Ruohorannan säilyttäminen asukkaiden virkistysalueena

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Itä-Suomen ympäristölupavisrasto on 15.12.2006 (Dnro ISY-2006-Y-118) päätöksellään myöntänyt luvan yhdistetyn vene, palo- ja uimalaiturin pysyttämiseen Päijänteellä ja pysyvän käyttöoikeiden laituria ja sen käyttöä varten tarvittavaan noin 2750 m2 suuruiseen vesialueeseen.

Henna Lampinen (Jyväskylä, )

#4

Laituri on todella tärkeä kohtaamispaikka Väinölässä. Se on vahvistaa alueen asukkaiden osallisuutta ylisukupolvien!

Piia Altti (Jyväskylä, )

#5

Ruohorannan uimapaikka on meidän kylälle tärkeä!

Toni Leino (Jyskä, )

#6

Voisitte tutustua päätöksiänne koskeviin asioihin melkolailla tarkemmin. Kyllä ei muutenkaan saisi lähialueiden liikunmahdollisuuksia rajata. Pikemminkin päinvastoin,herätys sinä päättäjä.

Aki Kuorelahti (jyväskylä , )

#10

Ruohorannan laituri on merkittävä ksiken ikäisten tapaamispaikka ja uinti on iso osa kesäriemua. Alueen asukkailla ei ole muuta yhteyttä veteen kuin tämä laituri, josta on aina menty uimaan. Vaaratilanteita ei ole ollut.

Sirpa Yksjärvi (Jyväskylä, )

#16

Miten ko.tapaus voi olla mahdollinen, onko tällä yhdellä ihmisellä "kavereita" päättävissä elimissä...monen perheen lähi-uimapaikka meni yhden henkilön vuoksi...

Virpi Koljonen (Jyväskylä, )

#24

Väinölön kulttuurin kannalta merkittävä ranta on säästettävä!

Samu Haakana (Jyväskylä, )

#30

Ehdottomasti paras uimapaikka, jossa on mielestäni aina ollut rauhallinen ja leppoisa tunnelma ilman häiriöitä. Alueen asukkaille erittäin tärkeä paikka. Vaaratekijöitä en ole havainnut, tikkaat laiturin päässä ovat olleet turvalliset ja vesiliikenne menee kauempana uimarannasta.

Kirsi Jäntti (Jyväskylä, )

#33

Mitenköhän kenenkään turvallisuus on ollut uhattuna? Jostain muusta on kyse kuin turvallisuudesta. Ehdottomasti säilytettävä ja mahtava kohtaamispaikka eri ikäisten ihmisten kesken.

Aila Maahi (Jyskä, )

#36

Ainoa luonnonläheinen ranta ko. alueella.

Vesa Leinonen (Jyväskylä, )

#42

Ruohoranta on meidän koko 5-henkisen perheen lempiuimapaikka jossa olemme yli 10 vuotta uineet toukokuusta lokakuulle asti. Ette todella voi antaa yhden mielensäpahoittajan pilata koko kylän ihanaa uimapaikkaa. Kylän lapset uivat kohteessa joka tapauksessa, oli portaita tai ei, joten tämä on myös turvallisuuskysymys palauttaa portaat pikimmiten.

Anna Väisänen (Jyväskylä , )

#47

:)

Otto Koskinen (Jyväskylä, )

#60

Todella tärkeä paikka koko kyläyhteisölle. Yhtään vaaratilannetta ei ole ollut, aina on veneet ja uimarit mahtuneet Päijänteelle.

Päivi Hilden (Jyskä, )

#69

Kumotkaa samantien turha ja asukkaita suututtaa päätös.

Martti Pipinen (Jyväskylä, )

#72

Miksi kaikkia kyläläisiä ei kohdella tasa-arvoisesti?

Erkki Hiekkavirta (Jyväskylä, )

#77

Kaupungilta naurettavaa yhden asukkaan pikkumaisten valitusten perässä juoksemista. Missä muualla Jyväskylässä on uintikielto pelkästään laiturin vuoksi?

Pekka Koskinen (Jyväskylä, )

#80

Nyt järki mukaan.

Esa Hyvärinen (Jyskä, )

#87

Olen sitä mieltä että Ruohoranta olisi ehdottomasti säilytettävä asukkaiden virkistyspaikkana!

Marjut Petäjäaho (Jyskä, )

#92

Ruohoranta on ollut tärkeä kohtaamispaikka. Kyläyhdistys pitää alueen siistinä ja käytettynä, jolloin häiriökäyttäytymistä on vähemmän.

Piija Äijänen (Jyväskylä, )

#98

Ruohorannan laituri on tärkeä ulkoilupaikka alueen asukkaille ja se itsessään nostaa alueen arvoa. Mielestäni ulkoilu ja käyttömahdollisuuden poisvieminen on todella suuri virhe alueen viihtyvyyttä huonontaen ja samalla myös laskien alueen arvoa. Varsinkin koronavuosien jälkeen, kaikenlainen ulkoilu ja mieltä rauhoittavat asiat ovat erityisen tärkeitä myös laiturilla kävijöille.

