Jätkäsaaren galleriakeskittymä on pelastettava! / The complex of Jätkäsaari Galleries must be saved! / Busholmens gallerikluster måste räddas! / Jätkäsaari galeriid tuleb päästa! / Il faut sauver le r

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#610

Tällaisia merkittäviä kulttuuri-/kuvataidekeskittymiä ei synny komiteatyöskentelyllä eikä rahalla. Ne syntyvät itsestään, spontaanisti ja tarpeeseen. Kun ne ovat syntyneet ja osoitteutuneet tarpeellisiksi ja elinvoimaisiksi, niitä pitäisi suojella, ei tuhota. Juuri tällaiset toimijat tekevät Helsingistä elävän ja kansainvälisestikin kiinnostava.

Ilona Anhava (Helsinki, 29.01.2018)

#617

Oli niin hieno tila taiteen esittämiseen! /näyttelynpitäjä

Marika Markström (Tukholma, 30.01.2018)

#629

Ei kaikkea tarvitse tehdä raha edellä. Lapinlahdesta saisi tehtyä huikean taide/ravintola/tapahtuma kokonaisuudeen joka toisi enemmän kuin pelkkä myynti.

Anna Akins (Helsinki, 30.01.2018)

#633

Tiloissa kulttuurillisesti erittäin tärkeää toimintaa. Tämä tulee myöhemmin kasahtamaan omaan nilkkaan kun nämä toiminnat siirtyvät muualle; Kehä III:n ulkopuolelle.

Matti Saloranta (Salo, 30.01.2018)

#634

Meistä jokainen tietää, että jos kaupunki TODELLA haluaisi taiteilijoiden ja Anttiikikaupan pysymisen Jätkäsaaren nykyisellä paikallaan, niin kaupunki sen voisi tehdä. Tässä kaikki haiskahtaa nyt siltä, että hipit ja hourut pois katukuvasta! Ei sovi kaupungin linjaan tällainen. Uskon, että jos tiloissa toimimis jonkin muu instanssi, joka sopisi kaupungin tai jätkäsaaren imagoon kaupungin mielestä, paremmin, niin se kiinteistö kyllä saataisiin helpostikkin kuntoon. Kaupunki voisi myös kartoittaa omiaan varikkorakennuksiaan. Siellä henkilökunta säilöö omia moottoriajoneuvojaan ja korjailee niitä. Ne kiinteistöt monasti eivät ole sen paaremmassa paloturvallisessa kunnossa. Menkääpä nyt vähän itseenne ja laittakaa tämä kiinteistö kuntoon niin, että nykyiset vuokralaiset voivat jatkaa erin omaista toimintaansa, erinomaisella paikalla ja juuri heidän käyttötarkoitustaan palvelevassa tilassa.

Eetu Virolainen (Jokela, 30.01.2018)

#651

Olen ymmärtänyt, että haluatte elävän kaupungin jossa kaupunkilaisille on tilaa tehdä kulttuuria, tapahtumia ja yleisesti tilaa toteuttaa itseään. Tälläinen toiminta on kaukana tuosta ja jos mennään jatkuvasti raha edellä niin tällä on välittömiä negatiivisia vaikutuksia. L-3 kaltaiset tilat ovat tärkeitä kulttuurikehtoja joita tulee suojella ei tuhota!

Anssi Paukkunen (Helsinki, 30.01.2018)

#656

Jätkäsaaressa mahtava keskittymä mielenkiintoisia kulttuuritoimijoita ; Weird Antiques, Galleriat, Marikan valokuvaamo, Golden Classics, etc.. Nämä säilytettävä ja mahdolliset paloturvamuutokset tehtävä asteittain, toimijoiden kanssa sopien !!! Haiskahtaa taas kaupungin ahneus ja piittaamattomuus kaupunkilaisten, kansalaisten ja vuokralaisten tahdosta. Tämä asia tulee saamaan paljon julkisuutta, onko se ainoastaan todella huonoa julkisuutta on vielä muutettavissa !!

