#pientenpuolella - Helsingin varhaiskasvatuksen kriisi syvenee

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#6401

Olen todella huolissani tarhojen ja leikkipuistojen resurssipulasta. Säästöjä tehdään väärissä paikoissa

Ilona Wahlström (Helsinki , 15.01.2023)

#6408

Lisää palkkaa päiväkotien työntekijöille!

Susana Draskovic (Helsinki, 15.01.2023)

#6417

Nyt on viimeinen mahdollisuus laittaa lasten ja henkilökunnan asiat kuntoon päiväkodeissa HETI!!!Tuulesta temmatut ideat joutavat roskiin !!! Ryhmät pienemmiksi,lisää henkilökuntaa!!

Mirja Eronen (Helsinki, 15.01.2023)

#6434

Varhaiskasvatuksen opettaja vuosimallia 2015. Lähdin alalta, koska se ajoi minut neljässä vuodessa uupumukseen. Tiimini ei ollut minään päivänä ehjä vaan aina siirrettiin joku toiseen ryhmään tai taloon sijaistamaan.

Laadukkaasta pedagogiikasta on turha puhua, kun työntekijöitä heitellään kuin pelinappuloita. Suunniteltua toimintaa ei pystytä toteuttamaan, jos oman ryhmän aikuiset eivät ole pysyviä. Lisäksi palkkaus ei vastaa millään tasolla koulutusta, työnkuvaa, työmäärää tai vastuuta. Se ei motivoi jäämään alalle!

Saara Molander (Espoo, 15.01.2023)

#6436

Kolme lastenlastamme asuu Helsigissä, isoäitinä olen huolissani varhaiskasvatuksen tilasta ja ongelmista kaupungissanne.

Ulla Lankinen (Savonlinna, 15.01.2023)

#6459

Kotihoidontuki 1-3v takaisin!!!
Tehkää nyt jotain ja heti.
Helsingille on ollut sina kunnia-asia leikkipuistotoiminta. Nyt se romuuttuu täysin. Henkilökunta on loppu, moni irtisanoutuu tämän takia.
Päiväkodit on ollut ennen kivoja ja siellä hyvä henki. Kiva viedä lapsi sinne. Nyt aina vieraita ihmisiä vaihtuu usein. Eipä nuoria saada alalle kun tämmöistä työtä tiedossa!!

Eija Kauhanen (Helsinki, 15.01.2023)

#6497

Lasteni päiväkodissa käy usein niin, että esimerkiksi suunnitellut retket joudutaan perumaan, koska ryhmän vakituinen työntekijä hälytetään sijaispulan vuoksi toiseen yksikköön. Henkilökuntaa on muutenkin vain aivan minimimäärä, jotta lapsille voidaan järjestää mielekästä tekemistä päivän ajaksi. Ei ole kiva, jos vanhemmat joutuvat kokemaan syyllisyyttä siitä, että vievät lapsensa milloin minkäkin henkilöstövajaustilanteen armoille, kun vievät lapsensa työpäivänsä ajaksi päiväkotiin. Lapsissa on meidän tulevaisuus, joten heidän hyvinvoinnistaan ei pitäisi säästää. Varhaiskasvatuksen työntekijöiden palkkoja pitää nostaa tuntuvasti, jotta alan vetovoimaa saadaan parannettua. Toisaalta en vaatisi kaikilta työntekijöiltä korkeakoulututkintoa, vaan tärkeintä on, että ihminen nauttii työstä lasten kanssa.

Heini Särkkä (Helsinki, 16.01.2023)

#6498

Yliopistolla varhaiskasvatuksen tulevia opettajia kouluttavana näen tämän kriisin syvyyden päivittäin ja pelkään, että meiltä loppuvat pian opiskelijat, joita kouluttaa alalle, mikäli varhaiskasvatuksen tilannetta ei korjata merkittävillä taloudellisilla panostuksilla työolosuhteisiin, tiloihin ja henkilökunnan palkkaukseen.

