Launialan koulu säilytettävä perusopetuksen kouluna!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Launialan koulu säilytettävänä perusopetuksen kouluna ja annettava koulurauha Launialan koulun oppilaille, henkilöstölle sekä perheille.

Katri Saari (Mikkeli, 18.10.2021)

#3

Launialan KOULU SÄILYTETTÄVÄ NYT JA JATKOSSAKIN. OPISKELURAUHA ANNETTAVA PERHEILLE, OPPILAILLE JA OPETTAJILLE❤️Kiitos🙂 T:Susanna (ekaluokkalaisen äiti)

Torniainen Susanna (Mikkeli, 18.10.2021)

#4

Meillä Launialan koulua käy tällä hetkellä kolme lasta, neljäs aloittaa ensi syksynä ja viides muutaman vuoden päästä. Ollaan kouluun ja sen sijaintiin enemmän kun tyytyväisiä! 2012 talokin ostettiin osittain juuri siitä syystä, että lapsilla on turvallinen ja LYHYT koulumatka ja tämä halutaan jatkossakin pitää. Lisäksi maksamme kaupunkiin Sievisen summan veroja, ravintolamme vuoksi, odotamme myös saavamme täältä oikeutettuja palveluita!

Emilia Seitomaa (Mikkeli, 18.10.2021)

#6

Pienet koulut on säilytettävä, ja turvattava turvallinen opiskelu sekä koulumatka!

Minna Malkki (Valkeakoski , 18.10.2021)

#11

Nyt jotain selkärankaa 😠

Sari Eskola (Kiiminki , 18.10.2021)

#15

Launialan koulu ehdottomasti säilytettävä sellaisenaan ja uusi päiväkoti kaavailtava muualle.

Essi Lång (Mikkeli , 18.10.2021)

#27

Vaikka Launialan ehdoton vetonaula lapsiperheiden keskuudessa onkin mm. Saimaa, koulun menettäminen veisi pohjan sekä asuinalueen suosiolta että heikentäisi samalla uusien tonttien kysyntää. Oppilasennuste huomioi vain jo syntyneet, ei asuinalueen kasvua uusien perheiden, kaupungin sisäisen muuttoliikkeen tai kaupunkiin muuttavien perheiden kautta. Elinvoiman kasvattamiseksi tarvitaan tänne muuttavia osaajia ja yrityksiä perheineen. Meillä olisi nyt hieno tilaisuus tarjota Saimaan rannan läheisyydestä tontteja tulijoille, muuttajille ja perheen perustajille. Mutta olisiko kokonaispaketti enää houkutteleva, jos pienten lasten kannalta ne tärkeimmät peruspalvelut viedään alueelta?

Hirvenlahti Aira (Mikkeli, 18.10.2021)

#35

Tehkää edes yksi oikea päätös Hienossa virassanne, elkääkä leikkikö isonmaailman herroja ku kyse on mikkelistä

Ville Saari (Mikkeli, 18.10.2021)

#40

Launialan koulu on pieni ja turvallinen lähikoulu upeiden opiskelumaastojen ympäröimänä.

Elina Haukilehto (Mikkeli, 18.10.2021)

#68

Launiala menettää vetovoimaisuutensa. Ei kukaan halua enään muuttaa launialaan jos täällä ei ole koulua tarjota asukkailleen. Jos koulu menetetään täältä, niin on aivan turha kaavoittaa uusia taloja launialan pellolle. Ei sinne ainakaan lapsiperheitä ole tulossa.

Markus Jeskanen (Mikkeli, 18.10.2021)

#70

Launialan koulua ei pidä lakkauttaa. Tännehän oli tulossa lisää taloja ja tontteja perheille. Miksi jättikoulut ( ja pöpöt)..? Miksi pitkät koulumatkat pienille? Miksi pois avustajat / ohjaajat, jotka luovat turvaa ja opettavat..?
Launialan koulun iso sali kuuluu kaikille sitä tarvitseville ryhmille.
Launialan koulussa on osaava henkilökunta. Se on yhteisö, jota ei pidä rikkoa.
Launialasta voidaan tehdä entistä toimivampi kokonaisuus mm koulun lisäksi rakentamalla uuden päiväkodin.

