Lapinlahden puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#5407

Älkää ihmeessä tehkö samoja virheitä, mitä koko Sveitsi on täynnä.

Säilyttäkää upeaa, historiallista arkkitehtuuria ja todistakaa, että suvereeniudelle on vielä paikka Suomessa!

Leena Suokas (Zürich , 12.05.2020)

#5408

Ei myymiselle, mielenterveystyön tulee jatkua järjestöjen ja kaupungin kautta. Myös päihdetyö mukaan

Jukka Järvinen (Helsinki, 12.05.2020)

#5421

Säilytetään Lapinlahden sairaala alue kaikille kuuluvana keitaana, jossa mieli lepää ja josta kaikki kaupunkilaiset voivat nauttia.

Anne Hietalahti (Helsinki, 12.05.2020)

#5426

Hanska pitää!

Jan Lehtinen (Pori, 12.05.2020)

#5432

Lapinlahden tämän hetken toiminta on jo nyt hyvin monipuolista ja kiinnostavaa. Sitä tulisi edelleen kehittää ja tukea paikan historiaa kunnioittaen. Lapinlahden tulisi olla matalan kynnyksen paikka ja antaa mahdollisuus laadukkaille terveyttä, hyvinvointia ja kulttuuria edistäville käsityöläisille, taiteilijoille ja pienyrittäjille.

Mari Sarviaho (Siuntio, 12.05.2020)

#5445

Lapinlahden sairaala alueineen on liian arvokas kokonaisuus annettavaksi ulkomaalaisille gryndereille edelleenmyytäväksi. Kyse on Suomen arvokkaasta kansallisomaisuudesta!

Hannu Naukkarinen (Espoo, 13.05.2020)

#5446

Lapinlahtea idyllisempää ja yhteisöä tervehdyttävämpää paikkaa tuskin Helsingistä löytyy. Jos mitään, niin sen kaltaisia paikkoja pitäisi olla moninkertainen määrä eikä viimeisten jäljellä olevien paikkoja myynti ja tuhoaminen pitäisi käydä edes mielessä - järjen-, luonnon-, terveyden- ja elämänvastaista edesvastuutonta toimintaa! #kaikkienlapinlahti #kaupunkiihmisille #pelastapörriäinen

Kalle Tiensuu (Helsinki, 13.05.2020)

#5452

Alueen /rakennusten olennaisen ilmeen säilytttäminen
Kansalaiskäyttöön !

Pertti Falk (Helsinki, 13.05.2020)

#5463

Lapinlahti on paljon arvokkaampi ja hyödyllisempi nykytilassa ajatellen nykyisiä ja tulevia sukupolvia pitemmän päälle ajatellen. Koronakriisi jos mikä osoitti lähiluontopaikkojen itseisarvon hyvinvointimme lähteenä. Haluammeko luoda historiaa, jossa kaikki mikä tekee elämästämme elämisen arvoista, kuten kulttuurimme ja ainutlaatuinen luontomme, raivataan tieltä ja rakennetaan hotelli, jolla ei ole mitään kulttuuri-identiteettiä? Onko tämä sitä kestävää kehitystä?

Julia Venäläinen (Joensuu, 13.05.2020)

#5473

Lapinlahti suomalaiselle kultuurille!

Raija Sihvola (Helsinki, 13.05.2020)

#5480

Toimikaa yleisen ja laaja-alaisen intressin mukaan, oikeudenmukaisesti arvoisat päättäjät. Me vaadimme että aluetta ei kaavoiteta rakennustontenteille ja että alueelle ei rakenneta hotellia vaan se säilytetään nykyisenkaltaisen toiminnan käytössä tai suojellaan. Tulevaisuudenkin kriiseissä kaupungeissa tarvitaan yhä enemmän ja enemmän luontoa. Katsokaa siis eteenpäin älkää vaan talouteen.

Maija Kuivalainen (Jyväskylä , 13.05.2020)

#5483

Ei tälläistä aarretta saa kadottaa.

Riitta Eskola (porvoo, 13.05.2020)

#5485

Ei käy!! Monimuotoisen historian omaavan Lapinlahden alueen oltava kaupunkilaisten yhteinen!

Onni Kuivalahti (Helsinki, 13.05.2020)

#5489

Haistakaa******!

