Vanhusten päivätoiminta tulee säilyttää Myllykoskella

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#3

Aina otetaan sieltä ja niiltä keiden on itsen vaikea puoliaan pitää - hävetkää jos osaatte!

Anne Saari (Kuusankoski, )

#6

Lakkautus olisi lyhytnäköinen päätös vain näennäisten säästöjen aikaan saamiseksi. Terveydenhuolto uudistuksessa on painotettu ennaltaehkäisevän terveydenhuollon merkitystä. Vanhusten päivätoiminta on juuri tälläistä ennaltaehkäisevää työtä. Virikkeet ja yhteisöllisyys tukevat vanhusten pärjäämistä ja heidän aktiivisuutta. Tämä tuo pitkäkantoisisia säästöjä muualla terveydenhuollossa. On tuotu esiin mahdollisuus käydä päivätoiminnassa Kouvolan keskustassa. Tästä syntyy myös kustannuksia, mutta ne ovat menevät eri pussista, joten syntyy näennäistä säästöä. Missä vaiheessa päättäjät kuuntelisivat itse palveluiden käyttäjiä? Suurin osa vanhuksista haluaisi säilyttää toimivat ja matalammalla kynnyksellä saavutettavat lähipalvelut, joita nyt ollaan karsimassa. Suurimman osan puolueiden vaalimainoksissa liputtetaan lähipalveluiden puolesta. Pelkkiä tyhjiä lupauksiako vain päättäjiltämme?

Mikko Peni (Kotka, )

#10

Muistisairaalle äidilleni viikon piristys kun pääsee päiväkeskukseen , ei muusta puhukaan kun näistä käynneistä ja odottaa koska pääsee taas sinne

Ulla Aittoniemi (Kouvola, )

#13

Myllykosken päiväkeskusta ei saa missään nimessä lopettaa, vanhuksille ja omaisille tärkeä päivittäinen hoitopaikka. Tehkää päättäjät järkeviä päätöksiä, tekin vanhenette tietääkseni!!

Raili Martikainen (kouvola, )

#24

Nyt unohdetaan niin tärkeät, mutta puolustuskyvyttömät ihmiset, vanhukset. Ei ketään saa jättää yksin ja olemme heille velkaa niin monesta. Tämän hetken päätöksillä vaikutamme myös tulevaisuuteen, asenteisiin ja kukaan ei meistä nuorru. Inhimillisyyttä näin isoihin päätöksiin.

Nina Salmi (Mäntyharju, )

#33

Myllykosken kulmilla oltava vanhusten päiväkeskus ja vanhusten palvelut. Ei saa kaikkee viedä pieneltä kylältä pois

Satu Maaranen (Kouvola , )

#48

Nyt on otettava hiukan järki käteen tässä asiassa. Päivätoiminta on vanhuksille todella tärkeää ja virikkeellistä. Jokaisen asiasta päättävän tulisi ajatella asiaa, että jos itse olisin tuossa asemassa, haluaisinko olla ilman mitään tekemistä päivisin. Säästökohtia tulisi etsiä nyt jostain muualta.

Minna Windt (Kouvola, )

#54

Vanhusten päivä toiminta tule säilitää!

Gerly Kirsipuu (Myllykoski , )

#71

Mikä ihme teidät saa tekemään näitä sulku päätöksiä. Toimiva ja vireä tarpeeseen tuleva toiminta lopetetaan. Onnitelkaa itseänne pahoinvoinnin lisäämisestä!

Tiina Sakkara (Myllykoski, )

#81

Päivätoiminta vähentää tehokkaasti yksinäisyyttä ja ylläpitää ikäihmisten toimintakykyä. Näin vähennetään raskaan kotihoidon ja muun hoivan tarvetta ja kustannuksia.

Eero Untamala (Kouvola, )

#84

Olen toiminut ikäihmisten parissa vuodesta 2000. Kiertävänäkin muusikkona olen nähnyt useita hoivakoteja ja erilaisia palvelukeskuksia päivätoimintoineen. Ne ovat tärkeitä paikkoja ja niiden toiminta mahdollisimman lähellä kotia on säilytettävä ja mahdollistettava. Tällaisten toimipaikkojen alasajo on törkeätä ja täysin väärä kohta ”säästää”. Millään perusteluilla ei voi oikeuttaa ikähmisten elämänlaadun heikentämistä. Ei millään.

Tarja Merivirta (Helsinki, )

#91

Myllykosken päiväkeskus on erittäin tärkeä paikka näille vanhuksille toivon sydämeni pohjasta että sitä ei lakkauteta, lakkauttamisen myötä on luvassa näille ikäihmisille yleiskunnon nopeaa huonontumista ja siitä se peruuttamaton alamäki sitten viimeistään alkaa.

Merja Pokki (Myllykoski , )

#97

Vanhuksille se arvo, mikä heille kuuluu. Hallintohimmelit voi purkaa ja turhat tulkit poistaa. Suomessa puhutaan Suomen tai ruåtsin kieltä.

Arnold Peltonen (Kouvola, )

#105

Ehdottomasti ei.

Jari Jokiranta (Myllykoski, )

#111

Kyllä päiväkeskus pitää säilyy

Jarkko Hyvärinen (Kouvola, )

#113

Miettikää päätöksen vaikuttavuutta. Miten sitä kotihoitoa ja omaishoitoa tuetaan, kun näitä palveluita karsitaan??? 😬

Hannele Viljakainen (Kouvola , )

#135

Sivistynyt yhteiskunta pitää huolen myös heikoimmistaan, jotka eivät itse pysty puolustamaan oikeuksiaan. Eivät vanhukset jaksa tai pysty matkustamaan Kouvolan keskustaan. Ei täältä ihan kaikkea sovi viedä.

Marja Timonen-Pilli (Kouvola, )

#138

Tällaisia tukitoimia ei saa lopettaa, myykää se kivitalo pois ja tyytykää vuokratiloihin. Turhaa kuormitusta tulee kotihoidolle ja omaisille kun päivätoiminta loppuu. Asiakkaat taantuvat, kun eivät saa virikkeellistä toimintaa. Näyttää siltä, että päättäjillä ei ole realistista kykyä nähdä kokonaiskuvaa tällaisista tukitoimista.

Sirkka Kittelä (Kouvola, )

#180

Lopettakaa" reuna-alueiden" kyykkyyttäminen!

Jarmo Liikkanen (Myllykoski, )

#185

Päivätoiminta on monille vanhuksille ainut paikka kohdata muita ihmisiä. Muuten ovat yksin kotona. Vaikuttaa mielialaan ja hyvinvointiin. Kotihoidossa töissä olleena tiedän.

Minna Amberg (Kouvola, )

#199

Toivon lämpimästi, että päivätoiminta säilytetään, eiköhän ydinkouvolasta ole myllykoskelle yhtä pitkä matka, ...

Minna Leinonen (Anjala, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…