#pientenpuolella - Helsingin varhaiskasvatuksen kriisi syvenee

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#201

Leikkipuistot on saatava auki, se on lasten oikeus. Iltapäiväkerhoja tarvitaan ja leikkipuistojen vauvaperhetoiminta on vamhempien mielenterveydelle erittäin tärkeää. Hintalappu näkyy viiveellä jos puistoja suljetaan.

Juuli Venkula (Helsinki , 09.12.2022)

#214

Pikaisesti lisää koulutettuja ja suomea puhuvia työntekijöitä päiväkoteihin. Nykyisin lapset on oman onnessa turvin päiväkodeissa. Tämä näkyy kotona lasten käyttäytymisessä.

Seija Paatola (Seinäjoki, 09.12.2022)

#237

Nyt olisi viimeistään aika tarttua huonoon palkkaukseen sekä työoloihin varhaiskasvatuksessa, eikä yrittää epätoivoisesti paikata vuotavaa venettä Muumi-laastarein. Olen itse koulutukseltani lastentarhanopettaja, mutta, monestakin syystä, ei tulisi mieleenikään työllistyä päiväkotiin...

Veera Värtelä (Helsinki, 09.12.2022)

#253

Pienten koululaisten ip-kerhoista ei saa luopua. Miettikää muita ratkaisuja.

Minna Niemi (Helsink, 09.12.2022)

#261

Huoleni on suuri. Päiväkotiryhmääni suunnitellaan 35 lapsen ryhmiä samaan ryhmätilaan. Olen nyt jo itse työuupumus sairauslomalla. Auttakaa ja lopettakaa tämä hulluus.

Salla-Piritta Forsberg (Helsinki, 09.12.2022)

#267

Varhaiskasvattajana toivon realistisia suhdelukuja eli lukujen on täsmättävä ryhmätasolla sen mukaan kuinka monta aikuista on ryhmässä kerralla paikalla, lasten käytettävissä. Ei luvuilla talon/päivän tasolla kikkailuja. Lisäksi 7 lasta/aikuinen on tänä päivänä liikaa sillä lapset ovat levottomampia kuin ennen.
Open Sak-aika täytyy olla 100% varmasti toteutettavissa kaikkialla niin, ettei se vaikeuta muiden työntekijöiden päivää (eli opea ei kuulu laskea silloin mitoitukseen).

=> työrauhaa, inspiraatiota, harmonisia ja pedagogisia aikuisia eloonjäämistaistelun sijaan.

Therése Rantala (Helsinki, 09.12.2022)

#275

Lapsissa on meidän tulevaisuus!

Veera Nyman (Helsinki, 09.12.2022)

#280

Minulla on isoin lapsista päiväkodissa, kaksi pienempää kotihoidossa. Kotihoidossa olevat lapset tarvitsevat avointa varhaiskasvatustoimintaa lähileikkipuistossa. Nyt kaverit ovat kaikonneet sulkujen myötä ja pienet leikkivät tyhjällä pihalla kotoa raahatuilla pihaleluilla.

Tuntuu, että ainoa vaihtoehto tarjoa keskimmäiselle varhaiskasvatusta ja ikätasoista sosiaalista toimintaa, olisi laittaa hänet päiväkotiin. Kuitenkin hän on vielä alle 3 vuotias, enkä uskalla laittaa, koska en luota että lapseni olisi päiväkodissa yhtä hyvässä hoidossa kuin kanssani kotona.

Esikoista hakiessani kohtaan väsyneitä kasvattajia,usein tuntemattomia aikuisia jotka ovat lapsestani pitäneet huolta päivän ajan. Esikoseni oireili isoista ryhmäkoista muun muassa lopettamalla vessassa käymisen päiväkodissa ja meluherkkyydellä, ja vaihdettiin pienempään päiväkotiin, mutta edelleen päivästä puuttuu tutut turvalliset aikuiset, aikaa antaa lapseni vessaongelmaan ei oikein ole. tunnen syyllisyyttä viedessäni esikoista ylitäyteen päiväkotiin ja syyllisyytä pitäessäni pienempiä kotona.