Maria Lahtinen (Kauniainen, 30.01.2018)

#668

Jätkäsaaren L3-makasiinin taiteilijavetoisten gallerioiden keskittymä on ainutlaatuinen Helsingissä ja sen katoaminen taatusti taannuttaisi kuvataidekenttää tuntuvasti. Tilanne on erittäin surullinen ja kaupunki saisi tässä todella tehdä voitavansa! On todella virhe jättää nämä galleriat oman onnensa nojaan.

Sandra Schneider (Helsinki, 30.01.2018)

#690

Suomen taidemaailma on jo hyvin pitkälle täysin institutioitunut ja kapeampi kuin haluaisimme myöntää. Tuskin haluamme kasvavasta Helsingistä muodostuvan kuvan olevan yksioikoinen ja vain ja ainoastaan kaupallinen. Alakulttuurin ja taiteellisen tarjonnan varsinkin nuorten taiteilijoiden taiteen, ei-kaupallisen taiteen että muun vaihtoehtoisen taiteilijavetoisen kulttuurin katoaminen Jätkäsaaresta ja Helsingistä ajaa maamme suurimman kulttuurikeskusken syvään kuiluun tarjonnan ja kysynnän kannalta sekä kulttuurisen imagon osalta varsinkin verratteassa Euroopan muihin kulttuurikeskuksiin. Helsingille on elintärkeää kasvavana kaupunkina pitää huolta kulttuurisesta imagostaan ja tarjonnastaan pysyäkseen kiinnostavana ja saadakseen osakseen ansaitsemansa huomion!

Lotta Lindfors (Espoo, 30.01.2018)

#710

Olen käynyt Golden Cafessa ja olisin iloinen, jos tämä rock-klubi voisi jatkaa remontin jälkeen, niin kuin muutkin firmat siinä korttelissa.

Eija Vasama (Salo, 30.01.2018)

#721

Galleriat ovat erittäin tärkeä osa Helsingin - kuten minkä tahansa kaupungin - kulttuurikenttää sekä muovautuvaa identiteettiä. On tärkeää, ettei tarjonta painotu kaupalliseen taiteeseen ja että pienemmät galleriat ja toimijat saavat tarvitsemansa tuen.

Rasmus Mäkelä (Göteborg, 30.01.2018)

#731

Ei Jätkäsaarta saa uhrata kaupallisuuden alttarilla - paitsi että se olisi suuri häpeä, se istuu tosiann huonosti uuden kaupunginosan henkeen... Kyllä aidostakin voi hyötyä + että tässä on kehittymässä jotain aitoa, jotakin mistä koko Helsinki voi nauttia tulevaisuudesta. Antakaa alueiden kehittyä rauhassa ja omassa tahdissa...

Irma Swahn (Berlin, 30.01.2018)

#745

"Taiteilijavetoiset galleriat ovat kuitenkin varmin tae siitä, että uusi Jätkäsaari tulee edustamaan sellaista kaupunkikulttuuria, josta Helsinki voisi hyvällä syyllä olla ylpeä. Se on myös paikka, jonka hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat saavutettavaa taidetta kaikille helsinkiläisille"

Katariina Hillo (Helsinki, 30.01.2018)

#747

Toiminta on mielestäni todella sellaista jota sekä taiteilijat tarvitsevat että yleisö. En usko että samalla rahalla kaupunki saa mitään vastaavaa. Todella halpa tapa saada kokeellista taidetta esille. Taide tarvitsee estradeja olakseen olemassa ja kehittyäkseen. Museot eivät tätä tarvetta täytä useasta syystä.

Markus Renvall (Kirkkonummi, 30.01.2018)

#796

Makasiinit jo sinänsä rakennuksina on säästettävä puhumattakaan matalan kynnyksen galleriayhteisöstä josta voi poikia vaikka minkälaisia vientituotoksia Suomelle

Stefan Piesnack (Helsinki, 30.01.2018)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…