Perusoikeuksia loukkaavat rajoitukset tulee purkaa heti!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#8

Pyydän seuraamaan myös muiden maiden reagointia ja heidän päätösten vaikutuksia

Marko Järvi (Kirkkonummi, 01.06.2021)

#13

Yksilönvapaudet tulee palauttaa ja kaikki rajoitukset poistaa.

Riikka Kulmala (Turku, 01.06.2021)

#15

Meillä on suurin osa henkilöstö ollut lomautettuna lokakuusta 2020 lähtien. Taloudelliset tappiot ovat noin 6 miljoonaa euroa, josta valtio on toistaiseksi korvannut ainoastaan noi 600t euroa. Itse olen useaan otteeseen miettinyt vain luovuttamista kun kriisi on pitkittynyt kuukaudesta toiseen. Tämä tuntuu todella epäoikeudenmukaiselta, sillä yökerhoistamme ei ole koko epidemian aikana syntynyt laajoja tartuntaketjuja (luonnollisesti suurin osa on ollut kiinni lokakuusta lähtien). Näin ei kuitenkaan käynyt alkusyksystä, joilloin meillä kävi vielä parhaimmillaan useita kymmeniä tuhansia asiakkaita viikossa. Näin ei ole myöskään käynyt niillä paikkakunnilla, joissa olemme pystyneet harjoittamaan toimintaa lievemmillä rajoituksilla.

Antti-Juhani Raunio (ESPOO, 01.06.2021)

#28

Miten valtio voi rajoittaa elinkeinoa kun tautitilanne on täysin olematon? Ilmaantuvuus alle 50 ja 17potilasta tehohoidossa... Täysin välinpitämätöntä päätöksentekoa. Monet ravintola-alan työntekijät isossa taloudellisessa ahdingossa...

Benjamin Gripenberg (Helsinki, 01.06.2021)

#33

Lähes 30 vuotta ravintoesimiehenä toimin ennen koronarajoituksia.
Sitten loppui leipä, 57-vuotiaana ei niin helppoa uutta työtä etsitä.
On tässä tehty puhelinmyyntiä, ruokakuskin hommia sekä tehdasseisokkien komennusmiestöitä.
Yh-isänä on tilanne aiheuttanut paljon stressiä. Toimeentulotukea haettu ja saatu Kelalta heikoimpina hetkinä.
Hallituksen toimet jatkaa rajoituksia on sulkenut ovet ja ansiomahdollisuudet kymmeniltä tuhansilta.
Kärsimyksiltä ja henkilökohtaisilta tragedioilta ei ole näitten päätösten vuoksi ole kukaan alallamme voinut välttyä. Avatkaa nyt vihdoin ovet kansalle ja antakaa alalla työskentelevien ja yrittäjienkin elää!

Jyrki Lyytikäinen (Vantaa, 01.06.2021)

#38

Koko tämä koronarajoitus toiminta iski minuun todella pahasti. Ensimmäinen pieleen mennyt asia oli opiskeluni, en vain yksinkertaisesti pysty etäopetukseen. Alan aina säätämään jotain ihan muuta kuin mitä pitäisi. Olen nyt ilmoittautunut poissaolevaksi koulusta jotta en suotta tuhlaisi opiskeluaikaa kun en kerta voi opiskella.

Toinen pieleen mennyt juttu olivat työni. Keikat DJ:nä loppuivat kuin seinään. Eipä tässä muuten mitään mutta minua oltiin juuri ylentämässä vuoropääliköksi ohjelmatoimistossa jolle teen töitä. Rajoitusten myötä ylennykseni meni jäihin.

Noh, koitin pyörittää DJ-koulua halukkaille ja onnistuinkin jonkinlaisella menestyksellä mutta rajoitukset veivät meiltä mahdollisen opetuspaikan alta.

Toimeentulotuella kitkuttaen jo melkein vuoden Onneksi vanhemmilta irtoaa silloin tällöin lainaa, muuten en tiedä mitä tekisin. Et saa tehdä töitä, et pysty opiskelemaan, et saa opettaa jne.. tulee melko turha olo tästä kaikesta. Ja nyt kuuluu viestejä eetteristä että nämä kaikki rajoitusket ovat päällä ihan turhan takia, ja ovat olleet sitä aina. Vihaksi pistää tällainen toiminta. HÄVETKÄÄ!!!

Sakari Helke (JYVÄSKYLÄ, 01.06.2021)

#43

Hävetkää! Ei ole mitään syitä tuhota ravintola ja tapahtuma-alaa!!!!!!!! Rajoitukset pois!