Jessica Thomson (Turku, )

#105

Olen uinut rannassa 30 vuotta. Ranta on täysin turvallinen.

Jarkko Leinonen (Jyväskylä, )

#106

Olen uinut rannassa. Ranta on rauhallinen ja turvallinen uida.

Satu Paananen (Jyväskylä, )

#116

Rannat on myyty ja urheilu vedessä lopetettu Väinälässä. Kiitos urheilun kaupungin päättäjät

Anne Varakas (Jyväskylä , )

#137

Ruohorannassa on iloittu yhdessä kesästä ja yhdessäolosta yli kuusikymmentä vuotta rauhallisesti, turvallisesti ja vastuullisesti. Ruohorannalla on iso yhteisöllinen merkitys ja se on koko kylän rakas laituri.

Turkka Saarikoski (Jyväskylä, )

#141

Käyn lasten kanssa siellä lähes päivittäin kesällä ja äärimmäisen tärkeä uimapaikka tässä väinölässä asuttaessa.

Jasmiina Poutiainen (Jyväskylä, )

#145

Mitä lie olettekaan jälleen suunnittelemassa, rannat kuuluvat virkistyskäyttöön KAIKILLE!

Päivi Hallberg (Jyväskylä, )

#151

Laituri on ollut asiallisessa virkistyskäytössä, jossa on tullut mukavia kohtaamisia alueen asukkaiden kanssa. Olisi todella sääli, mikäli virkistyskäyttö jatkossa kielletään. Kielto tarkoittaisi tälle asuinalueelle hienon, paikallisen ja pitkäaikaisen perinteen loppua.

Terhi Lahti (Jyväskylä , )

#153

Yli 30 v Väinölän asukkaana ja uimalaiturin ahkerana käyttäjänä en ole koskaan nähnyt väylälle menijöitä ja jokainen on vastuussa omasta turvallisuudestaan .

Raili Paajanen (Jyväskylä, )

#162

Ruohoranta on virkistys käytössä kyläläisille ja vanhoille kyläisiläisille poikkeuksellisen merkittävä kohtaamispaikka. Rannassa on kokoonnuttu muutenkin, mutta laituri uintikäytössä se on erityisen yhteisöllinen kohtaamispaikka. Tupsuiset suomalaiset Höpöttävät kaikki toisilleen, niin kuin saunassa. Ilman laituri ihmiset eivät sinne edes kulkeudu, ohimennen saattaa joku tervehtiä ja that’s it ja jatkaa matkaa mutta laiturilla on keitetty laituri kahveja ja osa UI ja kaikki on kotoisasti kuin olohuoneessa ja kaikkien kavereita. On ehdottoman tärkeä tämmöstä kyläyhteisön paikkaa ei tuhota poistamalla uintitikkaita. Kylän ja yhteisen hyvinvoinnin kannalta merkittäviä asioita hypystään laiturilla myös kuinka ja millaista porukkaa liikkuu ja miten yhteisöllisyyttä kehitetään ja muuta sellasta sitä ei saa tuhota.

Jonna Penttinen (Mesikämmen 4a1, )

#168

Uimapaikka säilytettävä!!

Ilkka Puurtinen (Jyskä, )

#169

Uimaan on päästävä!

Päivi Puurtinen (Jyskä, )

#192

"Liikuntapääkaupungissa" tulee olla jokaisella asuinalueella uima- ja virkistysalue asukkaiden tasapuolisen kohtelun ja hyvinvoinnin tukemiseksi.

Maria Kiviaho (jyväskylä, )

#194

Turvallisuuden kannalta vesiväylä on riittävän kaukana. Lisäksi väylämerkit, jotka ohjaavat liikenteen poispäin laiturista, ovat sopivasti laiturin kohdalla. Nopeusrajoitus alueella on 7 km, joka on alhainen. Jos vedotaan ko laituriin ja sen veneisiin, laituriin sopii vain pieniä veneitä, joista pystyy havainnoimaan ympäristön. Kuntalaisten tasa-arvoisen kohtelun ja myös turvallisuuden kannalta kiinnostavaa on, että Äijälänsalmessa on kaksi uimalaituria, jotka rakennettiin väylän peruskorjauksen yhteydessä. Nämä ovat käytännössä väylällä. Ei sielläkään ole ollut onnettomuuksia.

Paula Marttila (Jyskä, )

#196

Ruohorannan laituri on tärkeä virkistypaikka lähellä montaa lapsiperhettä, joka on mahtava uinti-ja kokoontumispaikka alueen ihmisten välillä.

Sofia Noronen (Jyväskylä, )Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…