Säynätsalon terveysasema säilytettävä

Säynätsalon terveysasemaa uhkaa jälleen lakkauttaminen osana hyvinvointialueen palveluverkkosuunnitelmaa.
Säynätsalon terveysasemaa on puolustettava! Säynätsalon asuinalueiden (Säynätsalon, Lehtisaaren, Muuratsalon ja Kinkovuoren) asukkaiden siirtäminen toiseen toimipisteeseen tuo mm. suhteettoman ja hankalan matkan monelle terveyspalveluiden äärelle, joka vaikuttaa mm. hoitoon hakeutumiseen.

Lakkautusta perustellaan mm. hoitotakuun varmistamisella, kiinteistön eri kustannuksilla ja hyvinvointialueen taloustilanteella. Kuinka Novan tai Muuramen terveysaseman kapasiteetti kestää yli 3300 henkilön terveyspalveluiden järjestämisen: hoitotakuun ja henkilöstön riittävyyden?
Terveysaseman rakennus on varmasti tullut tiensä päähän, mutta syyttömiä asukkaat siihen ovat. Aiemmin Jyväskylän kunta ja nyt hyvinvointialue ovat laiminlyöneet rakennuksen ylläpidon ja riittävän ajoissa korvaavasta tilasta tehtävät suunnitelmat ja toteutukset, joten nyt on helppo sanoa, ettei rakennusta kannata ylläpitää.

Terveysaseman lakkauttamisella on suuret vaikutukset myös alueen vetovoimaan. Tänne muuttaminen ja täällä asuminen elämänkaaren loppuun asti heikkenevät väistämättä, kun palveluita supistetaan alueelta. Lapsiperheet valitsevat useimmiten alueen, jossa neuvola on lähellä. Ikääntyneelle väestölle terveyspalveluiden saatavuus on kotona pidempään asumisen edellytys.

Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä nykyiseen palveluvalikoimaan terveysasemalla. Hoitoon pääsee ajallaan ja myös etävastaanotto on toiminut hyvin.
Perusterveydenhuollon ja neuvolan palvelut on säästettävä Säynätsalossa! terveysasema.pngKuva: Keskisuomalainen, Risto Aalto


Säynätsalon työväenyhdistys, Otteliina Rantanen    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Säynätsalon työväenyhdistys, Otteliina Rantanen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.

Emme näytä sähköpostiosoitettasi julkisesti verkossa.Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…