#pientenpuolella - Helsingin varhaiskasvatuksen kriisi syvenee

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1611

Minäkin olen alaa vaihtanut varhaiskasvatuksen opettaja, joka voisi vielä palata alalle mikäli työolot ja palkkaus saadaan paremmaksi.

Chantal Romi (Helsinki, 11.12.2022)

#1619

Järjestetty puistotoiminta on monelle lapselle ja aikuiselle äärettömän tärkeää, saattaa olla se ainoa paikka jossa kohtaa myös tukea ja keskusteluapua. Näin ei pitäisi voida tapahtua hyvinvointivaltiossa. Aivan käsittämätöntä että tälläinen on menossa läpi ja puistot sulkeutumassa alkuvuodesta! Sanat loppuvat kesken.

Minna Andersson (Helsinki, 11.12.2022)

#1625

Duunia aivan liian pienellä palkalla 33 vuotta, enää ei jaksa alaa vaihtaa kun pieneen eläkkeeseen 4,5 vuotta. Ei näillä eväillä saada nuoria tähän työhön. On mennyt varhaiskasvatus alas kuin lehmän häntä. Kyllä "herrojen" palkkoja nostetaan säännöillisesti!!!

Helena Judén (Helsinki, 11.12.2022)

#1644

Helsingin on kyettävä hoitamaan perustehtävänsä ei ainoastaan lasten vuoksi vaan myös jos halutaan, että kaupunkiin muuttaa asukkaita kaikkiin niihin tuhansiin asuntoihin, joita sinne rakennetaan. Helsingillä on suuret kasvusuunnitelmat, mutta perusasioita ei saada hoidettua edes nykyisellä väkimäärällä. Tämä ei houkuttele lapsiperheitä asumaan Helsinkiin ja työnkuvasta riippuen asuinpaikan saattaa valita muualtakin, kiitos yleistyneen etätyön.
Lisäksi vakan työntekijöiden on pystyttävä tulemaan toimeen palkallaan ja asumaan Helsingissä.
Kuten varmasti tiedättekin, vakan ja koulujen kurjistaminen tulee kalliiksi myöhemmin. Eli jos ei inhimillisyys ole teistä riittävä syy parantaa vakan ja koulujen tilannetta, niin ilman lisäsatsauksia tämä tulee myös todella kalliiksi.

Reija Karhunen (Kerava , 11.12.2022)

#1665

Uskomatonta tunarointia. Palkkaus kuntoon ja väkeä töihin.

Sirpa Räsänen (Helsinki, 11.12.2022)

#1676

Hei, saimme järkyttäviä uutisia viime viikolla. Leikkipuisto Intian koululaisten iltapäivätoiminta aiotaan lopettaa. Kuinka ihmeessä olette päätyneet tälläiseen ratkaisuun? Päiväkotien henkilöstö pula on suuri, mutta nyt rankaisette lapsia tällä päätöksellä. Kuinka ajattelette perheiden selviävän tästä, kun ekaluokkalaiset joutuvat olemaan suurimman osan päivästä yksin ilman aikuista? He ovat hyvin pieniä vielä ja tämä on kohtuutonta, että nämä pienet eivät merkitse teille mitään. Ihan samalla tavalla he tarvitsevat vielä hoitoa iltapäivällä kun vanhemmat ovat töissä. Tällä päätöksellä jätätte heidät heitteille. Todella toivon että keksitte paremman ratkaisun päiväkotien tilanteeseen, ettekä ota pois meidän lapsilta turvallista iltapäivä toimintaa.

Elli Simola (Helsinki , 11.12.2022)

#1684

Kaikki mahdollinen on tehtävä lasten ja nuorten eteen. Puheet ei auta, tarvitaan tekoja!
Rahaa Helsingillä on!

Mervi Mölsä (Helsinki, 11.12.2022)

#1696

Herätkää jo!!

Pirkko Paatero (Helsinki, 11.12.2022)

#1707

Iltapäivätoiminta pidettävä nykyisellään! Pieniä koululaisia ei saa jättää heitteille!

Jouko Kuisma (Helsinki, 11.12.2022)

#1708

Olen todella huolissani paitsi lasten ja perheiden hyvinvoinnista nyt, myös tämän tilanteen vaikutuksista pidemmällä tähtäimellä. Jos kaupungin tavoitteena on saada aikaan säästöjä lasten kustannuksella, tulee tästä tulevaisuudessa perheiden ja lasten pahoinvoinnin ja lieveilmiöiden muodossa iso lasku maksettavaksi. Olen myös huolissani siitä, että työntekijöiden pakkosiirrot päiväkoteihin kiihdyttävät poistumista alalta entisestään, ja tämän jälkeen leikkipuistotoimintaan ei ole enää paluuta.

