#pientenpuolella - Helsingin varhaiskasvatuksen kriisi syvenee

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#807

Helsinki- lisä takaisin kunnon kokoisena, niin lapset saavat henkilökohtaista ja rakkaudellista kasvatusta kotonaan. Näin myös päivähoidon ruuhkat helpottuvat.

Anna Nummi (Helsinki, 10.12.2022)

#824

On täysin käsittämätöntä, että Suomen rikkaimmassa kaupungissa ei huolehdita tulevaisuudesta eli lapsista. Tämä kriisi johtuu ylimielisyydestä ja välinpitämättömyydestä. Hävetkää!!!!!

Timo Tammenaho (Helsinki, 10.12.2022)

#825

Käsittämätöntä toimintaa Helsingin kaupungilta lapsia kohtaan jo monien vuosien ajalta. Ottakaa vastuu! Näiden päätöksien seuraukset tulevat maksettavaksi tulevaisuudessa ja se on kalliimpi lasku kuin se, että ongelmiin puututaan NYT HETI.

Anne Varonen (Helsinki, 10.12.2022)

#830

Lapset ovat unohtuneet koko asiasta. Lisää hoitopaikkoja auki vaikka edellisille ei riitä hoitajia. Enää ei puhuta turvallisesta varhaiskasvatuksesta vaan lapset jätetään päiväkodeissa heitteille ja oman onnensa nojaan kun ei ole osaavaa henkilökuntaa.

Emmi Hakkarainen (Vantaa, 10.12.2022)

#842

Olen huolissani siitä että lapset ja etenkin taaperot, joiden tulisi olla meidän tulevaisuus, jätetään näin heitteille että pissasissa vaipoissa joutuvat olemaan kun ei ole tarpeeksi resuja. Varhaiskasvatukseen ei ole myöskään aikaa joten se jää retuperälle. Vanhempien pitäisi käydä töissä ja pystyä luottamaan hyvään laatuun lastensa kasvatuksen kanssa. Lapsethan viettävät valtaosan ajasta hoidossa. Teitä on mahdollista kunnostaa (vaikka itäväylää) tarpeettomastikin. Varaa semmoiseen löytyy mutta sitten näin tärkeään asiaan ei löydy! Herätys Helsingin kaupunki ja valtio! Olisiko jo korkea aika näyttää kaupungin kulut ja menot kansalle. Jos on varaa pikkujouluilla kunnan niin täytyy varaa löytyä myös tämmöiselle äärimmäisen tärkeälle asialle. Vai haluaako kaupunki että vanhemmat jäävät työttömiksi hoitamaan lapset kotiin? Sekö on ratkaisu?

Heidi Vendelin (Helsinki, 10.12.2022)

#850

Arvot kuntoon!

Peter Kanerva (Helsinki, 10.12.2022)

#853

Lasten ei kuulu kärsiä aikuisten huonoista päätöksistä. Leikkipuistot ovat todella tärkeitä monen ikäisille lapsille.

Anne Ala-Kokkila (Helsinki, 10.12.2022)

#859

Pelkkä palkankorotuskaan ei riitä.

päivi Rasiranta-Moussem (Helsinki, 10.12.2022)

#860

Muutos tarvitaan.

Jenni Vaija (Helsinki, 10.12.2022)

#864

Helsinki on vihamielinen kaupunki lapsia kohtaan! Turha ihmetellä miksi kukaan ei halua lisääntyä. Lapseni (2v 8kk) päiväkotitaival on ollut sen 1v 4kk kun se on kestänyt painajaismaista. Ensin hoitopaikkaa ei saanut kodin läheltä ja kun siirto vihdoin järjestyi, on päiväkodissa jatkuvasti ongelmia ja suoranaista heitteillejättöä. Oven pitäisi olla auki 7:30 ja henkilökunnan paikalla. Useana päivänä viikossa ovi on kuitenkin lukossa ja valot pois. Oma henkilökunta poissa ja sijaisten tulosta ei varmaa tietoa. Lapsen vaippa on usein vaihtamatta koko päivän ja sadesäällä lapsi on sisävaatteita myöden läpimärkä kun kukaan ei ehdi vahtia lapsia pihalla ja estää vesilätäköissä makaamista. Lastani on pidetty väkisin kiinni ja aloillaan kun hän ei ole nukahtanut päiväunille. Hoitajilla kun ei ole aikaa valvoa yhden lapsen kanssa kun muut nukkuvat. Silloin täytyy tehdä muut työt. Epäselväksi on jäänyt kuka valvoo lapsia heidän nukkuessaan?
Olen saamassa toisen lapsen helmikuussa 2023. Toivoin että vihdoin pääsisin lapsen kanssa perhekahvilaan ja kerhoihin oman asuinalueen leikkipuistoon. Esikoisen kanssa korona esti tämän. No enpä nyt pääse tämänkään kanssa, kiitos teidän! Katson jo aktiivisesti asuntoilmoituksia Turusta. Kuka täällä enää haluaa asua???

Anna Saikkonen (HELSINKI, 10.12.2022)

#865

Leikkipuiston kerho oli minulle viime vuonna elintärkeä yksinhuoltajana asioiden hoitoon ja hengähdykseksi. Kun sen olemassaolo alkoi olla kovin epävarmaa, oli pakko siirtää lapsi jo ylitäyteen päiväkotiin.

