EI TUULIVOIMALOITA ILMAJOELLE!!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#404

Työntäkää hanuriinne myllyt.

Jari Vähä-aho (Ilmajoki, )

#408

Emme halua meteliä ja terveyshaittoja aiheuttavaa romua ympäristöömme. Me asumme täällä! Panostakaa aurinkoenergiaan.

Annastiina Valli (Ilmajoki , )

#416

Vaikka uusiutuva energia olisikin ekologisesti perusteltua, on epäloogista, että sen varjolla hyväksytään laajojen luonnonvaraisten ympäristöjen ja kulttuuriympäristöjen tuhoamista. Tuulivoiman ekologisuuskaan ei ole ristiriidatonta.

Juha Luoma (Tampere, )

#421

Ei tuulivoimaa Ilmajoelle

Harri Holma (Ilmajoki, )

#427

Jooei

Karri Ala-Varvi (Ilmajoki, )

#433

Omistamamme ja ylläpitämämme Vanhan Loukasmäen kulttuurihistoriallinen ympäristö menee täysin pilalle voimaloitten rakentamisen myötä. Myös Oksivuoren korvaamattoman hienot luontoalueet kasveineen ja eläimineen kärsivät. Suren myös ihmisten asuinympäristön ja viihtyvyyden puolesta, jos nuo jättiläismäiset rumilukset rakennetaan.

Johanna Luoma-Tuominen (Vantaa, )

#441

Aiheuttaa oikeasti herkille ihmisille haittoja ja minäkin kuulen niiden yliäänen ja se ottaa oikeasti sydämestä saan rytmihäiriöitä

Tanja Setälä (Laukaa , )

#455

Tuulivoimalla on jo pilattu Ilmajoen Santavuori. Tuulivoimaloista kantautuva melusaaste pilaa lähiluontomme, lähimetsiemme ja kotipihojemme rauhan. Luonnon rauha on yksi terveyden ylläpitäjä, melu taas sairastuttaa. Tämä tuulivoimarakentaminen tänne maaseudulle on tyhmää, toiset toki rikastuvat ja toiset saavat vain haitat, se ei ole tasapuolista kuntalaisten kohtelua. Ongelma on myös se että tuulivoimalasta lähtevä melu ja muut sen aiheuttamat haitat eivät noudata kuntarajoja ja näistä kärsii myös muutkin kuin vain Ilmajoen kuntalaiset. Tuulivoima-alueet eivät ole puistoja vaan teollisuusalueita eivätkä kuulu luontoon. Tuulivoimalat ovat rumia ja pilaavat maiseman. Jokainen luontoa ja sen rauhaa ja maisemaa arvostava tai ylipäänsä maaseudulla asuvan tulisi tajuta nämä asiat. Jos melua ja rumuutta haluaa voi muuttaa kaupunkiin. Tuulivoima tuskin tätä maailmaa pelastaa ilmaston saastumiselta tai lämpenemisestä, ainakaan Suomesta käsin. On tyhmää pilata rauhamme ja terveellinen ympäristömme tuulivoimarakentamisella. Myös joidenkin rahanahneus josta tässä myös on kysymys on yksi suurimmista synneistä maailmassamme. Jokainen voi rikastus, kunhan se ei aiheuta haittaa tai kärsimystä muille tai luonnonkustannuksella. Lisäksi jo Santavuoren tuulivoimalat tulisi ympäristöviranomaisten toimesta laittaa käyttökieltoon, niiden aiheuttamien haittojen vuoksi.

Anita Yli-Käkelä (Luopa, )

#459

Oksivuori salasilmävuori Kylkisalonneva, ovat viimeiset alueet Ilmajoella, joissa on vielä jäljellä luontoarvoja sekä geologista historiaa, jota pitää puolustaa ja varjella kaikin keinoin.

Pekka Niemi-Nikkola (Laihia, )

#463

Ehdoton ei tuulivoimaloille. Terveys- ja ympäristövaikutuksista todella paljon keskenään ristiriitaista tietoa, joten ehdottomasti mentävä varovaisuusperiaate edellä. Ei tehdä mitään peruuttamatonta ja tuhota lopullisesti luontoa, asuinaluetta ja maisemaa. Ilmajoelle tarkoitus jäädä, mutta omaa perhettäni en tuo asumaan tuulivoimaloiden läheisyyteen.

Mirva Kasvala (Ilmajoki, )

#470

Tuulivoiman rakentamisen sijasta olisi järkevämpi parantaa olemassa olevien voimalaitosten sähköntuottoa, vaihtamalla generaattorit isompitehoisten tilalle normaalin tekniikan uusimisen yhteydessä, silloin se tulee tiensä päähän.

Jyrki Hiirikoski (Kiiminki, )

#481

EI teollisuusluokan tuulivoimaloille!

Tanja Uokkola (Tervola , )

#490

Tuulivoimaloita ei saa sijoittaa lähelle asutusta. Jo pelkästään meluhaittojen takia ne pitäisi sijoittaa asumattomaan korpeen tai ulkomerelle.

Tiina Kannosto (Koskenkorva, )

#497

Tuulivoimalan kierrätys on iso ongelma johon tarvitaan selvitys!

Minna Kotanen (Ilmajoki, )

#513

Asun 1,5 km lähimmästä tuulimyllystä ja meluhaittaa on ja lisäksi luontoa on pilattu iäksi ajaksi. Lopettakaa jo tämä pelleily ja keskittykää johonkin mikä ei pilaa meidän hienoa luontoa ja ihmisten hyvinvointis

Lasse Forsén (Närpiö, )

#516

Toivottavasti nimi auttaa.

Jouni Ekola (Alahärmä, )

#525

Ei tuulivoimaloita Ilmajoelle

Heli Pääkkönen (Ilmajoki, )

#534

Ei todellakaan tuollaisia myllyjä lähellekkään asutusta. Muutenkin ihan turhia kapistuksia.

Jari Anttila (Laihia, )

#540

Ei yhtään tuulimyllyä lisää Ilmajoelle pilaamaan luontoa ja ihmisten elinoloja.

Juha Erkkilä (Ilmajoki, )

#580

Nämä rupelit on yksityinen bisnes mutta pilaa kaikkien ihmisten maisemat. Tuottavat ääni saastetta. Aiheuttavat vaara ja liikkumisen vapautta.

Kimmo Merkkiniemi (Porvoo, )

#584

Ei tuulivoimmaa, en hyväksy jos ei oo 10km asutuksehen

Maire Loppi (Koskenkorva, )

#586

Haluan, että voin muuttaa tulevaisuudessa takaisin kotopitäjään turvallisin mielin. Jos lisää tuulimyllyjä tuloo, tuloo lisää sairastuneita ihimisiä ja muita addressissa mainittuja tekijöitä.

Katri Halmetoja (Jyväskylä, )