Läheiskartoitus on tehtävä aina, kun mietitään lapsen sijoittamista kodin ulkopuolelle. Lastensuojelu ei voi sijoittaa lasta ulkopuoliseen sijaisperheeseen, ennen läheissijoituksen kartoittamista.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Järki käteen! Lapsen on aina parempi olla läheisen kuin ventovieraan luona. Jos läheisistä löytyy henkilö tai pariskunta jotka haluavat ja kykenevät huolehtimaan lapsesta tulee heidän olla ensisijainen sijoituskohde lapselle huostaanottotilanteessa. Tietysti ero tilanteissa tulee AINA ensin selvittää etävanhemman tilanne ja sijoittaa lapsi hänelle sen ollessa mahdollista ilman mitään muttia.

Marek Aaltonen (Vantaa, 13.11.2019)

#8

Totuuden sana! Lapset tulisi aina sijoittaa ensin omaan perheeseensä! ❤

Eklund Amy (Uppsala, 13.11.2019)

#21

Lapsen parasta ajatellen pitää aina huomioida läheisten käyttö eikä riipiä täysin vieraaseen ympäristöön, mikä aiheuttaa lapselle psyykkistä stressiä ja vaurioita

Hannele Lahtinen (Porvoo , 13.11.2019)

#22

Lapsen etua pitää aina miettiä järkeä käyttäen.

Satu Haaparanta (Järvenpää, 13.11.2019)

#24

Tärkeä näkökulma, joka tulisi aina ottaa huomioon lapsen edun nimissä.

Kaija Tuuri (Järvenpää, 13.11.2019)

#57

Päätöksenteko inhimillisyys edellä ❤️

Lea Petäjäaho (Helsinki, 14.11.2019)

#63

Suomiko hyvinvointivaltio? Heh, heh...

Juha Rantala (Vaasa, 16.11.2019)

#70

Läheisiä ei saa unohtaa jos lapsia pitää sijoittaa outoihin perheisiin tai laitoksiin!

Rauno Härkönen (Espoo, 17.11.2019)

#72

Miksi lapsi sijoitetaan vieraaseen perheeseen vaikka monella on isovanhemmat jotka tuntevat lapsen hyvin ja heillä on aikaa ja mahdollisuus ottaa lapsi luokseen. Useimmiten isovanhemmat ovat täysin kunnollisia, mutta nyt lasta ei saa nähdä lapsen oma äiti eikä isovanhemmat. Lapsen isä ei ole sopivaa seuraa lapselle, ei edes tunne lasta.

Marja-Leena Engström (Parainen, 18.11.2019)

#73

Olette te sossut piruja aikamoisia pakkauksia kirjaatte huostaanottohakemukseen, että lähipiirin kartoitus on tehty, mutta todella harvoin sen teette oikeasti. Sitä vastoin te pirut lääkitsette lapsemme hiljaisiksi, kun he itkevät ikäväänsä kalterien takana laittomien rajoituspäätösten vuoksi itkevät äidin syliin. Tiedän, että nauratte näille meidän jutuille, koska olette luontaisia psykopaatteja ja täysinoppineita narsisteja. Mutta se ei meitä haittaa, voin suruksenne todeta. Me jyräämme teidät ja emme katso taaksemme. Me olemme lasten asialla. Me olemme lasten tuki ja turva, se välittävä osapuoli. Me olemme perhe ja se "puuttuva" lähipiiri.

Zibelina Kirsi Armassalo (Koski Tl, 18.11.2019)

#83

Lapsella ei voi olla liikaa rakastavia ihmisiä ympärillään. Juuret mistä tulen on lapsen kysymys kun hän kasvaa vanhemmaksi. Miksi on seuraava kysymys! Annetaan läheisille edes mahdollisuus yrittää🙏

Nina Nattari - Kokkonen (Vantaa, 19.11.2019)

#85

Allekirjoittaneena tuen kaikin tavoin henkilöitä jotka ovat taistelemassa samasta asiasta lapsien hyväksi kuin Nina.

Irma Ståhl (Helsinki, 19.11.2019)

#114

lasten oikeuksien puolesta.. !!

Matias Pyykkönen (Vantaa, 23.02.2021)

#131

Läheiskartoitus " unohdetaan" aivan liian usein ja lisäksi tehdään yhteydenpitorajoituksia. Tämä on vastoin lastensuojelulakia! Lapset vieraannutetaan läheisistä että.lapset kiinnittyisivät sijaisperheisiin! Tähän on tultava muutos!

