Suomeen kotoutuvia nuoria ei saa karkottaa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#804

Allekirjoitan, koska näen sen inhimilliseksi velvollisuudekseni.

(helsinki, 31.08.2017)

#805

Olemme sitoutuneet kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin ja erityiseeti alaikäisten lasten turvallisuuden pitäisi kuulua niihin arvoihin joita kunnoitamme, ainahan niistä alaikäisistä tulee täysi-ikäisä, mutta emme me heitä voi silloin hylätä.

(Turku, 31.08.2017)

#817

Valtio rikkoo lakia pakkopalauttamalla lapsia.

(Helsinki , 06.09.2017)

#834

Miksi aiheuttaa lisää kärsimystä ja traumaa nuorille ihmisille poistamalla heidät maasta?! Täysi-ikäisyys ei tee kenestäkää yhdessä yössä aikuista, jonka varjolla ala-ikäisinä maahan tulleita poistetaan, eikä poistu kotimaan traumatkaan (koskaan) vuoden parin Suomessa oleskelun aikana kun on tähän maahan ja yhteiskuntaan yrittänyt sopeutua kyetäkseen elämään normaalia elämää ilman jatkuvaa pelkoa.

(Salo, 11.09.2017)

#835

Mielestäni ihmisoikeusnäkökulmasta on vastuutonta palauttaa juuri virallisesti täysikäistynyt, Suomessa kotoutumisen alkuun päässyt nuori maahan, jota ei yleisesti ottaen pidetä turvallisena (niistähän turvapaikanhakijat ovat tulleet) sen lisäksi, että kotimaassa nuoren omassa lähipiirissä on voinut tapahtua traagisia asioita, jotka vaikeuttavat entisestään palaamista. 18 -v. nuori on virallisesti aikuinen, mutta psykologisesti vasta kypsymässä aikuisuuteen. Voi vain aavistella, miten rajut muutokset edestakaisin tuossa iässä vaikuttavat nuoren mieleen (katkeruutta, kaunaa, vihaa, masennusta, kauhua jne.) ja sitä kautta laajemmassa mielessä maailmanlaajuisesti pitkällä aikavälillä.

(Tampere, 11.09.2017)

#837

Asia on mielestäni tärkeä

(Saarijärvi, 12.09.2017)

#852

It is not humanity to send people to die. You can live there.
The Lord Jesus recommended mercy and help the needy.

(Helsinki, 13.09.2017)

#853

...koska olen opettanut heitä syksystä -15 lähtien ja nähnyt heidän aikuistuvan, sopeutuvan ja kotoutuvan. Suomi on heidän kotimaansa.

(Helsinki, 13.09.2017)

#862

Dessa ungdomar behöver få trygghet, utbildning och en framtid. Vi behöver dem och de behöver oss. Det är fråga om ambitiösa ungdomar som respekterar vårt land. De vill kunna återgälda vår omtanke och vårt stöd. Vi vet ingenting om framtiden. Vi har möjlighet att hjälpa nu. Det är också vår medmänskliga skyldighet med tanke på vårt eget lands historia.

(Närpes, 04.10.2017)

#867

Nuorten kotoutumiseen ja koulutukseen on panostettu, nuoret ovat käyneet pitkän tien hyväksyessään sen asian, että kasvavat ilman perhettä ja sukua täällä, selvinneet vaikeasta matkasta tänne. On myös verorahojen haaskausta jättää nuorten jo aloittamat koulutukset kesken. Osa on täysorpoja, osa kasvanut eri maassa minne heidän ollaan nyt lähettämässä takaisin. Yksi nuori sanoikin, että sain hermoromahduksen kun luin migrin kirjeen. Nuorta on autettu kokoamaan itseään monen asiantuntijan ja aikuisen voimin. Tämänkin energian nuori olisi voinut käyttää koulussakäymiseen ja sen sellaiseen. Migri itse estää nuoria kotoutumasta ja integroitumasta tähän yhteiskuntaan. Nuoret ovat myös pettyneitä ja loukkaantuneita miksi eivät kelpaa Suomelle. Nuoret ovat saaneet pääosin kasvaa tässä kelpaamattomuuden yhteiskunnallisessa ilmapiirissä koko ikänsä, aina väärässä maassa väärän yhteiskunnan keskellä.

(Jyväskylä, 07.10.2017)

#877

Toimin edustajana ja näen asian juuri niin kuin saatteessa sanotaan. Nuoret ovat integroituneet, oppineet kielen, käyvät koulua, opiskelevat ammattia ja suunnittelevat tulevaisuutta Suomessa. Lyhyet oleskeluluvat ja karkoituspäätökset ovat vastoin kotoutumislakia. Nuoret tekevät osuutensa, viranomaiset eivät.

(Järvenpää, 08.10.2017)

#878

On epäinhimillistä ja moraalitonta lähettää tuntemattomiin olosuhteisiin miltei lapsia vielä,jotka ovat kotoutuneet Suomeen, ovat oppineet kielen, kulttuurin, ovat saaneet perheen, koulupaikan, turvallisuuden tunteen, joka heiltä sitten samantien otetaan pois!

