SEURASAAREN UIMALA ON SÄILYTETTÄVÄ NYKYISELLÄÄN

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#644

Naisille täytyy olla turvallisia tiloja. Pihlajasaaren nudistiranta ei sovi kaikille, koska siellä ei välttämättä saa olla rauhassa seksuaaliselta ahdistelulta. Seurasaaren uimala on arvokas ja ainutlaatuinen ja varsinkin naisten puoli on tasa-arvon kannalta erityisen tärkeä.

Sanni Jokelainen (Helsinki, 06.08.2021)

#675

Ehdoton ja jyrkkä ei rakennushankkeelle. Tämän rannan merkitystä monelle ei saada sivuuttaa. Lopettakaa.

Samuli Gröhn (Joensuu, 07.08.2021)

#704

Seurasaaren uimarannan naisten puolta tulisi pikemminkin laajentaa!

Vaikka sukupuoleen kohdistuva syrjintä on Suomessa kielletty perustuslakia myöten, ei nainen saa yhteiskunnassamme toimia edelleenkään rauhassa ja ilman, että joutuu pelottavan usein tuntemattoman tai tuntemansa miehen loukkaavien tai traumatisoivien tekojen kohteeksi.

Yhteiskuntaamme syvälle juurtuneen naisvihan, väkivallan ja raiskauskulttuurin mittasuhteet ovat tänä kesänä nousseet esiin Instagramin lukuisten #metoo-teemaisten tilien myötä. Jaetut tarinat ovat tehneet läpinäkyväksi sen, kuinka laajalle levinnyttä ja hiljaisesti hyväksyttyä miesten naisiin kohdistuva henkinen ja fyysinen väkivalta ovat. Yksikään mies ei voi enää sivuuttaa laajamittaista ongelmaa olankohautuksella väittäen väärinkäytösten tapahtuvan kaukana itsestä, niiden olevan yksittäistapauksia tai toiminnan olevan jonkin tietyn miesryhmän yksinoikeus.

Suomi on naiselle Euroopan toiseksi väkivaltaisin maa EU:n perusoikeusviraston tutkimuksen mukaan. Meillä 47 prosenttia yli 15-vuotiaista naisista on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Tilastofakta yhdistettynä kesän aikana kuultuihin kokemustarinoihin paljastavat hälyttävän harhan tasa-arvon toteutumisesta Suomessa.

Seurasaaren uimalan naisten puoli tarjoaa kävijöilleen kesäkuukausien ajan, viitenä päivänä seitsemästä hengähdyshetken suomalaisesta ahdistelukulttuurista. Samalla kun kahtia jakavan sukupuoliajattelun toivoisi tässä ajassa olevan jo tarpeetonsa, osoittavat Suomen rumat tilastot naisiin kohdistuvan väkivallan osalta sen, että uimalan naisten puolta ja päiviä tarvitaan kipeämmin kuin koskaan.

Naisen tilaa tässä yhteiskunnassa ei tulisi pienentää millään tavoin, vaan päinvastoin suurentaa sitä. Suomessa on todellisuudessa edelleen huutava tarve paikoille, joihin ei perusolettamuksena liity sitä, että nainen joutuu siellä lakkaamatta säätelemään käytöstään ahdistelun uhan pelossa. Niin kauan kun liki joka toinen myös helsinkiläisistä naisista joutuu jossain vaiheessa elämäänsä seksuaalisen tai fyysisen väkivallan uhriksi, Seurasaaren uimalan naisten puoli ei ansaitse tulla pienennetyksi, vaan sitä tulisi pikemminkin laajentaa. Jos uimalan viereen joskus sauna rakennetaan, myös sen tulisi kesäkaudella palvella vain naisia viitenä päivänä viikossa.

Marko Vuorinen
Dokumenttielokuvantekijä
Pariisi, Ranska

Marko Vuorinen (Pariisi, 09.08.2021)

#707

Meriuimalan ennallaan pito on tärkeää kulttuurisen miljöön säilyttämisen, terveydellisten, virkistyksellisten ja, liikunnallisten sekä yhdenvertaisen ja
tasa-arvoisen osallisuuden sekä naisen itsemääräämisoikeuden näkökulmista.

Heli Nieminen (Helsinki, 10.08.2021)

#709

Seurasaaren meriuimala on ainutlaatuinen idylli, jota ei saa tärvellä saunahankkeella. Hanketta on perusteltu sillä, että sauna parantaisi rannan saavutettavuutta kaikille. Rannalle saa jo nyt kuka vain tulla veloituksetta kesän ajan ja kahdesti viikossa olevina perhepäivinä myös sukupuolijaottelu on pois. Kyllä saunalle jokin muu paikka löytyy, turhaa pilata monille tärkeää rantaa, jossa saa olla rauhassa.

Mimosa Lindström (Helsinki, 10.08.2021)

#714

"Turisti"sauna ei sovi Seurasaareen lainkaan. Sijoittakaa se johonkin myyvempään paikkaan kuin Seurasaari! Seurasaaren uimala on levähdyspaikka jossa tuntee olevansa turvassa ja hyväksytty eikä tarvitse aina miettiä miltä näyttää. Miehet ja naiset ovat olleet omilla puolillaan 115 vuotta. Uimapuvut eivät sovi Seurasaaren uimalaan, niiden käyttö pitää kieltää. Jollei voi olla ilman uimapukua voi mennä yleiselle rannalle, eikä tulla häiritsemään uimapuvullaan Seurasaaren uimalan rauhaa ja kauneutta.

