Lapinlahden puolesta

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1615

Lapinlahden alue pitää säilyttää nykyisessä käytössä!

Marjukka Eronen (Helsinki, 02.05.2020)

#1623

Lapinlahden alue on säilytettävä asukkaiden käytössä. Korona-virus viimeistään on osoittanut, että Helsingissä ei voi enää jatkaa ulkoilu- ja luontoalueiden tuhoamista. Lapinlahdella on edelleen myös kansanterveydellinen merkitys kaupunkilaisille.

Tuula Vuori-Salo (Helsinki, 02.05.2020)

#1628

Olen ollut Lapinlahden sairaalassa kandina psykiatrian jaksolla ja sittemmin kuvataiteilijana pitänyt entisen sairaalan tiloissa näyttelyn. Kun sairaala aikoinaan lopetti toimintansa, olin surullinen. Olin ollut niin ylpeä siitä, että heikoilla ja haurailla oli ollut tuollainen hieno toipumista edistävä paikka käytössä keskellä pääkaupunkia. Sen seuraava käyttö oli toiseksi paras vaihtoehto: kansalaistoimintaa, myös yhteiskunnassamme heikommassa asemassa olevien hyväksi. Nyt suunniteltu kolmas käyttö on kaiken tämän kauniin irvikuva. Pyydän, jättäkää tämä kaupunkimme kaunein kohta ihmisille, varsinkin heille joilla, ei muuten ole niin paljoa.

Heidi Wikström (Vesivehmaa, 02.05.2020)

#1631

Tehkää vaikka hotelli, mutta älkää myykö ulkomaalaisille sijoittajille.

Kirsi Hillner (Lohja, 02.05.2020)

#1634

Lapinlahden sairaala alue on yksi Helsingin kauneimpia paikkoja ja historiallisesti tärkeä säilyttää mahdollisimman aitona.

Kirsi Nikkinen (Amersfoort , 02.05.2020)

#1649

Lapinlahdessa on niin paljon potentiaalia kaupunkikulttuurin, mielenterveystyön ja hyvinvoinnin kehdoksi että nyt on tärkeää löytää toimijoita joilla on resursseja pitää sitä yllä ja luoda alueesta se mitä se parhaimmillaan on. Ei tehdä hätiköityjä päätöksiä ja myydä paikkaa kiinteistökehitysfirmalle.

Armi Kunnaala (Helsinki, 02.05.2020)

#1650

Ei myyntiin.!!

Leena Haidich-Järvisalo (Espoo, 02.05.2020)

#1652

Toivon että otatte huomioon että Lapinlahti on ainutlaatuinen rauhan keidas Helsinikäisille ja muille vierailijoille.
Jos rakennetaan uutta mittasuhteet muutuvat ja alueen erityisyys katoaa.
Teatteri ja oopperaakin tuetaan siitä syystä että se kuuluu yhteiskunnan hyvinvoinnille
Myös tällainen puistoalue ajas samaa asiaa eikä voi olla tuttava

Christina af Enehielm (Helsinki, 02.05.2020)

#1657

Tarviiko tuota ees perustella

Ippa Riissanen (Iisalmi, 02.05.2020)

#1665

Ei hotellia Lapinlahden vanhan mielisairaalan alueelle. Korjatkaa hieno vanha Engelin piirtämä rakennus museoviraston valvonnassa. Hävikkiravintola ja kahvila riittävät hyvin.

Katariina Metsovaara-Heikinheimo (Helsinki, 02.05.2020)

#1677

Säästäkää tämä, mikä ihmeen kärpänen on purrut kun kaikki kulttuurillisesti ja/tai historiallisesti arvokas pitää tuhota? Rakennuksessa on toimintaa joka myös on arvokasta. Helsinki on pääkaupunki ja harvojen sellaisten joukossa, joka kaivaa maata omien jalkojensa alta. Joka purkaa omaa historiaansa ja samalla osaa koko maan historiasta. Käsittämätöntä hassausta!

Paulina Tiainen (Inkoo, 02.05.2020)

#1700

Helsingin kaupungin tulee keskittyä helsinkiläisten hyvinvointiin ja mahdollistaa Lapinlahden kunnostaminen kaupunkilaisten käyttöön. On käsittämätöntä miten kauan tämän hienon miljöön kunnostamistöistä on jaariteltu, nyt on viimeistään hetki nostaa Lapinlahti arvoonsa ja sijoittaa kauniiseen arkkitehtuuriin, puutarhaan ja ihmisten henkiseen hyvinvointiin.

Sattva-Hanna Toiviainen (Helsinki, 02.05.2020)

#1718

Paikoilla on sielu. Mahdollisesti ihmisilläkin.

Ville Komsi (Helsinki, 02.05.2020)

#1736

Ainutlaatuinen historiallinen alue.Me tarvitsemme tämän juuri tällaisena:henkisiä arvoja,luontoa,keuhkoja.

Liisa Sorjanen (Helsinki, 02.05.2020)

#1740

Lapinlahden alue on liian arvokas kulttuuriperinto hukattavaksi hotellin ym. rakentamisen takia.
Hyvinvoinnin tärkein lähde koko lähiympäristölle ja sen asukkaille.

ilona Lamberg (Helsinki, 02.05.2020)

#1785

Tärkeä monille tuhansille alueen ilmapiirin tervehdyttävyden vuoksi.
Kaikkea ei rahalla voi ostaa 🙏

Terhi Panula (Ezpoo, 02.05.2020)

#1791

Minä sain elämäni takaisin Lapinlahden sairaalassa oltuani tammi-helmikuussa 2001. Koen, että koko tuo suunnitelma myydä/kaavoittaa on väkivaltaa kaikkea inhimillisyyttä kohtaan. Mulle tuo alue on kohde, jonne menen pysähtymään aika ajoin, koska siellä koin elämäni merkityksellisimmät hetket saaden luvan levätä ja toipua toimivaksi yhteiskunnan jäseneksi. Olen vakuuttunut, että myös ilman kokemukseni kaltaista ihmiset saavat rauhan tuosta alueesta muutenkin. Antakaa sen olla ja kunnioittakaa sen perintöä hyvinvoinnille!

Merja Rankinen (Helsinki, 02.05.2020)

#1799

Jos kilpailun voittaja saa toteuttaa hankkeensa, riippumatta lisärakentamisen määrästä, alueelta katoaa sen nykyinen spontaani kaupunkia vahvistava luova kulttuuri, ja samalla nykyiset vuokralaiset joutuvat lähtemään. Luovan vapauden mahdollisuuden tilalle tulevat markkinavoimien vaatimukset ja kansainväliset bisnesbrändit, mikä hyödyttää pelkästään kilpailun voittajaa. Vanhojen rakennusten korjauskustannukset pitäisi laskea uudestaan pienten askelten teorian mukaisesti ottaen huomioon muutkin kuin tontti- ja kertasaneerauksen kustannukset, joihin ei kuulu aloittelevien luovien alojen tekijöiden olosuhteet, historia, identiteetti eikä luovan taiteen ja kulttuurin hyödyt kaupunkilaisten kannalta. Muutaman vuoden kuluttua emme saa selvää edes siitä, minne maailmassa verot alueen tuotosta maksetaan. Kaupunki ei sitä paitsi MRL:n mukaan saisi tehdä sitovia sopimuksia ennen kuin asemakaavaehdotus on hyväksytty. Lapinlahden sairaala puistoineen tulee kuulua kaupingille ja kaupunkilaisille.

Matt Liukkonen (Helsinki, 02.05.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…