Ei tuulivoimaa naapurikuntien kainaloon - Kvarnbacken on väärä paikka tuulivoimaloille

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#15

Luonto on tärkeä😍

Sirpa Matikainen (Pihtipudas, 01.05.2023)

#16

Liian lähellä asutusta. Tuulivoimalat tulisi sijoittaa riittävän kauaksi asutuksesta koska on jo tutkimustietoa haittavaikutuksista. Onko pakko suunnitella asutuksen läheisyyteen tuulivoimaloita joiden kokoluokka on noin suuri kun pienemmätki aiheuttaa terveyshaittoja? Miksi riskeerataan terveys, asuminen ja kiinteistöjen arvo? Jos näin riskialtis projekti toteutuu, tuulivoimayrityksen kanssa on tehtävä sopimus joka korvaa mahdolliset haittavaikutukset koskien mm. terveyttä ja kiinteistöjen arvon alentumisia. Ihmiset reagoivat kaikenlaisiin ärsykkeisiin hyvin eri tavalla, koskien kaikkia sairastumisia ja oireiluja, tähän pitää tuulivoimayrityksen varautua ja olla valmis vaikka lunastamaan kiinteistön ( eikä millään polkuhinnalla) kun siinä ei pysty terveyssyistä asumaan.

Ulla Kauppi (Evijärvi, 01.05.2023)

#33

Tehkää myllynne sinne missä on ihmiset, eikä aina syrjäseuduille. Pääsette paljon halvemmalla. Ei tartte tehdä pitkiä linjoja. Kun niistä ei oo vissiin mitään haittaa😁

Markku Kontiainen (Evijärvi, 01.05.2023)

#34

Kruunupyyn ja Kauhavan lentokentän ilmaturvallisuus vaarantuu näiden myllyjen myötä. Tässä tapahtuu samalla vakava maisemanriisto.

Matti Mustajärvi (Kaustinen , 01.05.2023)

#35

Liian lähelle naapurikuntia, Julkunevaa. Isompiin yksiköihin pitää rakentaa haittojen minimoimiseksi.

Jaakko Viinamäki (Haapavesi, 01.05.2023)

#60

Tuulivoimalat on suuri uhka Suomen luonnolle, ihmisille js eläimille. Tuulivoimaloissa ei ole mitään vihreää. Kehitysmaan lapset kaivavat harvinaisia maametalleja huonoissa oloissa ja jätteet jätetään hoitamatta. Tuulivoimaloiden siivissä käytetään sademetsistä hakattua balsapuuta joita kuljetetaan pitkiä matkoja. Siivissä käytetää hiilikuitua joita ei pystytä kierrättää ja poltettuna tuottaa erittäin myrkyllistä myrkkykaasua. Tuulivoimaloitten tuottama sähkö on vähäistä tuotettuun tuhoon nähden. Päättäjien pitää herätä. Tämä on huijausta missä veronmaksajien rahat siirretään ulkolaisille suuryrityksille jotka tekevät suurvoittoja..

Anne Sanden (Lillby, 01.05.2023)

#74

Luontomatkailu on alueella yhä suuremmaksi kasvavaa yritystoimintaa. Näiden ja muiden myllyjen olemassaolo tuhoaisi luonnonrauhan ja mahdollisuuden elinkeinon harjoittamiseen alueella.

Kirsi-Maria Saarinen (Evijärvi, 02.05.2023)