Birgitta Wulf (Kerava, 20.05.2021)

#133

Läheisverkostoa ei Tampereella kartoiteta eikä sisarusten yhteydenpitoa mahdollisteta. Kulttuuriperimää ei myöskään huomioida lankaan, eikä avohuollon tukitoimia käytetä. Lapsi sijoitetaan salaa vanhempien selän takana. Valta pois yhdeltä sossulta

Susanna Hakala (Tampere , 20.05.2021)

#134

Liian monessa tapauksessa kuulen, että kirjataankin oikein ettei kartoiteta läheisiä. Lapsi valehdellaan sijaishuollon järkyttävän vieroittavaan julmuuteen, eroon täysin tutusta ja turvallisesta elämästä. Tästä ei lastensuojelu piittaa, että se erottaa lapsia raa-asti ja heittelee paikasta toiseen todella helposti nöyryyttäen lasta ja murtaen vanhemmat, koska kotiin ei laiteta apua!
Olen lukenut kirjauksia: "läheiskartoitusta ei tehdä, koska" ... Olipa mikä tahansa syy, on lakiin pantu, että se on tehtävä!

Satu Snellman (Tampere, 20.05.2021)

#136

Prioriteeteissä ykköseksi pitää saada ennaltaehkäisevä työ perheissä! Käytännön apua ja tukea pitää saada perheisiin, jotka sitä pyytävät! Sosiaalipuolella pitää keskittyä pitkäjänteiseen työskentelyyn perheissä, joissa vielä on hiukankin voimia. Perheenjäseniltä vaaditaan 100% jaksamista hankalissa tilanteissa, mutta sosiaalityöntekijöillä on harvoin halua, kykyä ja ammattitaitoa nähdä perhe yhteisönä jota voi pitkäjänteisesti tukea kulloinkin tarkoituksenmukaisella tavalla. KÄYTÄNNÖN TUKI JA TYÖSKENTELY KOTONA, toistuvien palavereiden sijaan, jotka eivät johda mihinkään! Kotipalvelu takaisin perheitä auttamaan!

Inkeri Virranvuo (Salo, 20.05.2021)

#137

Isovanhemmat on lapsen tuki ja turva.

Raija Salmi (Hämeenlinna, 20.05.2021)

#140

Ehdottomasti pitäisi tehdä läheiskartoitus ja olen sitä mieltä , että jos perheessä tulee tilanne jossa Lasu puuttuu vaikka väkisin perheen tilanteeseen, niin lapsi olisi sijoitettava ehdottomasti samaan perheeseen kuuluvalle henkilölle ( esim tädille ) . Meille tehtiin niin , että laitettiin sijoitus ja huostaan otto paperit menemään eteenpäin ja sitten vasta alettiin tekemään läheiskartoitusta ( jota oltiin pyydetty tekemään jo monta kuukautta aiemmin, mutta asiaan ei otettu mitään kantaa ). Lasu tekee täällä Treella ihan mitä tahtoo ja rikkoo lakeja räikeästi, joutumatta vastuuseen mistään . Sitten kun koitetaan saada puhuttua asioista niin kuin pitäisi niin silloin aletaan uhkailemaan kaiken maailman rajoituksilla. Eli jos haluat esimerkiksi tehdä valituksen palaverissa tapahtuneista asioista ,ollessasi eri mieltä Lasun kanssa palaverissa puhutuista asioissa ( jotka ovat jo valmiiksi ”käsikirjoitettuja” Lasun puolelta )niin heti uhataan rajoituksilla tapaamisista eli näin ollen sinun on oltava samaa mieltä tai et näe lastasi ties kuinka pitkään aikaan . Ja ehdottomasti pitäisi sijoittaa lapsi ( kuten artikkelissa sanotaan) samaan sukuun kuuluvalle ihmiselle , joka on ollut lapsen elämässä mukana koko ajan ( esim tädille ) . Minulla ei ole Lasusta yhtään minkään laista positiivista sanottavaa. Olen valittanut eduskuntaan asti meille tehdyistä vääryksistä ja vien asian Eurooopan ihmistuomio istuimeen .

Tapio Hakala (Tampere, 20.05.2021)

#141

Kyllä sukulaisten apu on otettava huomioon sijoitusta pohdittaessa.

Pasi Reis (Kemi, 20.05.2021)

#144

Tämä on laissa kirjattu miksi se on harvinaista

Heidi Vesterlund (Nokia, 21.05.2021)

#145

Lähihoitaja ja lastensuojelun työntekijänä olen samaa mieltä, mutta silloin resursseja ja rahaa on tultava enemmän lastensuojelu työhön... Vaadittava aina tehtäväksi laissa, jotta turhilta laitossijoituksilta lasten vältyttäisiin.

Johanna Hyvärinen (Lappeenranta, 23.05.2021)

