Säilyttäkää Nikkilän identiteetti, historia ja vetovoima!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#602

Som fritidsboende i Sibbo är rekreationsområdet i sin nuvarande form av stor betydelse för mig sedan 30 år. En motsvarande plats finns inte i Nickbyområdet. Naturen och kulturlandskapet måste bevaras.

(Helsingfors, )

#608

Detta område är ett utmärkt friluftsområde för mig och min ledarhund. Sibbohandikappråd har även gett ett positiv utlåtande till Sibbo kommun för att bevara detta unika friluftsområde.

(Sibbo, )

#610

Jag undertecknar pga att jag vill också att Nickby utvecklas och växer på ett hållbart sätt. Tillväxten bör gynna alla och att Existerande natur- och kulturvärden bevaras.

(Sibbo, )

#618

Tämä on TAAS grydereiden temmellyskenttä. Niitä vitutkaan kiinnostaa ihmisten viihtyvyys. Fyrkka on ainoa mikä niitä ja päättäjiä kiinnostaa, samaten työn laatu! Rahat pois paskalla laadulla. AINA SAMA HOMMA!

(Sipoo, )

#619

Tulemme perheeni kanssa muuttamaan Sipoosta muualle, jos NG8 toteutetaan. Pidän suunnitelmaa uhrata alueen ainoa virkistysalue keravalaisen rakentamisen alttarilla uskomattoman lyhytkatseisena ja typeränä ratkaisuna. En usko, että junayhteyden avaamisella saavutetaan haettuja hyötyjä, koska ajallisesti se ei juurikaan lyhennä matkaa Helsinkiin. Sen sijaan uskon, että ratayhteys tuo Keravan ja muiden radanvarsikaupunkien ongelmat entistä lähemmäs meitä. Uskon, että moni nykyinen nikkiläläinen on valinnut vapaaehtoisesti asuinpaikkansa ja asettunut tietoisesti Nikkilään Keravan tai Korson sijasta.

(Sipoo, )

#621

Kaikkea virkistyskäyttöön sopivaa aluetta ei pidä uhrata veroeurojen kiimassa.

(Kerava, )

#639

Samma på svenska!

(Helsinki, )

#640

Panostetaan Isokylätien asemaan keskeisenä kylän kauppa/palvelualueena. Kunnostetaan vanhat puurakennukset ja Rakennetaan uutta tien varteen samassa hengessä (kuten uusi OP). Viehättävä keskuskatu vaalii kylän vireyttä ja lisää yhteisöllisyyttä perinteitä kunnioittaen. - Nikkilän ei tarvitse olla samanlainen kuntakeskus kuin kaikki muut Suomessa.

(Sipoo, )

#643

Jag stöder detta initativ eftersom mina morföräldrar bor i nickby och har sedan min barndom tillbringat mycket tid i nickby gårds fina rekreationsmråde. Vill därför se områdets naturliga prakt behållas och inte förstöras.

(Esbo, )

#655

Ei tuhota luontoarvoja

(Sipoo, )

#660

Det behövs ett bra grönområde på centralt läge i Nickby, och nuvarande område vid Nickby gård är trevligt, mångsidigt och åtkomligt från många håll. Förstör inte det som fungerar!

(Sibbo, )

#661

On tärkeää, että Nikkilän kartanon aluetta kehitetään ja että alue ei jää jälkeen Nikkilän ja Sipoon muusta kehityksestä. Nykyinen ehdotus kuitenkin samalla tuhoaa sen jonka vuoksi ihmisiä muuttaa Sipooseen, eli luonnon läheisyyden. Sipoo on niitä harvoja kuntia, jotka ovat lähellä Helsinkiä ja joissa luonto on osa asuinympäristöä, ei erillinen puisto johon täytyy matkustaa, ja jossa on ruuhkaa. Tämä houkuttelevuus täytyy säilyttää.

Kommunen borde också satsa mera på att kommunivånarna skulle ha möjlighet att vistas vid havet och vid andra vattenområden. Många finskspråkiga som besöker Sibbo tycker att det är charmigt att svenskan är levande i Sibbo. Den här kombinationen; närheten till Helsingfors, levande svenskspråkighet och lättillgänglig natur, är sådant som bör bevaras och även förstärkas.

(Sipoo, )

#679

Kun muutin perheineni Helsingin Lauttasaaresta Nikkilään n. 16 vuotta sitten, niin muuttopäätökseen vaikutti suuresti se, että luonto on läsnä ja helposti saavutettavissa.