Lumi Silvan (Vantaa, 01.06.2021)

#58

Elinkeinoelämän tuhoaminen saisi loppua.

Joni Olkkonen (Vantaa, 01.06.2021)

#67

Neljäs lomautus vuonna 2020 johti avioeroon. Tästä johtuen jouduin ottamaan vastaan työtä, josta sain huomattavasti pienempää palkkaa, kuin ravintola-alan esimiehen työstä. Sairastuin tästä työn aiheuttamasta kuormasta ja jouduin ottamaan sairaslomaa useamman viikon. Jouduin myymään omistusasuntoni, jossa minulla ei ollut varaa enää asua yksin. Vaihdoin myös kaupunkia, jossa elämäntilanteestani johtuen minulla tulee pienemmät asuinkustannukset. Onneksi olen saanut elämäni jotenkin järjestykseen. En vieläkään ole fyysisesti täysin terve. Henkisesti olisin aivan loppu, jos en kävisi edes osa-aikaisesti töissä. Hallitus ja asiantuntijat tappoivat kukoistavan ravintola-alan. Tiedän tasan tarkkaan mitä puoluetta äänestän. Sitä puoluetta ei edusta Sanna Marin tai Krista Kiuru. Nyt, jos koskaan on hallituksen esiintulon aika ja vapauttaa tämä maa rajoituksista. Antakaa ihmisten elää ja päättää itse kuoleeko kotona peläten Koronaa, vai ottaako riskin nauttien elämästä ja käyttäen palveluita.

Tero Mikkonen (Tampere, 01.06.2021)

#72

Kulunut reilu vuosi on ollut taloudellisesti ja henkisesti hyvin haastavaa. Työt ovat olleet kortilla (onneksi niitä kuitenkin oli) ja tilanteen vaikea ennakoitavuus henkisesti hyvin raskasta.

Koko ajan rummutettu tukea yrittäjille (mikä on toki hyvä asia) mutta meidät työntekijät unohdettu täysin. Monelta mennyt säästöt, asunnot ja muut näiden päättömien ja epäsuhtaisten rajoitusten takia - ihan ilman omaa syytää- ja pieni palkkaisella alalla, tästä toipuminen vie vuosia.

Toivottavasti rajoituksia ei enää tarvita, tai ainakin niissä olisi jotain järkeä.

Saija Villgren (Pelkosenniemi , 01.06.2021)

#76

Tuskin edes ymmärrätte miten tyhmän vaikutelman ootte itsestänne antaneet. Onnea työnhakuun tulevaisuudessa.

Rene Korkeamäki (Helsinki, 01.06.2021)

#77

Pandemian hoitoa ei tule käyttää poliittisten agendojen ajamiseen. Välttämättömät toimet on eri asia, kuin että pieni piiri päättää, kellä on oikeus harjoittaa omaa ammattiaan tai liiketoimintaa.

Maria Olin-Bolin (Vantaa, 01.06.2021)

#80

Päätöksentekijät on valehteliöitä.

Toivo Haikara (Turku, 01.06.2021)

#81

Olen herännyt Antti Raunion esiin nostaminen faktojen pohjalta siihen, etteivät rajoituksemme pandemiasta irtautumiseksi ole oikeansuhtaisia.

Pandemiasta kärsineiden yritysten tulee jälleen päästä kiinni omaan liiketoimintaansa ja kutsumaan työntekijöitä jälleen töihin. Yrittäjät ja työntekijät ovat henkisen ja sekä taloudellisen jaksamisen äärirajoilla. Asioihin on saatava tolkku.

Aki Keskitalo (Hollola, 01.06.2021)

#83

Nyt rajotukset heti loppumaan. Eihän näille ole ollut tarvetta koko aikana. Nyt loppuu tää kansalaisten ja yrittäjjen kiusaaminen!!

Jorma Matalamäki (ELÄMÄJÄRVI, 01.06.2021)

#88

Krista kiuru pihalle eduskunnasta

Narinder Singh (Loppi, 01.06.2021)

#92

Olsko jo aika päästää yritykset piinasta

Sirpa Palm (Helsinki, 01.06.2021)

#93

En voi ymmärtää mutenkään että ravintolassa tai terassilla saa olla, mutta jos sinne tulee esiintyjä niin tila tulee tyhjentää! Aivan järjetön tilanne. Lisäksi esim hjk pelaa tyhjällä stadionilla, ei mitään järkeä!!!