Maarit Pohjanpalo (Helsinki, 09.12.2022)

#290

Kun kymmenen vuotta sitten aloitin työt helsingin kaupungin palveluksessa päiväkodissa kuvittelin tekeväni töitä lasten parissa loppuelämäni ja se oli unelmien työ. En olisi koskaan uskonut että varhaiskasvatuksessa mennään vaan alaspäin eikä ylöspäin. Jos nyt ollaan huipulla niin täällä ei kyllä tuule, päinvastoin myrsky on alkanut ja se ei näytä loppuvan ja se tulee kaatamaan vielä paljon mennessään. Palkat nousuun ja parannusta odotellen ennenkun täytyy itsekkin kääntää purjeet ja lähteä paremmille vesille opiskelemaan uusi ammatti.

Nina Majlander (Helsinki, 09.12.2022)

#306

Ei ole oikein säästää lapsilta. Mieluummin bonusten kuten osallistavan budjetoinnin karsiminen ensin - ja yksinkertaiset, halvemmat tietojärjestelmät (esimerkiksi).

Henri Visuri (Helsinki, 09.12.2022)

#310

Jos Suomi haluaa toimintakykyisiä aikuisia, nyt on panostettava lapsiin ja nuoriin!

Iina Juntunen (Helsinki, 09.12.2022)

#312

Nyt on korkea aika arvostaa varhaiskasvatusta, niin että päiväkotien työntekijät saavat ansaitsemansa palkan ja lapset voivat nauttia laadukkaasta varhaiskasvatuksesta.

Ulla Hiitiö (Helsinki, 09.12.2022)

#323

Tehkää NYT jo jotain konkreettista, jotta lapset saavat tarvitsemansa esikasvatuksen !!!!!!

Sari Rönnberg (Espoo, 09.12.2022)

#328

Suo siellä ja vetelä täällä..
Surullista niin surullista.
Hu-huu, anybody out there😭

Aulikki Kaunismäki (Helsinki, 09.12.2022)

#329

Älkää kiusatko pienempiä, vanhuksia tai vammaisia. Puolustuskyvyttömät ja varattomat ensin!

Pipsa Korkeaoja (Helsinki, 09.12.2022)

#346

Parempaa palkkaa varhaiskasvattajille!

Meryem Ivars (Helsinki, 09.12.2022)

#359

Vaadin, että varhaiskasvatuksen haasteisiin tartutaan suuremmalla tahtotilalla ja päätöksiä varhaiskasvatuksen tilanteen parantamiseksi tehdään välittömästi. Kuluista tinkimättä. Varhaiskasvatus on investointi ei kuluerä.

Terhi Kavander (Helsinki, 09.12.2022)

#361

Rahaa täytyy löytyä lasten hyvään lapsuuteen.
On viimeinkin aika panostaa opettajien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön
työoloihin,palkkoihin ,ryhmäkokojen pienentämiseen
jotta lapset ja perheet voisivat hyvin.

Sirkka Harvisalo (Helsinki, 09.12.2022)

#378

Kun halutaan vaikuttavia ja kauas kantavia tekoja, on lapsiin ja lapsiperheisiin panostaminen tärkeintä. Suorat ja välilliset vaikutukset sote-menoihin ja esim. vanhempien työkykyyn tuovat jo tarvittavat säästöt, kun perusasiat eli laadukas varhaiskasvatus on kunnossa.

Tiia Tuuri (Helsinki , 09.12.2022)

#384

Lasten kasvun ja kehityksen turvaamiseksi on tehtävä muutoksia varhaiskasvatukseen, se tarkoittaa koulutettuja ammattilaisia, lisää kouluttautumista mahdollisuuksia esim.sosionomista maisteriksi, työn vaativuutta vastaavaa palkkausta ja lapsimäärän mitoituksen huomioimista ryhmä koossa, ilman näitä muutoksia ei varhaiskasvatus tule enää saamaan tekijöitä, ja ahdinko syvenee, pienten tulevaisuus on meidän ammattilaisten käsissä❤️

Katja Åhman (Kirkkonummi, 09.12.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…