#76

Suomi ei tuulimyllyjä enää yhtäkään ,koska tuulivoimaa ei varastioda ,jos ei tuule ei tule sähköä . Talvipakasilla ne ei pyöri ,mutta ottavat virtaa verkosta pitääkseen öljyt lämpöisenä .Kuka ne purkaa purkukustannukset nousee on noin 1 miljoona euroa /MYLLY ,eikä mylly yhtiö ole mukana ne on konkursissa ,veron maksajille jää purku ja kunta on senkin osallistuttava .Mitä enemmän Myllyjä pystytetään sähkön hinta nousee ja taas veronmaksajat kustantaa viulut .Mahdoton yhtelö ,kaiken lisäksi myllystä tulee 70 /KG BISFENOOLIA /MYLLY VUODESSA X 10 MYLLYÄ ON 700 KG /10 vuotta on 7000 kg ,kylvetään maastoon ,joka tuulella leviää vesistöihin se on meidän juoma vedessä takuu varmasti kaikki pohjavedet saastuu .Linnut kuolee nälkään ne ei pysty saalistamaan mitään jakuvan metelin takia joka johtuu tuulimyllyn tuottamasta metelistä . Linnut lentävät siipiin aika paljon yhtiöt valehtelevat niin monesta asiasta ,kannattaa otta paremmin selvää asioista . Ne mm valehtelevat melumittaukset ,eivät edes osaa tehdä sitä ,mutta tarkoitus on saada juuri sopiva tulos alle minimirajan maksettu tulos .Nämä uudet myllyt on niin suuria ei voi verrata vanhoihin pienenpiin .Ihmisten perustuvaa uhkaa jos näitä rakennetaan lisää ,koska niitä rakennetaan aivan liian lähelle asutusta .Talojen arvo on 0 e kukaan ei osta taloa tuulimylly alueelta Suomi ei tarvitse enää yhtään tuulimyllyä se on mailman huonoin keksintö ei tuota mitään pitkällä aika välillä muutenkaan .Vuonna 21 tullut jätelaki tarkoittaa sitä ,että kaikki perustukset pitää purkka .Terveskeskus täyttyy sairaista ihmisistä ennen pitkään aivan varmasti

Harto Hattula (maalahti , 02.05.2023)

#80

EI IKINÄ EI KOSKAAN

Marko Niskanen (KEMINMAA, 02.05.2023)

#106

Vastustan jyrkästi ja väkevästi tuulivoimalan rakentamista synnyinkylääni ja kuntaani! Olen järkyttynyt, että ihmisten terveys ja turvallisuus on uhattuna. Äitini asuu Evijärvellä enkä halua äidille terveysongelmia lisää! Evijärvellä on paljon vanhuksia, joilla on uni ja terveyshaasteita ihan kylliksi ja tuulivoimalan myötä niitä tulee roppakaupalla lisää😭😭😭🙈🙈😳😳🥹🥹 Järki käteen päättäjät!!

Virpi Kaasinen (Uurainen , 04.05.2023)

#109

Kohtuus tässäkin asiassa. Ihmiset edellä pitäis mennä.

Tuula Törmäkangas (Oulainen , 05.05.2023)

#110

Ei joka paikkaan tarvii myllyjä rakentaa..

Mika Tiirinki (Pyhäjoki , 05.05.2023)

#119

Viekää myllyt kauemmas asutuksesta, älkää tuhotko luontoa!

Päivi Olsson (Vimpeli, 05.05.2023)

#121

Päättäjien tulee myös ymmärtää, että näiltä haitallisilta vaikutuksilta ette säästy te itsekään, saati läheisenne ja ystävänne! Oletteko valmiit ottamaan riskin?

Sari Karlström (Lappajärvi, 08.05.2023)

#126

Hanke tuhoaisi toteutuessaan kaunista järvimaisemaa ja luontoa. Sillä olisi myös negatiivisia terveysvaikutuksia sekä ihmisille että eläimille.

Mirja Laasanen (Veteli, 15.05.2023)

#132

Tuulimyllyjä ei tarvita. Ovat rumia sekä haitaksi eläimille ja ihmisille

Hely Nyström (Kaustinen , 19.05.2023)

#133

Hanke kohdistuu liian lähelle isonkylän asutuskeskittymää. Lisäksi lähimpänä iso maatila, johonka todella lyhyt matka. Näin korkeiden myllyjen haitoista ei ole tutkittua tietoa, koska niitä ei käytännössä ole. Myllyt on sijoitettu naapurikuntien rajoille, jolloinka haitat kohdistuu naapurikuntien väestöön.

Eija Kellokoski-Kari (Vereli, 19.05.2023)

#140

Suuri kallis romu-jäteongelma käyttöiän lopussa. Kuka maksaa? Maiseman pilaaja. Rakennetaan liian lähelle asutusta. Tosi vaarallinen ja monisyinen terveyshaitta.

Hilja Elgbacka (Evijärvi, 19.05.2023)

#150

Rakentakaapas ensin Helsingin ympärille näitä myllyjä niin, että ne näkyvät kunnolla Mannerheimintien katutasolla asti ja Vihreiden puoluetoimiston ikkunaa unohtamatta. Sitten voisi teettää kyselyn näiden myllyjen eettisistä maisemien "koristeluista".

Petri Välikangas (Evijärvi, 21.05.2023)

#166

Pidän Kvarnbackenia ehdottomasti vääränä paikkana tuulivoimaloille!

Tarja Luostarinen (Rääkkylä, 13.06.2023)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…