- Kati Koo
Freelancer
Launiala seuran entinen pj.
Koulunkäynti ohjaaja

Kati Koo (Mikkeli, 18.10.2021)

#76

Launialan koulu on säilytettävä nykyisellään. Koulussa on hieno, ammattitaitoinen henkilökunta, hyvät tilat ja maasto ympärillä, ja alueelle ollaan kaavoittamassa omakotitalotontteja, joiden avulla ymmärtääkseni oli tarkoitus saada alueelle juurikin lisää perheitä. Edellinen valtuusto jätti tämän Launialan koulun asian uudelleenvalmisteluun. Onko asiaa sen tarkemmin nytkään valmisteltu tai tutkittu, vai yritetäänkö ajaa vain samaa ehdotusta läpi väkisin nyt uuden valtuuston aikana ja mahdolliseen tulevaan kriisikuntastatukseen vedoten? Mitkä ovat todelliset säästöt tästä, kun lasketaan rehellisesti kaikki kulut yhteen, myös Lähemäen koulun muutostyöt? Onko kouluista ja päivähoidosta säästäminen muutenkin aina se tie, jonka Mikkeli haluaa valita? Eikö löydy mitään muita säästökohteita? Haluaako Mikkeli olla lapsimyönteinen kaupunki vai ei? Tämähän on mitä suurimmissa määrin arvovalinta. Launialan koulu tarvitsee viimeinkin työrauhan, ja Mikkelin tulee selvittää tämänkin "säästökohteen" todelliset kustannukset ja seuraukset rauhassa, eikä tehdä kauaskantoisia päätöksiä ja arvovalintoja hätiköiden.

Johanna Paananen (Mikkeli, 18.10.2021)

#79

Viime keväänä luvattiin, että selvitys tehdään huolella ja otetaan päivähoito/kouluverkkoasia kokonaisuutena huomioon. Nyt ollaan taas menossa hätiköiden eteenpäin. Ei ole tiedossa tuleeko uutta koulua vai ei. Launialan koulun lapsilla ja henkilökunnalla on toinen lukuvuosi veitsen terällä.

Samalla viikolla päättäjien mieli muuttui. Alkuviikosta oltiin laittamassa Paukkulan koululaisia Lähemäellä. Loppu viikosta päätettiin lopettaa Launialan koulu. Launialan koulurakennuksen sijainti päiväkodille on heikko. Paukkulan nuoriso-opiston tilat olisivat keskeisellä paikalla ajateltuna päiväkotia. Tuppurala, Tupala, Graani, Launiala. Lapset kuskataan päivähoitoon autolla tai bussilla. Paukkula on työmatkalla. Paukkulassa ei ole teknisen työntiloja. Ne menetetään, kun Launialan koulu laitetaan lihoiksi. Toivoisin, että suunnittelu olisi pitkänäköistä ja huolellista. Ei hätiköityä, todelliset säästöt jää minimaalisiksi.

Piia Gynther (Mikkeli, 18.10.2021)

#82

Käyttäkää tervettä järkeä päättäessänne näistä kouluasioista ja kaupungin rahoista. Kalliista ja järjettömistä päätöksistä on jo niin monta esimerkkiä monissa muissa kaupungeissa. On satsattava tuleviin päättäjiin, eli lapsiin ja nähtävä lapsiperheiden tarpeet lasten koulunkäynnin suhteen. Unohtamatta turvallista koulumatkaa.

Kirsi Sinersaari (Ummeljoki, 18.10.2021)

#131

Järki päähän päätöksiin pienten koulujen puolesta! 20 vuoden päästä kaduttaa ja mietitään miksi lapset voivat huonosti massakouluissa..

Valtteri Vänskä (Mikkeli , 18.10.2021)

#152

Olen itse käynyt ala-asteen launialan koulussa ja olen niin onnellinen siitä, että sain käydä kouluni pienessä yhteisössä. Launialankoulussa oli pienen lapsen hyvä olla ja oppia.

Inka Harjuntausta (Mikkeli, 18.10.2021)

#161

Halutaanko lapsiperheitä Mikkeliin? Päätöksentekoa kun seuraa niin ilmeisesti tavoite on häätää itäisten kaupunginosien lapsiperheet pois...

Tuija Syrjäläinen (Mikkeli, 18.10.2021)

#163

Toivon, että ystäviemme lapset saisivat käydä pienessä turvallisessa koulussa. Kokemusta on jättikouluista eikä se ole kenenkään etu, varsinkaan lasten!

Pauliina Parviainen (Järvenpää , 18.10.2021)

#167

On vaikea ymmärtää miksi lakkautetaan kouluja sieltä, missä lapsia on. Mitä iloa tuovat pidemmät koulumatkat, isommat koulukeskukset ja jatkuva siirtäminen koulusta toiseen tai väliaikaisratkaisuihin?

Onko uusien koulujen rakentaminen sekä näiden pienempien lakkauttaminen oikeasti säästöä? Olisi mukava nähdä lukemia.

Itse Launialan koulun kasvattina ja myöhemmin jättikouluissa työskennelleenä, en voi sanoa muuta kuin, että onnekas olin Launialan pienen koulun turvassa.

Tiina Hemming (Lohja, 18.10.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…