Onnettomuuspaikalla kuvaaminen sakonalaiseksi

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#203

Täydentäkää adressin teksti soveltuvaksi eduskuntakäsittelyyn. Nyt lähinnä puuhastelua ilman argumentaatiota. Aihe on tärkeä!

Iiro Nahkamäki (Jyväskylä, 03.06.2019)

#239

Näin ensihoitajan näkökulmasta koen kuvaajat haitaksi. He vaikeuttavat ja jopa vaarantavat meidän työtämme monin tavoin. He voivat tukkia liikenteen ja vaikeuttavat näin ollen avun pääsyn perille, tai epähuomiossa jopa ajaa jonkun meistä yli. Lisäksi koen että kenenkään hätää ei pitäisi kuvata. Se ei ole hyvien tapojen mukaista ja ihmisyyttä kunnioittavaa. Myös lehtien ei pitäisi sallia julkaista näitä kuvia ja ”silminnäkijän kertomuksia”. Voin näin ammattilaisena sanoa että ne ovat usein todella virheellisiä ja jopa uhria todella paljon loukkaavia.

Elina Säämänen (Sastamala, 03.06.2019)

#278

Tuntuva sakko onnettomuuspaikalla kuvaamisesta ja toinen auttamisvelvollisuuden laiminlyönnistä.

Milla Mörönen (Alavus , 03.06.2019)

#303

Kuvaaminen onnettomuuspaikalla rikkoo törkeästi yksityisyyden suojaa, vaikka onnettomuus olisikin tapahtunut julkisella paikalla. Onnettomuuden uhri ei kykene suojautumaan kuvaamiselta, ja siten itse suojaamaan yksityisyyttään.

Kuvaajat hankaloittavat jo pelkällä läsnäolollaan pelastustoimia ja kuvaaminen lisää uhrien traumakokemusta.

Kuvien julkaiseminen ei hyödytä ketään, mutta sen sijaan aiheuttaa uhreille ja heidän läheisilleen tuskaa ja kärsimystä.

Satu Ojala (Helsinki, 03.06.2019)

#324

Pelastuslaitoksen työntekijänä toivon että onnettomuuspaikkojen/uhrien kuvaamisesta tehdään rikos josta tuomitaan sakkoja ja törkeässä tapauksessa vankeutta.

Jussi-Pekka Heinonen (Pello, 03.06.2019)

#341

Auttaminen jää toiseksi kun ihmiset kuvaavat,ja myöskin henkilökohtainen ihmisen tragedia päätyy julkiseksi.eetisesti ja moraalisesti väärin.pitää ehdottomasti lailla kieltää sakkojen uhalla.

Sinikka Lehtinen (Tampere, 03.06.2019)

#345

Tänään pitäisi olla voimassa jo yksityisyyden suojan takia. Onnettomuuspaikalla auttaminen pakolliseksi.

Katri Paakkari (Penryn , 03.06.2019)

#355

Kolari paikoilla kuvaaminen ehdottomasti kieleltään. Haluan taata palolaitoksen väelle työrauhan, ambulansikuskeille ja muille jotka meitä auttaa.

Veli Niemi (Urjala , 04.06.2019)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…