Merja Västilä (Helsinki, 10.12.2022)

#867

Tämä on kestämätön tilanne varsinkin pääkaupungissamme.Lapsissa on tulevaisuus heihin pitää satsata.

Kristiina Jaiteh (Pori, 10.12.2022)

#901

Työskentelen itse varhaiskasvatuksen opettajana. Työni on tärkeintä maailmassa. Kasvatan tulevaisuuden kunnon kansalaisia ja veronmaksajia👍

Tarja Tanskanen (Helsinki, 10.12.2022)

#905

Lapset ensin !!!!!

PIRJO AUVINEN (HELSINKI, 10.12.2022)

#906

Joko olisi kunnallisveron noston aika?
Eduskuntavaaleissa äänestän verokorotusten puolesta.

Tiina Koskinen (Helsinki, 10.12.2022)

#913

Jos elämän alku, varhainen kasvatus ja peruskoulun aloituksen polku on täynnä ahdistusta, kiirettä, huomioon ottamattomuutta, heitteille jättöä, yksin oloa, pelkoa jne. mitä te päättäjät arvelette tulevaisuuden tuovan tullessaan? Ei ainakaan onnellisia, työteliäitä, tasapainoisia nuoria aikuisia. Ongelmapallo suurenee jos nyt ette tajua tehdä asioille jotain aikuisten oikeesti.

Suvi Somero (Helsinki, 10.12.2022)

#918

Laittakaa enemmän resursseja (eli rahaa) varhaiskasvatukseen, jotta lapset saisivat tarvitsemansa tuen. Inkluusio ei toimi muuten. Lisäksi erityisiä pienryhmiä takasin, jolloin aistiyliherkät lapset pääsisivät oikeasti ympäristöön, jossa kuormitusta olisi vähemmän. Nyt on käynyt monessa paikassa niin, että ryhmässä on esim. 6 tuentarpeista lasta, joista aggressiivisesti käyttäytyviä on kolme, eikä heille saada minkäänlaista tukea ryhmään. Ei edes ryhmäkoon pienennystä, koska ryhmä on jo täynnä.

Katja Tallgren (Helsinki, 10.12.2022)

#920

Lapset ja vanhukset ja heikoimmat ensin!!!!!

Raija Saloriutta (Helsinki, 10.12.2022)

#927

Nyt järki käteen,ei enää lupauksia kunnon toimia-kunnon palkka kaikille varhaiskasvatuksen työntekijöille niin saataisi takaisin ne koulutettut,jotka vaihtoivat alaa ja niitä on paljon

Malla Bister (Helsinki, 10.12.2022)

#934

Lapsen elämä on ainutkertaista ja esim tämä leikkipuistojen sulku on erittäin suuri suru meidän perheelle. Käymme puistoissa viikottain. Etenkin koronan aikana syntyneet lapset ovat joutuneet kärsimääb monen ikävän päätöksen yhteisvaikutuksesta. Synnyttäminen yksin, helsinki-lisän poisto, harrastusten, uimahallien ja leikkipuistojen korona- sekä kriisisulut, varhaiskasvatuksen syvenevä kriisi.. lista on pitkä ja vaikutukset pitkäkantoiset. Monella pienellä päätöksellä voisi nyt saada aikaan suuren muutoksen tähän, esim helsinki-lisän osittaisen palautuksen (esim 2v asti), varhaislasvattajien palkankorotukset ja työolojen parantaminen (esim lakia pitää noudattaa työpaikoilla) ja lapsiperheiden palveluiden ehdoton priorisointi!

Ravna Broman (Helsinki, 10.12.2022)

#935

Kolmen lapsen perhe ja harkitsemme muuttavamme tilanteen vuoksi

Jenni Hilippälä (Helsinki, 10.12.2022)

#962

Pitäisi muistaa, että lapset ovat tulevia veronmaksajia

Tuula Hälvä -Leinonen (Helsinki , 10.12.2022)

#964

Lapset ovat tulevaisuus, heistä säätämisen vaikutukset ovat isot ja pitkäkestoiset. Millaisen alun elämään tulevat nuoret/aikuiset saavat nykyisessä systeemissä, jossa varhaiskasvatus on vain säilytyspaikka? Puheissa päättäjät lupaavat laadukasta varhaiskasvatusta, mutta nykyinen on todella kaukana siitä. Olen surullinen kaikkien pienten puolesta sekä myös päättäjien, jos eivät tämän tilanteen tärkeyttä ymmärrä.

Anne Aalto (Helsinki, 10.12.2022)

#996

Tilanne oman ekaluokkalaisen ja hänen kavereiden kannalta aivan järkyttävä. He aloittivat syksyllä koulunsa väistötiloissa, oman koulualueen ulkopuolella. Haimme siihen ainoaan iltapäiväkerhoon, johon lapset on tuo turvaton matka saatettu henkilökunnan toimesta ja nyt se suljetaan niin, että yli 70 pikkulasta ja ilman ip paikkaa, kauas kotoa, isojen teidenylitysten päähän yksinään seikkailemaan- ilmeisesti tyhjiin koteihin. Eihän tämä näin voi mennä?! Kuka vastaa lasten turvallisuudesta?!

Nina Rönnberg (Helsinki , 10.12.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…