Omat lapseni ovat olleet aina hyvin liikunnallisia ja heitä on kuskattu ja kuskataan edelleen eri liikuntapaikkoihin. Koen, että tavoitteellinen liikunnan harrastaminen on eri asia kun luonto. Toki luonnossa voi liikkua myös hiki päässä, mutta luonnossa liikkumisella on myös paljon muita tärkeitä hyötyjä.

Kuntorata on myös itselleni tärkeä paikka. Siellä oleva frisbeegolfrata on myös todella hieno asia. Olen omin silmin useasti nähnyt kuinka esim. ylipainoiset lapset ja nuoret liikkuvat luonnossa kiekkoa heittäen. Suurin osa lasten ja nuorten harrastuksista on kalliita. Kaikilla vanhemmilla ei ole myöskään ymmärrettävästi varaa niihin. Siinäkin mielessä on hienoa, että lapsilla, nuorilla ja perheillä on ilmainen mahdollisuus harrastaa ja liikkua luonnon helmassa. Yhdessä ja erikseen.

Jos Sipoon Sanomien ja Nikkilän Facebook-ryhmän uutisointiin ja viesteihin on luottaminen, niin eri tyyppiset ilkivallanteot, rötökset ja yleinen pahoinvointi on lisääntynyt eksponentiaalisesti viime vuosien aikana Nikkilässä. On toki mahdotonta sanoa mistä kaikista osatekijöistä lisääntynyt pahoinvointi johtuu.

En ole syntyperäinen sipoolainen enkä sitä kautta pyri vain kaikin keinoin säilyttämään vanhaa ja vastustamaan kaikkea kehitystä. Koen äärimmäisen hyvänä asiana, että Nikkilän keskusta "siistiytyy". Vanhat kiinteistönrutjakkeet saavatkin uusiutua ja enkä myöskään nikottele, että niiden tilalle tulee kerrostaloja. Mutta. Mitä enemmän kerrostaloasuntoja ja tänne muuttavia perheitä, niin sitä enemmän tarvetta myös luontokokemuksille ja luonnossa liikkumiseen ylipäätään.

Miksi tänne muuttaisi kukaan, joka ei arvosta välitöntä luonnon läsnäoloa? Itse en ainakaan keksi mitään parempaa myyntivalttia Nikkilän osalta. En ole asiantuntija, mutta en oletan että Nikkilässä ei ole sen paremmat julkiset palvelut kuin muuallakaan. Tätä nykyä ei myöskään voi mainostaa, että tämä olisi pääkaupunkiseudulla oleva lintukoto. Monentyyppisiä ongelmia on varmasti kaikissa kunnissa, on muuttoliikenne pieni tahi suuri.

Voimia ja viisautta teille kaikille kunnanvaltuuteluille tehdä järkeviä ja kauaskantoisesti kestäviä päätöksiä.

(Sipoo, )

#681

Ng8 kehityssuunnitelmat on aloitettu todennäköisesti jo vuosia sitten. Näiden vuosien kuluessa Nikkilään on jo muuttanut lisää ihmisiä, joiden suosioon ulkoilualue on tullut enemmän ja enemmän. Päättäjät, olkaa riittävän rohkeita pysäyttämään juna ja tekemään uutta arvioita *tämänhetkisen* tilanteen perusteella ja nähkää, miten runsaasti ulkoilualue tuo hyvinvointia ja terveyttä kunnan asukkaille. Kustannusvaikuttavuus on kunnan taloutta säästävä, jos ihmisten annetaan pitää huolta fyysisestä ja psyykkisestä kunnostaan lähellä kotia olevassa luonnossa. Luonnossa olemisella on tutkitusti runsaasti terveysvaikutuksia.

(SIPOO, )

#701

Ei saa tehdä Nikkilästä uusi Korso.
Ei betonilähiötä Sipoosta!

(Sipoo, )

#710

Olen junaliikenteen/julkisen liikenteen kehittämisen kannalla, mutta jos se tehdään luonnon ja kuntalaisille tärkeän metsäalueen kustannuksella niin kehitystyötä täytyy jatkaa ja keksiä kaikkia tyydyttävät ratkaisut asiaan.

(Sipoo, )

#740

Tuollaisen hienon ulkoilualueen tuhoaminen on täysin järjetön toimenpide.

(Sipoo , )

#742

Päättäjät eivät hallitse mitä tekevät, ei kunta ole yritys. Päättäjät eivät arvosta vauhdin hurmassa ihmisiä eikä luontoa.