Niina Kurru (Helsinki, 11.12.2022)

#1709

Pienet taaperot tarvitsevat osaavia ja välittäviä henkilöitä auttamaan heitä turvallisesti elämän alkuvuosilla. Hoitajille aikaa leikkiä ja laulaa ym mikä näköjään on kokonaan jäänyt pois tämän päivän tarhoissa. 🙉👵🏼

Birgitta Ax (Helsinki, 11.12.2022)

#1710

Heippa täältä kentältä, ollaan todella loppu ja monet työkaverini etsivät koko ajan uutta työtä ihan jostain muualta kuin varhaiskasvatuksesta. He rakastavat tätä työtä, mutta ovat niin henkisesti kuin fyysisesti aivan loppu, aivan niinkuin minäkin. Olen ollut 6 vuotta alalla ja nähnyt kuinka kokoajan mennään vain alaspäin, enää ei voida puhua laadukkaasta varhaiskasvatuksesta, päiväkodit ovat vain säilöntä paikka lapsille vanhempien työpäivän ajaksi. Me työntekijät olemme iloisia kun työpäivä päättyy ja saamme kaikki lapset ehjinä kotiin, se on nyt meidän päätavoite ollut jo pitkään. Pedagogiikka on unohdettu jo aikoja sitten, koska siihen ei ole aikaa eikä resursseja tässä kriisissä. Yritämme parhaamme, jotta lapset oppisivat ja saisivat uusia kokemuksia, mutta usein kaikki pedagoginen toiminta pitää unohtaa, koska työntekijöitä ei ole tarpeeksi ja ollaan yli mitoituksella ryhmissä koko päivän. Siinä ei enää toimintaa järjestetä, kun sinulla on parhaimmillaan 21 lasta välillään ihan yksin. Nyt ensimmäinen askel on kotihoidon tuen palauttaminen 1-3 vuotiaille, jotta heidän ei tarvitse aloittaa päiväkoti uraansa kaaoksen keskellä. Tulkaa päättäjät kuukaudeksi eri päiväkoteihin ympäri Helsinkiä, niin näette mitä todellisuus on, näin ehkä se teidänkin pieni laadukas varhaiskasvatus kupla vihdoin puhkeaa.

Jennimari Kaikkonen (Helsinki, 11.12.2022)

#1719

Tutkimus aiheesta:

https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202201281783

Toivoisin, että varhaiskasvatusta ja lasten kotihoitoa pohdittaisiin lapsen näkökulmasta, kun poliittisia päätöksiä tehdään (erityisesti alle 3-vuotiaiden kohdalla).

Hanna Salminen (Helsinki, 11.12.2022)

#1745

On häpeällistä, että maan tulevaisuus on näin heikosti hallinnassa. Näissä lapsissa on toivo siitä mitä tulemme jatkossa olemaan ja heille tulisi ja syntymästä alkaen taata mahdollisuus parhaaseen tukeen ja kasvatukseen niin kotona kuin sen ulkopuolella.

Joni Salo-oja (Turku , 12.12.2022)

#1748

Lapsiryhmät pienemmiksi!, Aikuisia, ammattilaisia, lisää!! Palkkaa lisää!!
Pian on mitta täysi!!

Tiina Pääkkönen (Järvenpää, 12.12.2022)

#1786

Helsinki on laiminlyönyt varhaiskasvatuksen täysin jo vuosia, ja nykytilanne on seuraus lukuisista leikkauksista. Tämä ei ole hyväksyttävä tapa toimia, ja ainoa tapa Helsingissä saada laadukasta varhaiskasvatusta on hakeutuminen yksityiselle!
Helsinki on saanut myös huomautuksen oikeusasiamieheltä ja hävinnyt hallinto-oikeudessa tapauksessa, jossa kaupunki ei suostunut antamaan kaksivuotiaalle lapselle päiväkotipaikkaa. Tilanteeseen tarvitaan muutos parempaan!

Katri Heikkilä (Helsinki, 12.12.2022)

#1788

Voisitteko ystävällisesti kehittää pitkänäköisyyttänne. Siirtämällä ongelmia apuatarvitsevien kesken on pöyristyttävää. Empatian puute ja kyky ymmärtää seurauksia onkin aikamme vitsaus päättäjien keskuudessa.
Kiitos ja hyvää joulua teillekin.

Juha Varis (Helsinki, 12.12.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…