Turun yliopiston ja Åbo Akademin työntekijät leikkauksia vastaan – tukiadressi opiskelijoiden valtaukselle

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1

Koulutusleikkaukset ovat leikkauksia tulevaisuudesta — opiskelijan tehtävä on opiskella, ei tehdä töitä tai murehtia mistä saada edes asumiseen ja ruokaan riittävä toimeentulo. Korkeakoulutettujen määrä ei kasva ainakaan kurjistamalla opiskeluolosuhteita. Lukukausimaksut, tukileikkaukset ja lainapainotteisuus tekevät korkeakouluopinnoista mahdollisia vain valmiiksi hyväosaisille ja siten edistävät ainostaan koulutustason periytymistä.

Liisa Merivuori (Turku, 26.09.2023)

#4

Riittävä toimeentulo sekä oikeus kasvaa turvallisessa ja kunniottavassa ilmapiirissä ovat perusihmisoikeuksia. Niiden tulee kuulua kaikille - ei vain harvoille.

Jenni Heinonen (Turku, 26.09.2023)

#20

The freedom of teachers, students, and academic institutions to pursue knowledge wherever it may lead without undue or unreasonable interference.

Räha Sabet Sarvestany (Turku, 26.09.2023)

#28

Kaikki tuki opiskelijoiden mielenilmaukselle!

Anna Helle (Turku, 26.09.2023)

#36

Suomen valtion kassa oli todella tiukoilla 1960-luvulla, mutta silti yliopistosta ei leikattu. Tällöin ei leikattu Suomen tieteen tulevaisuudesta, joka olisi näkynyt mm. siinä, että Nokia yhtiön nousua ei olisi koskaan tapahtunut.

Rauno Huttunen (Jyväskylä, 26.09.2023)

#40

Mahtavaa toimintaa, kiitos siitä mitä teette!

Kirsti Raiko (Raisio, 26.09.2023)

#50

Opintoja tulee tukea riittävästi, jotta opiskelijat eivät joudu liiaksi turvautumaan opintolainaan ja opintoja viivyttävään työntekoon toimeentulonsa varmistamiseksi.

Sirpa Reinikainen (Turku, 26.09.2023)

#52

Lopettakaa pelleily tulevaisuudella!

Ollipekka Kangas (Turku, 26.09.2023)

#58

Rahansiirto pienituloisilta suurituloisille ei ole hyväksyttävää politiikkaa.
Kaikilla tulee olla sama oikeus koulutukseen sosioekonomisesta taustasta riippumatta.

Camilla Ekblad (Espoo, 26.09.2023)

#66

Hallituksen ajama maahanmuuttopolitiikka ajaa pois korvaamattomia asiantuntijoita/tutkijoita/opettajia (joita Suomesta ei löydy) ja nakertaa suomalaisen tutkimus- ja kehitystoiminnan perustaa, eli yliopistokoulutusta ja -tutkimusta.

Erik Haapa (Turku, 26.09.2023)

#67

Koulutusleikkaukset lisäävät eriarvoisuutta ja ne yksiselitteisesti huonontavat Suomen tulevaisuudennäkymiä. Leikkaukset johtavat opikelijoiden eriarvoisuuden ja taloudellisen epävarmuuden kasvuun, vähentävät koulutukseen hakeutumista, sekä lykkäävät valmistumista.

Matti Ruuskanen (Helsinki, 26.09.2023)

#68

Vaativissa olosuhteissa on eettisesti väärin että yhteiskunnan nuorimmat, tulevaisuuden tekijät, kärsivät ja kantavat leikkaustaakkaa, samalla kun verotusta kevennetään yhteiskunnan hyvätuloisilta. Opiskelijat ovat pandemia-ajalla kärsineet ja heitä tulee eri tavoin tässä ajassa kannustaa ja tukea.

Satu Teerikangas (Turku, 26.09.2023)

#73

Tuen kaikin tavoin opiskelijoiden vaatimuksia ja kiitän heitä aktiivisuudesta. Hallituksen on nyt syytä kuunnella nuorten ääntä- niiden jotka rakentavat tulevaisuuttamme! Yliopistojen hallitusten tulee asettua tukemaan näitä vaatimuksia.

Maarit Leskelä-Kärki (Turku, 26.09.2023)

#79

Ei kasvateta tuloeroja ennestään ja mennä enemmän USA:aa kohti kiitos. Suomalainen ilmainen ja laadukas koulutus on etuoikeus, jonka haluan säilyttää jatkossakin, ja uskon myös että se maksaa itsensä moninkerroin takaisin, joskus ehkä joidenkin ihmisten on vain vaikea ymmärtää millä tavalla. Myöskään tukien leikkaamista sen takia että halpafirmat saavat halpaa työvoimaa helpommin kun kukaan ei voi sanoa enää ei on myöskin sellainen tulevaisuuden näkymä jota vastustan ankarasti. Työnantajien pitää maksaa työstä kunnon palkkaa, jolla tulee toimeen selkeästi tukia paremmin, ei pienentää tukia jotta huonopalkkaiset työt näyttävät paremmilta. Lisäksi en ymmärrä suojaosuuksien poistoa, joka kannustaa enemmän jäämään kotiin kuin tekemään vähän osa-aikaisesti, käsittämätön ratkaisu, ja selkeästi huonoin , tosin ehkä jaetulla sijalla ensimmäisen sairaspäivän palkattomuuden kanssa, joka nyt juuri pandemian jälkeen etenkin osoittaa selkeästi hallituksen likinäköisyyden. Sairaana kotiin jääminen on kaikkien etu, ei ole järkeä että monet sairastuvat silloin kun yksi on kipeänä, mutta näköjään hallitus kannustaa siihen että töihin mennään vaikka keuhkokuumeessa. Tämä ei ole edes mitenkään utopistinen näkökulma, sillä jos mennään siihen tulevaisuuteen että palkat laitetaan matalaksi, eikä kenelläkään ei ole varaa olla työtön edes hetkeä tukien olemattomuuden takia, niin luonnollisesti suuri osa ihmisistä menee töihin vaikka missä kunnossa. Mitään ei ole opittu, mutta säästäväthän sentään suurituloiset kohta veroissa taas pari tonnia vuodessa, jos niitä edes maksavat koska kaikki on kierrätetty ja ei ansiotulon alaista muutenkaan usein.