Anna Rainio (Helsinki, 16.01.2023)

#6549

Lapsissa on tulevaisuus. Hyvällä päivähoidolla tuetaan perheen arkea ja lapsen hyvää kasvua ja kehitystä.

Tarja Weckström (Helsinki, 16.01.2023)

#6556

❤️

Krista Kari (Helsinki, 16.01.2023)

#6575

Tilanne on tullut mahdottomaksi! Itse olen ollut alalla yli 30:nta vuotta ja vuosien varrella nähnyt lapsia. Nyt minusta ei ole mitään niin tärkeää kuin se , että mahdollistetaan varsinkin alle 3-vuotiaiden,puhumattakaan yksivuotiaiden mahdollisuutta olla kotona! Ei tuon ikäisten aivot tai muu pysty käsittelemään sitä suurta hälinää ahtaissa tiloissa,missä henkilöstö vielä vaihtuu koko ajan! Nykypvänä on tullut esille se, ettei lapsesta tule mitään,ellei ole päiväkodissa 🤔 Oma lapseni sanoi äitini muistotilaisuudessa puheessa syksyllä, että hän kokee itsensä etuoikeutetuksi,kun hänellä oli mahdollisuus viettää lapsuutensa eläkkeellä olevien isovanhempien kanssa ja oppia arkisia asioita ♥️ Tottakai me päiväkodissakin haluttaisiin tehdä niin,mutta toteutus on mahdotonta 😭

Eliisa Tuominen (rauma, 16.01.2023)

#6578

Miten tämä lasten ja perheiden asia voi olla vuosia ja vuosikymmeniä aina vaan rempallaan. Päiväkotipaikoista ja koulutuksen saaneesta henkilökunnasta oli pula kun omat lapseni olivat tarhaikäisiä 30 vuotta sitten.
Nyt lastenlapseni ja heidän perheensä kärsii samasta ongelmasta.
Helsinki pitää hysteerisesti ja ylpeänä kiinni alhaisesta veroäyristään.
Nyt olisi vihdoin nostettava veroja sen verran että, saadaan kaupungin toiminnalle elintärkeät ammattikunnat pois palkkakuopista!
Muuten Helsinki näivettyy.
Varhaiskasvatuksen työntekijät olkoot listalla ensimmäisinä!

Katri Haahti (Helsinki, 16.01.2023)

#6590

Isovanhempana seuraan surullisena ja kauhuissani sitä, millaiseen tilaan varhaiskasvatus on päästetty

Tapio Manninen (Helsinki, 17.01.2023)

#6592

Säästöillä jotka kohdistuvat lapsiin on iso hintalappu tulevaisuudessa!

Lea Taivassalo (Helsinki, 17.01.2023)

#6593

Pitkällä tähtäimellä (tai jo aika lyhyelläkin) resurssien satsaaminen tähän tuo säästöjä muualla: Itse pienen lapsen äitinä olisin voinut kärsiä mielenterveyden ongelmista vauva-aikana ilman leikkipuistotoimintaa ja tätä kautta sain sisältöä päiviini. Lapsiin satsaaminen on satsaus tulevaisuuteen, sekä toki myös heidän työssäkäyviin aikuisiinsa. Jos lapset joutuvat jatkuvasti olemaan kotona varhaiskasvatuksen heikon tilanteen vuoksi, tarkoittaa se sitä, että myös heidän vanhempansa joutuvat olemaan kotona sen sijaan, että kävisivät töissä. Tällöinkin he tulevat tarvitsemaan yhteiskunnan rahallista tukea ja se jos mikä käy kalliiksi. Ei tarvitse osata kovinkaan paljoa matematiikkaa laskea kumpi on taloudellisesti kannattavampi ratkaisu: Satsata varhaiskasvatukseen vai ei.

Varhaiskasvatuksen koulutuspaikkojen lisäys ei valitettavasti auta mitään jos kukaan ei alalle enää halua.

Paula Bergman (Helsinki, 17.01.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…