Vaadimme raudanpuutteen tunnustamista sekä tasa-arvoista hoitoa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#855

Terveyskeskuksiin ym kunno ohjeet ja laaja rauta labroihin pitäs päästä ja myös imeytyvyys labroil. Myös kun määräillään tuuril rautaa syömään ni tietoa miten esim. rauta tai c vitamiini vaikuttaa jos syö esim. adhd lääkkeitä!!! Aamulla ei todellakaan oteta c vitamiinia ja rautaa koska c vitamiini esim elvansen kanssa no good. Adhd ihmisil tuo raudan ja c vitamiinin syönti on tosi vaikeet kun pitäisi ottaa yötä vasten kauhee pommi c vitamiinia ja lisäksi rautaa mistä voi tulla ripulia ym osalle ni oikein kiva kokeilla iltaisin ni ei tarvi nukkua sitäkään vähää enää ja lisäksi saa ripuloida hulluna ja kärsiä vatsakivuista ym kun testailee eri valmisteita ni voin sanoa et lopuksi ei enää itekkään tiedä mikä pieles eniten kun kroppa on viel enemmän sekasin ja maha kivut ym + se kun ei nuku kun kiskoo c vitamiini pommin huiviin illalla kun aamulla ei voi ottaa tai muuten ei adhd lääke imeydy kunnolla 😔🙈 Mutta sitten on tämä kun on hoitamaton raudan puute tapaus jolla adhd ni käy niin et adhd lääkitys ei enää auta yhtään mitään et toimiva lääke ni et huomaa mitään eroa kun otat enää et raudan puute adhd tapaukset mitkä syö tai lopettaa lääkkeet kun ei enää vaikuta ni tulee yhteiskunnal kalliiksi myös!

Jenni Ikonen (Turku, 21.10.2022)

#890

Kiitos!

Sari Saikkonen (Oulu, 21.10.2022)

#899

Toivon että asia otetaan vakavasti.

Mari Hukkanen (Jyväskylä, 21.10.2022)

#908

The care and ”treatment” of people with not just anemia But iron deficiency has to become easier, symptoms need to be known and understood by doctors and doctors just need to TaKe this as a serious condition impacting overall Health in a significant way

Sally Nicole Murdoch (Vantaa, 21.10.2022)

#926

Tämä on asia joka koskettaa meitä monia! Ja me monet jäämme ilman oikeanlaista hoitoa, koska Suomessa ei tunnisteta esimerkiksi raudan puutetta ilman anemiaa. Lääkärit kääntää selkänsä vedoten hemoglobiini arvoon. Se on väärin!! Kuinka rajuista oireista olen kärsinyt vuosia, ja nyt samasta kärsii 4v erityislapseni koska viitearvot ferritiinissä on asetettu liian matalaksi! Aikuisella rautavarastot on täysin tyhjät, vaikka olisi viitteissä! Tähän on saatava muutos! Me ansaitsemme oikeanlaisen hoidon, ja lääkärien tulee tunnistaa tämä tilanne!

Hanna Pokki (Kirkkonummi , 21.10.2022)

#940

4v tyttäreni, paljon oireita, jotka viittaavat raudan puutteeseen, alkoivat hiljakseltaan, pahentuneet todella nopeasti. Vihdoin päästiin mittauttamaan ferritiini, se oli 6, ei aloiteta rautaa koska hb 120, tämäkin kokoajan ollut laskussa. Lastenpolilla kaikki laitettiin temperamentin piikkiin, sekin ettei lapsi jaksa leikkipuistoon tai että nukkuu 12h yöunet ja päälle 3h päiväunet. Kerroin että olen itsekin käynyt rautainfuusiossa hänen synnytyksen jälkeen koska omatkin varastot olleet jo vuosia matalat ja tippuivat lopulta arvoon 12, pääsin vain koska vaadin ja oli tulossa seuraavan lapsen sektio, tämäkin voisi olla syynä ettei lapsemme varastot ole olleet alusta alkaenkaan tarpeeksi korkeat. Ei saa aloittaa itse rautalisää koska maksa-arvoja täytyisi seurailla. Saatiin itse tyttären arvo 6 nostettua arvoon 14, koska tytär joi Marli Vitalin mehua, jossa lisättyä rautaa, eli arvo oli liian matala todistetusti, koska elimistö ottaa raudan hyvin vastaan. Ei apua mistään vieläkään, "Juottakaa sitä mehua", ilmoitin että nyt on tullut stoppi eikä se enää maistu. Ei apua, katsotaan verikokeita taas joskus, niissä on nyt rampattu vuosia, ajatellen kai että se niiden tuijottaminen jotain auttaa, vaikka asialle ei tehdä mitään kuitenkaan. Niillä varmaan saadaan joku äiti hiljaiseksi, mutta en usko että tälläkään kertaa edes ferritiiniä mitataan. Mitään ei selvitetty lopulta että missä vika vaikka kaksi lääkäriä puolsi lähetettä lastenpolille. Jopa hoitajia ja neuvolahenkilökuntaa on puistattanut ja puhuttanut tämä meidän tilanne, he ovat pyytäneet lisäselvitystä lääkäriltä, mutta apua ei saada. Lapsi oli ennen iloinen, avoin ja menevä, nyt täynnä vihaa, väsynyt, kömpelö ja satuttaa itseään sen vuoksi, ruoka ei maistu ja kertoo että pää on väsynyt. Itsetunto on romahtanut. Mutta tempperamenttihan se varmaan vaan on..

Sini-Marleena Perämäki (Seinäjoki , 21.10.2022)

#941

Raudanpuute, naisten tauti ja koko Suomen kansantauti. Emme ole enää näkymättömiä!!

Marjut Mehtälä (Vantaa , 21.10.2022)

#960

Syntymästä aneeminen, ibs vuoksi rauta ei imeydy suun kautta, ainoa hoito suonen kautta, jonka itse joutunu hakemaan yksityiseltä kun julkisella ei haluta hoitaa. Vaikuttanut vahvasti työkykyyn ja opintoihin. Ilman infuusioita en olisi valmistunut enkä työkykyinen. Hoito jatkuu edelleen yksityisellä. Jos halutaan pitää ihmiset työkykyisinä ja nuoret jatkamaan opintoja, pitäisi raudanpuuteeseen saada hoitoa julkisella, eikä mennä vaa sieltä mistä aita on matalin. Julkisella menee paljon rahaa raudanpuutteisten jatkuviin ja toistuviin tutkimuksiin kuin mitä menisi raudanpuutteen oikeaan hoitoon.
T. Anestesiasairaanhoitaja

Qendresa Qorri (Hyvinkää, 21.10.2022)

#981

Raudanpuutteen hoitamattomuus aiheuttaa valtavan määrän työkyvyttömyyttä ja kyvyttömyyttä hoitaa omia asioitaan. Rasittaa myös sydäntä kohtuuttomasti.

Tuula Lehtolaakso (Turku, 21.10.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…