Sampo Kivelä (Helsinki, 16.05.2020)

#5512

Toivon, että Helsinki osoittaa ymmärtävänsä kulttuurihistoriaa ja kaupungin yhteisöllistä henkeä, ja päättää säilyttävänsä alueen kansalaisten yhteisenä kohtaamispaikkana ja arvokkaana kaupunkimiljöön helmenä.

Seija Lampinen (Vantaa, 24.05.2020)

#5522

Jätkäsaarelaisille tämä on lähin aito puisto. Hotelleja meille on tulossa jo useita, mutta aitoa luontoa ei! Puisto on merkittävä alueen rentoutumispaikka!

Aija Niittynen (Helsinki, 26.05.2020)

#5523

Olen ollut lapinlahden sairaalassa potilaana ja silloin ihmismuurissa mukana.
Mun mielestä lapinlahden meljöö on kuntouttava ja pidettävä mielenterveyttä ylläpitävänä.lapinlahden alueella on alvila koti jossa asuu mielenterveys potilaita/kuntoutujia.mun mielestä heille pitäisi antaa asumis rauha.itsekki vielä käyn kävelemässä ja ihailemassa rentouttavaa maisemaa,jota EI saa rikkoa.lapinlahden pitäisi olla suojelukohde.onhan sielä hoidettu esim aleksis kiveä ja hänen huoneensakin on säilytetty sellaisenaan..lapinlahden perustaja kääntyy haudassa jos helsingin kuntouttavin sairaala-alue muutettais.pidetään se mielenterveyden ylläpitävänä...
Kyllä tekin tajuaisitte miten tärkeä ihmisen mielenterveys ja merkitys on jos teijän mieli joskus järkkyis..

Sari Heinonen (Vantaa, 26.05.2020)

#5532

Syntyperäisenä Stadilaisena kauhulla katselen synnyin-kaupunkini tuhoa. Älkää hävittäkö kaikkea vanhaa ja arvokasta.

Anne-Marjut Malinen ( Vantaa , 27.05.2020)

#5533

Tuen historiallisesti, kulttuurillisesti ja maisemallisesti tärkeää Lapinlahden sairaalan säilyttämistä. Helsingissä ei ole tällaisia paikkoja yhtään enempää. Olisi hienoa jos Suomi /Helsinki kykenisi olemaan tällä eleellä muiden surkaupunkien sivistystasolla joissa vaalitaan tämän kaltaisia kulttuurille tärkeitä paikkoja.

Raija Karppinen (Helsinki, 27.05.2020)

#5546

Lapinlahti on alue yhteydelle, yhteisölle kaupungissa. Ilman tälläistä alueita ihmiset eivät saa rauhaa kaupungissa ja yhteisö hajoaa. Annetaan luonnon kukoistaa, ilman puhdistua ja yhteisöjen loistaa. Kiitos kun välitätte.

Catarina Böckerman (Helsinki, 28.05.2020)

#5550

Lapinlahti kulttuuriympäristönä säilytettävä. Tulevaisuutta ei rakenneta turismin varaan.

Leena Rossi (Huddinge, 30.05.2020)

#5568

Lapinlahti on arvokas historiallinen kulttuurikohde

Amina Soliymani (Espoo, 13.06.2020)

#5573

Lapinlahden kansallinen, kansainvälinen ja historiallisesti merkittävä kaupunkiarkkitehtuurin, taiteen, yhteisöllisyyden ja kaupungin puistokulttuurin kokonaisuus tulisi säilyttää ja kehittää mahdollisimman avoimeen ja kaupunkilaisia hyödyttävään suuntaan. Tässä prosessissa kaupungin tehtävänä on tarjota pyyteetön olohuone asukkailleen rentoutua ja nauttia luonnon, taiteen ja ruokailukulttuurin helmistä ilman, että kaupallisuus ja konsernijohtajuus ajaa yhteisöllisyyden, kansalaisten oma-aloitteisuuden, Ihmislähtöisyyden, välittömyyden ja uuden luomisen mahdollisuuksien yli. Lapinlahden puiston kauniit rakennukset, luonto ja erityisesti merkittävän vanha puusto luovat alueelle historiallisesti suomalaisille tärkeän kokonaisuuden, jonka ylläpito tulisi olla kaupungille kunnia asia.

