Savonlinnan kirjastoautopalvelut säilytettävä

Savonlinnan kaupungin päättäjät ovat aikeissa lopettaa kirjastoautopalvelut kesällä 2015.

Uuteen pääkirjastoon on rakennettu suuri autotalli uudehkolle kirjastoautolle. Molempiin on saatu rahaa aluehallintovirastolta. Rahat (100 000€ ?) jouduttaneen palauttamaan.

Kirjastoauto palvelee erityisesti haja-asutusalueen asukkaita, joille kirjastoasiointi keskuksissa ei ole helppoa. Savonlinna on alueellisesti suuri kaupunki, jonka liikenneyhteyksiä pirstaloi vesistö.

Lapset, nuoret , vanhukset ja syrjäseudulla asuvat tulevat erityisesti kärsimään! Ei kuulosta yhdenvertaiselta kohtelulta!

Kirjaston ehdotus oli jatkaa toisen kuljettajan eläköidyttyä yhden kuljettajan voimin syksystä alkaen. Miksi ehdotus ei kelpaa?

Päätöksenteossa tuotiin kirjastoauton rinnalle kirjastopalvelut Kerimäellä ja Punkaharjulla. Nehän ovat ihan eri asioita kuin kirjastoauto! 

Kaupunki, joka maksaa 100 000 € kuukaudessa lentoliikenteen tukiaisia harvoille, pystyy varmasti maksamaan myös kirjastoautoliikenteen, jonka peruspalvelut ovat huomattavasti suuremman käyttäjämäärän ilona.

Päättäjiä:http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/tassa-pyydetyt-aanestyslistat-kirjastoauton-lakkauttaminen-oli-kompromissi-257015