Tina Lindgren (Helsinki, 12.08.2021)

#719

Helsingillä on satoja kilometrejä vapaata rantaviivaa uusia saunoja varten - olisi suorastaan rikos varastaa kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuisen Seurasaaren uimalan muutaman sadan metrin mittaiselta rannalta lähes kolmasosa maksullisen yksityissaunan käyttöön rantalaitureineen. Älyvapaasta suunnitelmasta tulee yksin tein luopua ja siirtää suurisuuntaiset ja kalliit saunasuunnitelmat Helsingin mittaamattomille vapaille rannoille, niitä riittää.

Monica Helin (Helsinki, 12.08.2021)

#722

Seurasaaren uimala on ainutlaatuinen turvallinen paikka, jossa naiset voivat vapaasti nauttia kauniista luonnosta ilman seksuaalista häirintää. Eikö Helsingin kaupungilla ole mitään tasa-arvosuunnitelmaa? Luultavasti on, miten tällaiset kaavailut ovat linjassa niiden kanssa?

Seurasaari on iso ja jos se on pakko kaupallistaa, kyllä luulisi riittävän muutakin rantaviivaa kaupallisen saunan perustamiseen. Jos naisten alue leikataan puoleen, väliin rakennetaan aita ja toisella puolella on kapakka, on päivänselvää, että humalaiset miehet yrittävät päästä naisten puolelle. Jos ei muuten niin läpällä ja koska voi.

Aion olla asiasta yhteydessä kaupunginvaltuutettuihin ja kehotan muitakin tekemään niin.

Maarit Suomela (Helsinki, 12.08.2021)

#723

Uimala on arvokas historiallisessakin mielessä. Ihana rauhallinen paikka, jossa voi ladata akkuja arkea varten. Sitä ei saa tuhota.

Maarit Jukuru (Helsinki, 13.08.2021)

#726

Kyseinen kohde on rakkaan äitini hyvinvoinnin lähde. Älkää tuhotko tätäkin tärkeää kohdetta rahan vuoksi.

Tatja Jukuri (Espoo, 13.08.2021)

#728

Harvinainen arkkitehtoninen ja luonnon kanssa hengittävä kokonaisuus ja ei-kaupallinen alkuperäisajatus on säilytettävä!
Eeva-Liisa Haapaniemi

Eeva-Liisa Haapaniemi (Helsinki, 13.08.2021)

#740

Bevara denna viktiga tradition

Jessica Lerche (Kauniainen, 15.08.2021)

#741

Uimala tulee säilyttää Seurasaaren uimareiden käytössä. Mitään saunaa ei tervitse rakentaa uimalan alueelle,sille löytynee paokka muualta Seurasaaren alueelta.

Veikko Mähönen (Helsinki, 15.08.2021)

#747

Seurasaaren vanha uimala säilytettävä edelleen samassa käytössä.

Lotta Määttänen (Helsinki, 16.08.2021)

#752

Seurasaaren uimala on korvaamaton. Siellä voi hengähtää ja jaksaa taas jatkaa matkaa.

Vilja Hynninen (Helsinki, 16.08.2021)

#760

Seurasaaren uimala on ainoa ranta, jossa naiset voivat harjoittaa nudismia rauhassa.

Riikka Leskinen (Helsinki, 20.08.2021)

#761

Hei päättäjät, antakaa naisten pitää paikka jossa saa olla rauhassa ilma suurempia pelkoja. Joudumme joka päiväisessä elämässämme varomaan vaikkei meidän pitäisi elää pelossa.

Riia Kuronen (Helsinki, 20.08.2021)

#764

Seurasaaren uimala on nykyisessä muodossaan ainutlaatuinmen - toista vastaavin ehdoin toimivaa ei ole koko kaupungissa. Maksullisia saunoja ja kahviloita sen sijaan löytyy useita. Jos niitä tarvitaan lisää, uusi sellainen ei voi syrjäyttää jotain sellaista, mitä on vain tämä yksi.

kunnioittavasti
Maija Koski

Maija Koski (Helsinki, 22.08.2021)

#780

Haloo!!!

Nina Peltonen (Helsinki, 24.08.2021)

#784

EI kaikkea TARVITSE tuhota arggg

Virpi Hannele (Helsinki, 24.08.2021)

#788

Naisten uimala on ainutlaatuinen paikka Suomessa, ja liittää meidät eurooppalaiseen kulttuuriperintöön! Tukholmassa Saltsjöbadet on vastaava, ja tukholmalaiset ovat paikasta erittäin ylpeitä!

Antu Sorainen (Luvia, 24.08.2021)

#793

Min mor, min moster och min faster introducerade mig till damernas nakenbad på 1970-talet. Det är ett stycke kvinnokultur som borde bli kulturarvsmärkt!

Vivi-Ann Rehnström (Helsingfors, 24.08.2021)

#795

Stop kaikelle tuhoamiselle!

kirsti tornberg (helsinki, 24.08.2021)

#800

Historiallinen, ainutlaatuinen, turvallinen naisten ranta on osa meidän kulttuuriperintöä, monen sukupolven perinteinen uimapaikka jota toivoisin suojeltavaksi. Saunan voi rakentaa toiseen paikkaan. Ei tuhota tätä arvokasta uimalaa sen tieltä.

Ronja Ver (Oakland, CA, 24.08.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…