Jani Olkkonen (Kerava, 01.06.2021)

#94

Meidän hyvinvointiamme ei voi rajata laeilla ja rajoituksilla, varsinkaan sellaisilla joilla rajoitetaan perusoikeutta, yrittäjyyttä. Mykyiset rajoitukset eivät tue tervettä yhteiskuntaa, pikemminkin tulehduttaa ja sairastuttaa Covid-19 tautia pahemmin. Kaikki Suomen sisäiset rajoitteet tulee lopettaa välittömästi .

Petri Linnankivi (Helsinki, 01.06.2021)

#108

Laittakaa valot päälle

Sauli Kanerva (Helsinki, 01.06.2021)

#117

Töiden kieltämisisien jälkeen 14.3.2020 perheen rahatilanne on romahtanut alle köyhyysrajan. Toimin yrittäjänä tapahtumatekniikka puolella kahdessa yrityksessä jotka kummatkin ovat nyt kaatumassa. Yritykset ovat joutuneet myymään pilkkahinnalla kalustoaan selvittääkseen menoista. Henkilökohtaiset kulut myös kovat eikä edes toimeentulotukea ole tullut perheelle. Myös puoliso muusikko jonka työt loppuivat. Tilanne on aivan helvetillinen ja molemmilla myös tämä aiheuttanut masennusta ja ahdistuneisuutta. Perheessä elätettävä 2 vuotias lapsi jolle ei ole voinut tarjota edes kunnollista ravintoa tämän tilanteen vuoksi. Henkilökohtainen talous myös romahtanut ja ulosotossa maksuja jo iso kasa. Lainan maksut myöhässä sekä muut maksut niskassa elämisestä jonka on voinut hyvin rahoittamaan ennen epidemian tuomia rajoitteita hienosti noin 95000€ vuosipalkalla. Nyt ainoa tulolähde on kelan työmarkkinatuki noin 500€/kk.

Marko Häkkinen (Lahti, 01.06.2021)

#126

Joo 2020maaliskuusta yt lomautus ja irtisanominen, tämä on ollut taloudellisesti todella järkyttävää ja haastavaa .liiton mokan vuoksi vielä työttömyys turvalla joka ei täällä Helsingissä riitä edes elämiseen.

Minna Frilander (Helsinki , 01.06.2021)

#132

Olette tuhonneet kymmenien tuhansien ihmisten elämän. Vieneet ihmisiltä oikeuden harjoittaa elinkeinoaan. Törkeätä ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan kaltoinkohtelua. Jos teillä siellä päättävissä elimissä kaikki on hyvin, niin sitä ei todella ole syyttömästi sivuun siirretyillä hotelli-, ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alan ihmisillä. He kaikki haluavat päästä tekemään omaa työtään, palvelemaan ja myös työllistämään lahjakkaita tämän alan ammattilaisia. "Elävä kulttuuri tekee kaupungin", demarien vaalimainoksen täytyy olla vitsi.

Eija von Schoultz (Helsinki, 01.06.2021)

#134

Rajoituksia ei voi pitää voimassa varmuuden vuoksi. Rajoitusten piti turvata terveydenhoidon kapasiteettia, mutta näillä tehohoito- ja tartuntamäärillä tämä on silkkaa mielivaltaa. Rajoitukset aiheuttavat valtavaa inhimillistä kärsimystä, tässä on aiheutettu tilanne, jolloin hoito on haitallisempaa kuin itse sairaus.

Emma Raunio (Espoo , 01.06.2021)

#140

Toiveiden murskaamista, luottotietojen menetystä, firmojen menetystä, itsemurha-ajatuksia, itsemurhia, perheiden menetyksiä, turhia riitoja - RAJOITUKSET POIS JA HETI!

Anna-Sofia Toivonen (Helsinki, 01.06.2021)

#149

Turhat rajoitukset pois. On väärin sulkea yrityksiä vain, jotta näyttäisi, että tehdään jotakin.

Jari Lahdenoja (Helsinki, 01.06.2021)

