Ilmajoen kunnan on pidettävä kiinni 23 oppilaan rajasta kyläkoulujen säilymiselle

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#10

Kyläkoulututkijan mukaan koulujen lopetuksista saadut säästöt ovat olleet minimaalisia ellei jopa olemattomia, eikä niitä ole edes välitetty todentaa. Saman tutkijan mukaan kyläkoulu on oppimisympäristönä verraton ja niitä pitäisi ennemminkin lisätä. Lisäksi lähikoulujen lopettaminen eriarvoistaa lapsia ja polkee heidän oikeuksiaan. Säilyttäkää kyläkoulut ja pitäkää kylät siten elinvoimaisina!

Teea Talvitie (Ilmajoki, 06.10.2022)

#21

Omat lapsemme ovat käyneet kyläkoulua ja saaneet hyvät eväät elämään.

Tiina Tuominen (Ilmajoki, 06.10.2022)

#22

Yksi parhaista päätöksistä aikanaan, meillä Luomankylässä tyhjät talot täyttyivät ja lapsiperheitä muutti kylään. Omat lapsemme ovat käyneet Luoman koulua ja sielä rakentui hyvä pohja sen jälkeiselle elämälle.

Keijo Viertoma (Ilmajoki, 06.10.2022)

#28

Pieni koulu on ollut meidän yksi syymme muuttaa Ilmajoelle. Ilmajoki tuntui silloin niin perhekeskeiseltä paikalta, kun vertasi naapurikuntien menoon kyläkoulujen suhteen. Tämä on ehdottomasti edelleen Ilmajoen valtti, toimivista kyläkouluista on pidettävä kiinni ja päättäjienkin sietäisi olla niistä ylpeä, kuten me muut ilmajokiset olemme jo.

Taina Renkola (Ilmajoki, 06.10.2022)

#37

Mukavasti on Ilmajoki vetänyt puoleensa lapsiperheitä ja buumi varmasti jatkuu kun kylille annetaan mahdollisuus elää ja toimia todellisina yhteisöinä .Kaikkien tutkimusten mukaan nuorten pahoinvointi lisääntyy suurissa yksiköissä joissa ylikuormitetut opettajat eivät pysty huomioimaan jokaista tukea tarvitsevaa lasta.

Irmeli Lähdesmäki (Ilmajoki , 06.10.2022)

#38

Säilyttäkää kyläkoulut, vielä joskus siitä ollaan kiitollisia !

Maire Loppi (Koskenkorva, 06.10.2022)

#46

Kannatan vaihtoehtoa 1

Jarkko Lepistö (Sievi, 07.10.2022)

#75

Itse kyläkoulun käyneenä voin sanoa että kyläkoulu antaa loistavat eväät elämään. Ymmärrykseeni ei mahdu, kuinka kunnan työntekijä, joka on lasten ja nuorten kanssa tekemisissä säännöllisesti, voi sanoa, että kyläkouluista tulisi jotenkin elämässä huonommin menestyviä lapsia. Päin vastoin! Itse, kaksoistutkinnon ja reserviupseerikoulun suorittaneena sekä kolmannen asteen tutkintoa opiskelevana voin sanoa, ettei kyseinen väite pidä paikkaansa. Kyläkoulut joissa on pienemmät ja turvallisemmat yhteisöt, ovat parempi paikka kasvaa ja oppia, kuin satojen oppilaiden laitokset.

Vilho Jaakkola (Tampere, 07.10.2022)

#76

Ilmajoen vahvuus on laaja kouluverkko. Pidetään siitä kiinni jatkossakin!

Sanna Laksola (Seinäjoki, 07.10.2022)

#84

Luvattu mikä luvattu, Ilmajoki on luotettava kunta.

Ulla Sydänoja (Seinäjoki, 07.10.2022)

#91

Itsekin kyläkoulun kasvattina voin todeta, että kyläkoulu tarjoaa erinomaiset eväät elämälle.

Mari Mannil (Mustasaari, 07.10.2022)

#110

Pienemmät koulut sivukylillä pitää ehdottomasti säilyttää. Ne ovat useiden oppilaiden etu, lisäksi koulukyyditys ei rasita kuntaa enempää. Myös oppilaiden koulupäivien pituus pysyy "aisoissa", kun matka koulun ja kodin välillä on lyhyempi. Se, että kyläkoulujen lakkautus toisi kunnalle oikeasti säästöä, on puppua. Ja viimeistään se näkyy kasvavassa erityisoppilasmäärissä, ja sitten jono erityisopettajille kasvaa. Ojasta allikkoon. Toivottavasti päättäjät ovat maalaisjärjellä varustettu :)

Katriina Mäki (Laihia, 09.10.2022)

#124

Kyläkoulut on koko kylänyhteiselle toiminnalle antava voima.Ja toivon lapsen lasten saavan kulkea turvallisessa Luoman koulussa.

Riitta Mikkilä (Seinäjoki, 09.10.2022)

#174

Kannatan vaihtoehtoa 1, koska silloin erityislasten oppimismahdollisuudet säilyvät.

Emmi Mäkinen (Ilmajoki, 11.10.2022)

#179

Kyläkoulujen lopettamista perustellaan säästöillä, joita ei ole pystytty tähän mennessä näyttämään toteen, vaikka joka kolmas koulu on jo lopetettu. Kyläkoulujen yhdysluokkaopetusta pidetään kansainvälisestikin arvostettavana ja innovatiivisena opetusmuotona, joka rikastaa oppimista. Eri-ikäisopetuksen on lisäksi todettu parantavan lasten sosiaalista kehitystä ja lapset ovatkin suvaitsevaisempia, yhteistyökykyisempiä ja empaattisempia kuin yhdessä ikäluokassa opiskelleet. Kyläkoulujen lopettaminen on kunnalta hyvin lyhytnäköistä talous-, alue- ja sosiaalipolitiikkaakin. Lasten hyvinvointi vaatii kyläkoulujen lisäämistä, ei lopettamista!

Aila Talvitie (Nopankylä, 12.10.2022)