Aleksi Trygg (Vantaa, 15.06.2020)

#5574

Tämä on niin suuri osa duomen kulttuurihustoriaa, niin erkkitehtoonisesti kuin myös kuuluisienkin potilaiden osalta. F.E.Sillanpää (Nobel kirjailija) Waltari jne...

Keijo Tuomaala (Tampere, 15.06.2020)

#5576

Lapinlahti kuuluu kaikille Helsinkiläisille. Ajatus koko alueen muuttumisesta rakennustyömaaksi on pöyristyttävä. Jos hotellia on pakko tähänkin osaan Helsinkiä sorvata niin tehkööt sen Marian sairaalan tiloihin tai lapinlahden jo olemassa oleviin tiloihin ilman, koko lähiö muutetaan räjäytystyömaaksi. Lapinlahden kaltaisilla viheralueilla on mielen ja kehon hyvinvoinnin kannalta suuri merkitys, jota eivät järjestäytyneen rikollisuuden rahanpesurahat Luxemburgista voi korvata.

Visa-Tarkko Leinonen (Helsinki , 16.06.2020)

#5577

Nyt on viimeiset hetket kunnioittaa Helsingin monimuotoisuutta ja lopettaa kaiken historian tuhoaminen. Pääkaupunki voi sisältää muutakin kuin asuntoja ja liikennettä. Ihminen kaipaa kaupungissakin rauhaa. Kunnioitetaan nykytoimijoiden työtä ja turvataan sen jatko

Marjut Klinga (Helsinki, 17.06.2020)

#5578

Mistä syntyy Stadi? Olympia-stadikasta, uima-stadikasta, bolliksesta, Väinämöisen kentästä, Kalliosta, Krunikasta, Hakaniemen torista, kauppatorista, pressan linnasta, Viaporista, Kuliksesta, Myllypurosta, Haagasta, ja vaikka siitä rumasta Aallon sokeripalasta. Mutta siihen listaan liittyy myös rakennuksia vaikka kuinka paljon. Miksi jo rakennettu kaunis ympäristö pitää tuhota, jotta muutamilla ihmisillä olisi kivaa. Me olemme kaikki Stadilaisia , vaikka emme asu siinä kylässä fyysisesti. Meille kaikille se Stadi on pyhä. Rakentakaa hotellinne sen pikaratikan reitin varteen, niin ne hotellit on muuallakin sivistysmaissa. Tai sitte muuttakaa se pressanlinna hotelliksi , sillähän on mainio sijainti. Tai se iso kirkkorakennus sen takana. Yhtä pyhiä paikkoja joillekin muille.

Jan-Erik Malmström (Mäntsälä, 17.06.2020)

#5579

Toivon, että päättäjillä on päätöksenteossaan myös inhimillisyyttä, eikä vain businesta mukana ja peruvat kyseiset hotelli ja kerrostalohankkeet. Mielestäni puisto on elintärkeä virkistysalue jo muutenkin tupaten täyteen rakennetussa Helsingissä. Siitä on iloa iästä riippumatta kaikille, jotka liikkumaan pystyvät.

Marjut Lahtinen-Leinonen (Jyväskylä/ Helsinki, 17.06.2020)

#5582

Suomen oli tarkoitus aloittaa tehokkaat ilmastoteot. Tämä Vapaavuoren päätös rakennuttaa hotelli ja muuta sälää on kaukana ilmasto- olosuhteiden parantamisesta. Puiston säilyttäminen on ilmastoteko ja lisää kaupunkilaisten hyvinvointia hektisen elämän vastapainona. Hotellin rakentamista ei voi perustella millään, ei edes uusilla työpaikoilla. Urakointikin tulee ulkomailta. Vapaavuori tulee viipymättä vaihtaa ilmastoystävällisempään ja kaupunkilaisten hyvinvointia kannattavaan pormestariin. Hotellin voi rakennuttaa Marian sairaalan tiloihin, jos se on Vapaavuoren päähänpinttymänä ylipäätään pakko johonkin taas rakentaa.

Irmeli Lahtinen- Salila (Jyväskylä/Helsinki, 17.06.2020)

#5598

Ehdoton ei Lapinlahden myynnille Nrepille. Lapinlahden pitää säilyä suomalaisessa omistuksessa ja omistsjalla joka ymmärtää alueen ja rakennuksien historiallisen arvon

Brita Toivonen (Espoo, 01.07.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…