(Sipoo, )

#748

Tää lyhyt näköinen rakentaminen luonnon ja vanhojen asukkaiden kustannuksella saisi loppua. Söderkulla jo pilattu. Vanhat Sipoolaiset muuttavat pois sen vuoksi ja tilalle Helsingistä valuu porukkaa ja sen näkee jo millaisia lieve ilmiöitä se on tuonut mukanaan.

(Sipoo, )

#750

Järkeä Sipoon kasvutavoitteisiin, luonto ja virkistysalueet pidettävä nykyisellään.

(Sipoo, )

#765

Nikkilä tulee säilyttää luonnonläheisenä paikkana, eikä rakentaa liikaa sinne taloja.Liian suuri väkimäärä ei ole hyvä asia.

(Talma, )

#771

Itäradan suunnitelmat aikatauluineen, päätöksineen ja EU-rahoitukseen tulee arvioida osa suunnitelmaa

(Sipoo, )

#789

Trivseln för befolkningen

(Sibbo, )

#790

Nikkilän kehityskuvan aluetavoitteisiin komentointia. Viheryhteydet ovat äärimmäisen tärkeät, jotta Nikkilä pysyy luonnonläheisenä, sillä sen vuoksi tänne on asetuttu asumaan. Lyhyt kommentointi  kontaan 4 Nikkilän kehityskuvan aluetavoitteet 3/3: Viheryhteyden sunnittelun yksi erittäin kriittinen kohta on Juna aseman mahdollinen sijainti ja siitä hahmotelman vasen laita kulkeva junaradan tämän hetkinen alikulku ulkoilupolku. Tämä ulkoilupolku reitti alikulusta seuraava kilometri on tällä hetkellä Nikkilän kaunein kohta, polku johtaa kumpareeseen laaksoon ja sen laakson pohjalla virtaa nyt keväällä loriseva oja ja ylittää useampi idyllinen puusilta. Tämän kohdan säästäminen olisi hyvin tärkeää. Puronvarsilehdot on uhanalaista luontotyyppiä. Tämä kohta on kaikkien kaavasta päättävien käytävä itse katsomassa, sillä silloin se on mahdollista säästää. Kohta löytyy koirapuiston jälkeen olevan junaradan alituksen jälkeen heti valaistua ulkoilupolkua laaksoon laskeutumalla ja jos retken pitää lyhyenä niin voi palata nousun jälkeen vasemmalle laskeutuvia portaita- se polku tuo nopeasti takaisin junaradan alitukseen. Ihmisten tekemät puistosuunnitelmat eivät kykene mitenkään paikkaamaan tätä luonnonvaraista kumpareista laaksoa, siksi sen täytyy saada olla.
Tällä hetkellä Nikkilän kartanon  ulkoilualueella riittää ulkoilijoita aivan kaikkina vuorokauden aikoina. Suosittelisin siksi juna-aseman sijaintia suunniteltaessa laittamaan sen vihersuunnittelussa: viheryhteyden kohdassa, junaradan mahdollinen sijainti niin oikealle kuin mahdollista tai sitten ihan toisaalle, näin tämä ainutlaatuinen laakso maiseman pala on mahdollista säilyttää mahdollisimman koskemattomana voimakkaasta uudisrakentamisesta huolimatta.
Sipoon kasvuun voisi suunnitella massiivisien tiiviisti olevien kerrostalojen sijaan väljiä asumisen muotoja. Esimerkiksi Sipooseen voisi tuoda asuntomessut teemalla isot tontit ja muutoinkin Sipoo voisi järjestää isoja tontteja, sillä tavoitella asukkaita tänne asettumaan.

(Helsinki, )

#792

Spårtrafiken har getts en allt för stor tyngd i planeringen, vilket är orsaken till att man nu börjat planera området mellan järnvägen och konditionsbanan.
Att bygga ut enligt NG8 skulle i praktiken betyda att man offrar viktiga rekreations- och naturvärden för att eventuellt, någon gång i framtiden, få persontrafik på järnvägen mellan Nickby och Kervo.
Miljön får inte offras på spårtrafikens altare!

(Mårtensby, Sibbo, )

#798

Nikkilän kuntoradan alue on tärkeä säilyttää.
Käyttäjiä löytyy monesta ikäluokasta.

(Sipoo, )

#799

Päätösten kanssa eletään vuosikymmenet joten syytä miettiä ja suunnitella kunnolla ja eri vaihtoehtoja

(Sipoo , )