#154

Minun vanhin poikani (24v) huostaanotettu koulukäytöshäiriön vuoksi ja sijoitettiin perhetukikeskukseen. Sosiaalityöntekijä sanoi että jos kahden viikon aikana ei ilmene käytöshäiriöö niin poika pääsee takas kotiin. Ei ilmennyt mutta siittä huolimatta poika huostaaotettiin ja sijoitettiin Rivakkaan. Sosiaalityöntekijä oli perunut TAYS::Iin varatun ADHD loppututkimuksiin olevan ajan . Rivakassa poikaan ohjaajat kohdistu henkistä väkivaltaa sarkastisesti, pilanteosta seurasi viikon uunin luukkua tuijottaen sekä erillään muista ruokaileminen ja poika oli silloin 9v. ADHD tutkimuksiin pääsy kesti vuoden kun normaalisti menee kaksi viikkoa. Kotiloman päättyessä poika aloitti joka ikinen kerta tuijottamaan kelloa kahdentoista maissa hiljaisena ja kahta tuntia aikasemmin ennen lähtöä sanoi miten hänellä on enään kaksi tuntia elinaikaa.
Perheemme koostuisi uusioperheestä ja meillä oli oma yritys . Päidekäyttöä ei ollut eikä mitään muutakaan tapahtunut kotona jotta huostaaotettiin olisi ollut mitään syytä. Poika huostaanotettu viikkoa ennen kesäloman alkua . Pojan koulukäytöshäiriön takia Sossu oli sitä mieltä että se johtuu huonoista kotioloista vaikka totuus on että pojan luokalla oli oppilas joka siirretty Saukkonpuistonkoulusta koska 8lk poika oli raiskannut hänet eikä hänen vanhempansa olleet vieneet häntä edes terapiaan vaan purki ahdistuksen poikaani. 2v poikani tykkäsi käydä koulua kunnes siirtyi 3:lle luokalle. 1,5kk päästä poika itki ettei halunnut mennä enään kouluun ,2kk poika alkoi näkemään painajaisia , 3kk alkoi kastelemaan sänkynsä. Olin opettajaan melkein viikottain yhteydessä ja kertoi kaikki olevan hyvin. Sit opettajalta alkoi tulemaan palautetta kuinka poikani kävi aina tietyn luokkatoverit kimppuun. Huostaanoton jälkeen poikani jalkapallokaverit joihin vahingossa törmäsin niin kertoivat miten pojan luokkakaveri oli hakannut, heittänyt kivillä, tiedottanut vaatteista, heittänyt vettä talvella sen päälle ulkona.
Poika sanoi vuoden jälkeen ettei hän tule pääsemään alle 18v koska hän on rahastuskeino. Jos joku viittisi yhtään tutkia perinpohjin ketkä omistaa Hirvensalmella neljä luksusmökkiä joita tietääkseni vuokrataan niin näihin yhtälöllisyydet on sosiaalityöntekijä Satamasta sukunimi alkoi B:llä ja Rivakan omistaja Pasi Maja.
Sosiaalityöntekijä jonka vastuulla on poikani hyvinvointi ja mikä on hänen etujenmukaisuutta johon kuuluu turvallinen kasvuympäristö niin aiheutti pojalleni pysyvän vaurion, Traumapohjanen eroahdistus jonka ensioireet alkavat näkymään töysikäisenä mutta ns puhkee täyteen kukkaan n34v jota ei osata ennustaa että mihin suuntaan. Oireet ovat aggressiivisuus, väkivaltaisuus sekä sisäänpäinkääntyneisuus. Tätä sairautta ei voi parantaa ainoastaan helpottaa terapiakäynneillä koko hänen loppuelämän ajan. Jälkihuolto kävi kerran viikossa ja sit kerran kahdessa viikossa mutta laitostunut poika jätettiin oman onnensaojaan mutta minulle sanottiin että minun pitää nyt poikaa tukea kun on omassa kodissaan. Joka neuvottelussa sanoin ettei tämä huostaanotto ole hyväksi pojalle eikä oikein koska käytöshäiriöt olivat vain koulussa ei kotona. Naapurissa asui sosiaalityöntekijä ja opettaja niin meidän lapset leikkivät heidän lastensa kanssa joka päivä. Miten viranomaiset korvaavat tarkoituksellisesti aiheuttamansa vaurion...ei mitenkään koska eivät myönnä tekojaan. Olisi varmaan ihan kohdallaan että olisi joku virkailija joille vanhemmat voisivat ottaa yhteyttä sossun virkavallan väärinkäytöstä joka sitten haastattelussa vanhempia ja lasta ja joka myös kuuntelisi heitä ja alkaisi tutki ja selvittää laajemmin koko sitä kuvioon. Tällä hetkellä taistelen 8v tyttöni takia jos on huostaanotettu ja joka on sairastumassa samaan sairauteen kuin poikani. Tämän totesi kun pyysin konsultointiapua pientenlastenerikoispsykiatrilta tytön ollessa 3v. Häntä on ripoteltu neljässä perheessä ja vain sen vuoksi koska aiksemmat sijaisperheissä mielestä lapsi kuuluisi olla äidin luona ettei he ole nähnyt mitään mikä viittaisi huonosti kohteluun tai huonoon tunnesiteeseen. Olen pojan huostaanotosta lähtien täyttänyt aina vaatimat ehdot jotta kotiin paluuta voitaisiin alkaa työstään mutta uusia vaatimuksia tulee joka asiakassuunnitteluneuvottelussa. Kuka korvaa tämän meille tehdyn vääryyden ja ajan takas jonka aikaa olemme olleet toisistamme erossa?

Saija Vierikko (Hämeenkyrö, 18.03.2022)



Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…