#164

Viime kuukausina "puhtaasti" ideologiseksi ja (valta)poliittiseksi paljastunut, ilmeisen pysyvään perusoikeuksien rajoittamiseen ja maan DDR-tyyppiseen sulkemiseen tähtäävä toiminta on vahingoittanut ja vahingoittaa vakavasti paitsi satojentuhansien ihmisten elinkeinoja, työllisyyttä ja toimeentuloa myös mielenterveyttä, elämänhalua ja uskoa tulevaisuuteen. Loputtomien rajoitusten oheistuhot ja kuormitus kohdistuvat ensisijassa valmiiksi heikommilla oleviin ihmisiin, kuten SOSTE-järjestöt, opettajat, poliisi, mt- ja päihdepuolen lääkärit, ns. kansantautilääkärit, lastenlääkärit jne. ovat jo useita kertoja varoittaneet. Kun demokraattisen oikeusvaltion perusteita systemaattisesti rikotaan mielivaltaisella vetkuttelulla, jossittelulla ja aina uusilla kafkamaisilla "perusteilla" entisten kriteerien kaatuessa, murenee koko hallinnon ja viranomaistoimien legitimiteetti. Kokonaiset alat ja niiden ihmiset ovat nähneet, miten heidän työnsä, elämänsä, toimeentulonsa ja olemassaolonsa on jotain jalkoihin tallottavaa turhuutta, jota saa mielinmäärin kyykyttää, sulkea, estää ja tuhota "varmuuden vuoksi" - ja varsinkin koska hallitusta (tai osaa siitä) näin sattuu huvittamaan. Tällaisesta toiminnasta on harvemmin seurannut kovin hyvää yhteiskunnallista kehitystä.

Susanna Luikku (Helsinki, 01.06.2021)

#166

Nut miettikää tätä monien yrittäjien ahdinkoa ja konkursseja sekä lisävelan määrää!!!!
Ei ole mitää syytä jatkaa rajoitteita, jotka loukkaavat jo meidän itsemääräämisoikeuttamme!!

Heidi Vikström (Espoo, 01.06.2021)

#167

Hei. Viimeisen 14kk aikana olen ollut töissä vain kolme kokonaista kuukautta. Ne loput 11 kk olen elänyt ytk tukien varassa lomautettuna, joka tarkoittaa kuukausipalkkalaiselle sitä että ansiosidonnaista tulee tilille 50% siitä mitä normaalisti saisin. Se on helvetin pitkä aika maksaa yksin 800€ vuokraa, kun tilille jää sen maksun jälkeen 500€ laskuihin ja muihin pakollisiin menoihin. Ja kyllä, vuoden sisällä muutin jo halvempaan asuntoon tilanteeni takia. Vuokratasot ovat silti niin korkealla Helsingissä. Eli laskujen, lainanlyhennyksien yms jälkeen ei rahaa jäänyt mihinkään ja olen korvia myöten veloissa läheisilleni. Kelalta olen saanut kielteiset päätökset kaikkiin epätoivoisiin avunpyyntöihin. Tämä kertoo upeasta järjestelmästämme. Taloudellisen tilanteen lisäksi olen sekä keväällä 2020, että keväällä 2021 käynyt työterveyden kautta terapiassa yhteensä 8 kertaa. Syy? Henkinen painolasti, mitättömyyden tunne, luuseri, saastainen ravintolatyöntekijä, kansan sylkykuppina oleminen, identiteettikriisi kun ei saa tehdä omaa työtänsä, taloudellinen ahdinko, toivottomuus, oman alan murskattu tulevaisuus, talousongelmat ja masennus. Kaikkien edellisten summana olen oireillut myös fyysisesti unettomuudella, paniikkikohtauksilla ja kaikilla oireilla mitkä liittyvät ahdistukseen. Näistä mitään ei ollut ennen maaliskuuta 2020. Tässä tiivistelmä miten rajoitukset ovat vaikuttaneet minuun. Ymmärrän, että perustelluille rajoituksille on pahimmissa tapauksissa tarve, mutta nämä yliampuvat tilanteet joissa niille ei ole perusteita niin olen sanaton. Olen silti, 16 vuoden ravintola- alan kokemuksella jäämässä alalle. Vaikka te olette pettäneet meidät, vaikka me olemme alalla tehneet kaikkemme. Kokki ei paista sitä koronaa sielä pannulla ja se ei asu ravintolan seinillä. Se ei ilmesty sinne 19:00 kesken jälkiruoan syömisen. Odotan kuin kuuta nousevaa että saan käteeni työvuorolistan, jossa on 3 viikolle 120 tuntia. Minulla on siihen oikeus. Näillä uskomattoman naurettavilla rajoituksilla, se on mahdotonta. Toivottavasti nukutte yönne paremmin kuin minä. Kiitos kun luit tänne asti, kiitos kun sisäistit kaiken mitä luin, kiitos kun annat meille perusoikeutemme takaisin.

Piia Vitikka (Helsinki, 01.06.2021)

#179

Perusoikeuksia loukkaavat rajoitukset tulee purkaa heti

Kirsi Jaakkola (Vantaa, 01.06.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…