(Lahti, 08.10.2017)

#880

Olen saapunut suomeen alaikäisenä. Olen sitoutunut vahvasti kotoutumissuunnitelmaan, oppinut suomen kielen, minulla on suomalainen perhe, olen osana sitä, opiskelen lukiossa, opiskelun ohessa käyn pätkätöissä. Tunnen itseni osana suomalaista yhteiskuntaa.

(Lahti, 08.10.2017)

#883

Olen samaa mieltä adressin laatijan kanssa.

(Raasepori, 08.10.2017)

#888

Ihmisoikeudet on maahanmuutajillakin

(Helsinki, 08.10.2017)

#889

Allekirjoita, koska en hyväksy nuorten palautuksia epäinhimillistä olosuhteisiin.

(Tampere, 08.10.2017)

#891

Hallituksen turvapaikkapolitiikka sotii erityisen pahasti oikeustajuani vastaan. Suomen kestävyysvaje on tiedossa, eikä syntyvyydestä ei ole sen korjaajaksi. Tarvitsemme nuoria työntekijöitä maahamme, sillä isot ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle. Samaten humanitaarinen tilanne Afganistanissa ja Irakissa on YK:n ja usean kväl. ihmisoikeusjärjestön heikentynyt todella paljon juuri em. maissa.

(Kuopio, 08.10.2017)

#907

Kotoutuvien ja kotoutuneiden nuorten palauttaminen heidän täysi-ikäistyttyään on erittäin epäinhimillistä ja julmaa sekä kaiken lisäksi tyhmää maassa, jossa nuoresta ikäpolvesta on pulaa.

(Vantaa, 08.10.2017)

#909

Allekirjoitan, koska näissä epäinhimillisissä, käsittämättömissä kielteisissä päätöksissä ja maasta karkoituksissa ei mielestäni ole järjen hiventä mukana!! Nuoret, jotka ovat kotoutumisprosessin ja jonkinlaisen normaalin elämän alussa ja yrittävät rakentaa luottamusta uuteen yhteiskuntaan, kanssaihmisiin ja saada turvaa ja tasapainoa elämäänsä, johon heillä täysi oikeus!!! Mikä maailman mahti saa tekeemään sellaisia päätöksiä?!! Käsittämätöntä! Ne päätökset voivat ainoastaan kostautua tulevaisuudessa! Miksi lisätä pettyneiden, toivottomien ja inhimillisyyteen luottamuksessaan petettyjen nuorten - ylipäänsä ihmisten-määrää maailmassa?! Kun positiivinen, kannustava ja myötätuntoinen vastaanotto ja hyväksyminen yhteiskuntamme täysivaltaisiksi jäseniksi on ainoa tie, joka johtaa maamme positiiviseen henkiseen ja taloudelliseenkin kasvuun!!

(Porvoo , 08.10.2017)

#913

Allekirjoitan koska vaadin että alaikäisinä tulleiden ja oleskeluluvan saaneiden jatkoluvat uusitaan.

(Espoo, 08.10.2017)

#917

Ei tarvita synnytystalkoita. He ovat jo täällä.

(Helsinki , 08.10.2017)

#943

Allekirjoitan koska tunnen näitä nuoria. Autan heitä läksyissä ja olen heidän aikuisystävänsä. Tuntemani nuoret ovat hienoja, ystävällisiä ja ahkeria. He ovat kiitollisia että saavat käydä koulua ja avusta jonka saavat. Heidän kotoutumisensa suomeen on hyvässä vauhdissa. Olisi typerää lähettää heitä pois. Me suomalaiset voisimme oppia heiltä muiden ihmisten kunnioitusta ja hyviä tapoja.

(Espoo, 09.10.2017)

#987

Olemme toimineet kahden tällaisen nuoren kummiperheenä. Nuoret ovat luoneet elämäänsä täällä Suomessa kouluttautuen ja monenlaisia verkostoja luoden. Olisi meidän yhteiskunnalta todella väärin lähettää heidät takaisin kotimaahansa, jossa heidän perheensä ovat hävinneet ja elämän edellytukset muutoinkin olemattomat. Nämä nuoret ovat nyt todella motivoituneita opiskelemaan ja tekemään töitä Suomessa.

(Kirkkonummi, 09.10.2017)

#1000

Allekirjoitan, koska he tarvitsevat turvaa ja olemme jo rahallisesti satsanneet heihin ja tunnesiteet ovat jo varmasti syntyneet. Meidän myös pitää ottaa vastuu, jakaa hyvinvointia muille sitä tarvitseville ja auttaa hädässä olevia - varsinkin lapsia. Tarvitsemme myös nuoria työhön ja rakentamaan tulevaisuutta, koska syntyvyys laskenut. En halua myös lisätä kärsimystä ja levottomuutta syyttömiin nuoriin. Meiltä meni myös sodassa vauvoja ja lapsia Ruotsiin ja nuoriamiehiä Amerikkaan sotaa ja armeijaa pakoon. Kiellämmekö näin oman historiamme!!?

(Oulu, 09.10.2017)