Turvallinen ja heikoimmistakin huoltapitävä yhteiskunta kaikille on parempi paikka elää myös suurituloisille, siinähän säästävät veroissa rahat jotka sitten dystopiassa menevät vartiontifirmoille ja yksityisen terveydenhuollon maksuun, josta varmasti tulee jatkossa paljon kalliimpaa (hallituksen mielestä varmaan tuottavampaa) jos tällaiset hallitukset pysyvät vallassa.

Taneli Nyyssönen (Turku, 26.09.2023)

#104

Miettikää uudestaan.

Olli Metsälä (Turku, 26.09.2023)

#133

Suomen menestys on vahvasti riippuvainen ulkomailta tulevista opiskelijoista ja tutkijoista, tiukennukset ja leikkaukset ovat erittäin lyhytnäköisiä!

Kaj Wiik (Salo, 26.09.2023)

#153

Kommenttini ja allekirjoitukseni on henkilökohtainen mielipide, eikä välttämättä edusta työnantajani näkökulmaa.

Yliopistojen tulee puolustaa sivistysperiaatteita ja koulutuksen maksuttomuutta. Tällä hetkellä rehtorien neuvosto UniFi ja yliopistot yhdessä eivät tee tätä tarpeeksi, vaan myötäilevät ministeriöiden rahoitussuunnitelmia. Jos yliopistot tulisivat olla uudisajattelun kehtoja, tämän pitää näkyä päätäntätasolle asti. Opiskelijat, opettajat ja tutkijat eivät voi innovoida ja löytää uusia näkokulmia suuriin ongelmiin jos samalla painotetaan kilpailua, rahallista mittaamista, määrällisiä mittareita (esim. tutkintotehtailu ja 55 opintopisteen rahoitusmalleja) ja yhteiskunnan yleiselle rahalliselle ajattelulle alistumista. Missä rohkeus, missä uudisajattelu, joista puhutaan strategioissa? Jos organisaatio ei puolusta opiskelijoita ja itseään, kukaan muu ei tee sitä sen puolesta. Sivistysyliopisto on kaupallisesti katsottuna turhake - puolustakaa, johto, sitä ei-kaupallisin keinoin! Opiskelijoiden terveys, hyvinvointi ja sivistys ei saa olla ostettavissa tilastollisilla tutkintomäärillä, tutkijoiden vastaavat eivät synny mittareita tuijottamalla.

Oliver Saal (Helsinki, 26.09.2023)

#154

Kuunnelkaa opiskelijoita, niin he ehkä kuuntelevat teitä myöhemmin; päättäjinä, eläkkeidenne veronmaksajina, terveydenhuoltonne järjestäjinä. Kaikissa niissä rooleissa, joissa heitä nyt kyykytätte.

Leena Haanpää (Naantali, 26.09.2023)

#174

Opiskelijoiden valmistumisen vaikuttaminen ei ole kovin pitkäjänteistä politiikkaa.

Tikli Loivaranta (Turku, 26.09.2023)

#179

Koulutuksesta ja terveydenhuollosta ei saa leikata.

Jasmina Bijelic-Donova (Turku, 26.09.2023)

#184

Korkeakoulutuksen saavutettavuus koskee myös opiskelun mahdollistavia olosuhteita.

Ulpukka Isopahkala-Bouret (Turku, 26.09.2023)

#189

The proposed cuts are short-sighted and discriminating. Finland, just like any industrial nation, is dependent on immigration, international scientific visibility and collaboration, and academic exchange. By cutting rights and support for international academic education Finland's reputation will be persistently damaged. Cutting national support for higher education on any level is extremely dangerous as it risks long-term skilled labour shortage through a decline of the quality of training and hence, Finland falling behind in international competition on many levels.

Vidal Fey (Turku, 26.09.2023)

#190

Erikoinen yhtälö hallituksella. Samanaikaisesti pitäisi rahoittaa opiskelut tekemällä sivutoimisesti töitä, että valmistua nopeammin. Tämä tulee näkymään opiskelijoiden mielenterveysongelmien kasvuna sekä osaamisen ja oppimisen tason laskuna. Sopinee siihen, että opiskelijat nähdään vain kulueränä tuottavuudelle eikä sijoituksena tulevaisuuteen.

Hannu Huhtinen (Turku, 26.09.2023)

#199

Alas Orpon hallitus!

Tiago Silva (TURKU, 26.09.2023)