaa savannah-kissaa sillä perusteella, että hän muka oli salakuljettanut ne. Nainen aikoi viedä kissat Venäjälle, mistä on ne alunperin tuonut, koska sai tietää niiden olevan Suomessa kiellettyä ns. vieraslajia. Venäjällä savannikissat ovat lemmikkejä. Asia on varmistettu virallisesta vieraslajilistasta, jolta savannikissat eivät löydy. Venäjällä on myös lemmikkilehtiä, jotka esittelevät savannikissoja.

Kissojen omistaja on kulkenut n. 10-15 kertaa Suomen ja Venäjän väliä kissojensa kanssa ja vasta nyt kun poliisi kiinnostui näistä kissoista, omistajan ja kissojen matka katkesi tulliin.

Sanomattakin on selvää, että kissojen omistaja on joka kerta esittänyt kissojen dokumentit tullissa. - Adressin laatija on nähnyt yhden omistajalla yhä olleen todisteen rajanylityksestä kesäkuussa sekä suomalaisen rajaeläinlääkärin todistuksen rajan ylitystä varten elokuulta.

IMG-20220927-WA0001_(1).jpg
Samalla kun poliisi takavarikoi kissat, se takavarikoi myös kissojen lemmikkipassit, joihin on merkitty kaikki rajanylityspäivämäärät. Täytyy toivoa, että passit eivät kerrassaan "katoa" poliisilta.


Kissat ovat rahallisesti hyvin arvokkaita ja omistajaperheelleen hyvin rakkaita. Missä on inhimillisyys, missä järki, kun niitä ei päästetä takaisin lähtömaahansa? Kaiketi poikkeusluvan voisi tässäkin asiassa antaa. Kissat ovat lemmikkejä; ei niitä eläintarhaankaan voi laittaa.

Ennen vuotta 2016 tuodut savannikissat ovat sallittuja Suomessa, sen jälkeen tuodut ovat "haitallista vieraslajia". - Miten lemmikki ylipäätään voi olla haitallinen, jos ei pääse luontoon?

On käsittämätöntä että viranomaiset voivat tehdä näin räikeitä virheitä, kuten "salakuljetukseen" osallistuneet tullimiehet, jotka ovat kissat useita kertoja maahan päästäessään mahdollistaneet tämän tragedian.


Elisa Kissa-Öberg    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla hyväksyn sen, että Elisa Kissa-Öberg näkee kaikki tällä lomakkeella antamani tiedot.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.


Annan suostumukseni siihen, että tällä lomakkeella antamiani tietoja käsitellään seuraavissa tarkoituksissa:
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…