Tuloutetun pääomavastikkeen vähennyskelpoisuus tulee säilyttää ennallaan

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1232

Meillä ei todennäköisesti olisi varaa pitää vuokrayksiötämme muutoksen jälkeen. Olemme kaksi keskituloista aikuista joilla lainaa tuosta asunnosta ja se on hankittu sijoituskohteeksi jonka voi muudä "pahan päivän" sattuessa.

Reetta Helenius (Tampere, 17.12.2020)

#1237

Aivan käsittämätön lakimuutosehdotus. Tämä ei saa astua voimaan. Tulee huonontamaan kiinteistöjen ylläpitoa ja näin myös negatiivinen vaikutus työllisyyteen!!
Laittakaa ennemmin yleishyödyllisten organisaatioiden pääoma- yms tulot verolle!

Paul Paukku (Vantaa, 17.12.2020)

#1242

Aivan ensiarvoisen tärkeää mahdollistaa vuokra-asuntojen tarjonta riittävällä, tai edes jokseenkin riittävällä tasolla yksityisin varoin.

Nora Lehtinen (Espoo, 17.12.2020)

#1244

Yksityinen pääoma on välttämätön osa asuntojen korjaamisessa ja rakentamisessa.

Pekka Turunen (Kuopio, 17.12.2020)

#1272

Velaksi sijoitusasuntoja ostaneet piensijoittajat ajettaisiin tällä lailla omaisuudeen pakkomyyntiin ja mahdollisesti henkilökohtaiseen konkurssiin.

Janne Malkamäki (Kempele, 17.12.2020)

#1292

Yksityiset pääomasijoittajat ovat tärkeä osa Suomen vuokra-asunto tuotantoa. Jos vuokra-asuntotuotanto keskittyy vain suurten vuokra-asuntoyhtiöiden monopoliksi, kukaan ei tiedä mitä seurauksia sillä on pitkässä juoksussa.

Tuomo Kaisto (Vihti, 17.12.2020)

#1314

Hei,

Aloitin asuntosijoittamisen välittömästi 18 vuoden iässä itse säästämilläni rahoilla ja vanhempien myöntämän vakuuden avulla. Käytännössä nollista. Tavoitteeni oli turvata huomista luomalla pitkässä ajassa pääomaa. En nähnyt järkeväksi laittaa rahaa sukan varteen eikä se ole kansallisen taloudenkaan kannalta hyvä. En halunnut lähteä opiskelemaan osakesijoittamista.

Halusin myös tarjota vuokra-asuntoja etsiville mielekkään vuokrasuhteen hyvissä asunnoissa. Olen itse remontoinut kaikki asunnot viihtyisämmäksi ja käytännöllisemmiksi.

Yli 10 vuoden jälkeen omistan nykyään 4 sijoitusasuntoa ja aion maltillisesti hankkia lisää. Ilman tuloutetun pääomavastikkeen vähennyskelpoisuutta en olisi tähän pystynyt enkä pysty hankkimaan yhtä tehokkaasti uusia asuntoja. Sen sijaan tiedän varakkaita sijoittajia jotka ovat saavuttaneet enemmän kun tarpeeksi, joita tämä ei haittaa. Päinvastoin.

Asuntosijoittaminen on laittanut minut aika-ajoin tiukille jo nyt, mutta mm. työntekoon tahtotila on ollut vahva kun on tietää tekevänsä asioita huomisen eteen. Ei elä kädestä suuhun.

Haluaisin kannustaa nuoria tähän tulevaisuudessakin ja pitää heidän fokuksen siten oikeissa asioissa, joilla on yhteiskunnallisesti positiivisia vaikutuksia.

Ystävällisin terveisin,
Joonas Lahti

Joonas Lahti (Tampere, 17.12.2020)

#1365

Päätös sotii keskustan poliittisia näkemyksiä vastaan.

Sirpa Hyysalo (Vantaa, 17.12.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…