Pohde ei saa vähentää ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkoja

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#601

Vähentäkää! sikariportaasta pois pikkupomoja, ne kun eivät ota mitään vastuuta työstään ja siirtelevät vastuuta seuraavalle pomolle!

Esa Ojakangas (Nivala , 17.12.2023)

#620

Toivottavasti ite elätte yksin vanhana kotona ilman apua.

Sonja Haikara (Ylivieska, 17.12.2023)

#624

Vanhuksilla täytyy olla turvallinan vanhuus; hoivapaikkoja ei saa vähentää!

Hilkka Poikkimäki (Nivala, 17.12.2023)

#625

Vanhuksia ei saa syrjiä laitospaikkoja vähentämällä.

Markku Jaakko Poikkimäki (Nivala, 17.12.2023)

#626

Pohteen työntekijänä asumispalveluyksikössä palliatiivisen asiantuntijakoulutuksen käyneenä on vastoin palliatiivisen hoidon suosituksia vähentää ympärivuorokautisen hoidon paikkoja. Se vaikuttaa elämänlaatuun vanhuksilla ja muistisairailla sekä tuottaa kärsimyksiä. Paikkojen vähentäminen lisää kotihoidon käyntejä, ambulanssirallia ja turhia päivystyskäyntejä sekä poliisirallia. Monet omaiset joutuvat jatkuvasti pelkäämään omaisensa puolesta sekä sillä on vaikutusta työssäkäyntiin. Palveluasumisessa vanhusten on turvallista olla. Heidän terveydestään huolehditaan, verikokeet otetaan ja niihin reagoidaan. Lääkäri on ympäri vuorokauden saatavilla ja vanhukset pystytään hoitamaan tutussa ympäristössä.

Jaana Vähäsöyrinki (Nivala, 17.12.2023)

#631

Järki käteen

Petri Vähsöyrinki (Nivala, 17.12.2023)

#640

Kaikkia ei voi mitata rahassa! Jokainen on oikeutettu ihmismäiseen hoitoon ja itsemääräämisoikeutta tulee kunnioittaa. Miettikää jos itse tai läheisesi on samassa asemassa. Nyt olisi aika herätä ja hoitaa ihmistä ihmisenä, arvoja kunnioittain, mielekäs elämä, toimintakykyä tukien

Janika Maunula (Nivala, 17.12.2023)

#655

Tähän mennessä kaikki Pohteen tekemät "uudistukset" ovat heikentäneet potilasturvallisuutta. Teillä on täysin kylmiä ja epäpäteviä päättäjiä jotka eivät ole ollenkaan tehtäviensä tasalla.

Glikeria Helander (Nivala, 18.12.2023)

#672

LUE ENNENKUIN KUOLET. SENSUROIMATONTA TIETOA:
mkr, positv.fi, rapsodia.info, umv, ten.ithelvm <-
kanto.media. nykysuomi, moc.imousykyn <-

Kari Aava (Tampere, 22.01.2024)

#684

Vanhusten hoitopaikkoja ei saa vähentää

Eija Heinonen (Haapavesi, 06.02.2024)

#731

On häpeä, että tämä yhteiskunta ei voi hoitaa heikoimpaan ja heitä, ketkä ovat työllään tätä maata rakentaneet! Vanhukset ansaitsevat arvokkaan elämän ehtoon. Ei paikkojen leikkauksille!

Tanja Laakkonen (Ylivieska , 07.02.2024)

#738

Jonain päivänä olet itse vanhus, ja sinullakin voi olla jokin vakava sairaus, ja tarvitset ympäri vuorokautista hoivaa. Nämä leikkaukset horjuttavat myös sinun tulevaisuutta kun sinusta tulee vanha ja sinun pitäisi päästä hoitokotiin. Älä ole mukana huonoissa päätöksissä, ratkaisuissa. Tehkää hyviä, vanhusten hoitoa parantavia toimenpiteitä, lisätkää hoitaja mitoitusta, ei leikkauksia ympärivuotiseen vanhusten hoitoon!

Susanna Hautala (Ylivieska , 07.02.2024)

#745

Nyt loppuu tämä paikkojen vähennys!

Mika Herranen (Ylivieska, 07.02.2024)

#746

Onhan tämä nyt ihan järjentöntä hommaa, kun kaikki palvelut halutaan ajaa alas!

Birgitta Haikola (Ylivieska, 07.02.2024)

#755

Ihan järjetöntä touhua koko paskalta pohteelta!!! Herätkää nyt hyvät ihmiset ja käyttäkää maalaisjärkeä!!! Täältä ei kyllä hoitajat lähde Ouluun töihin vaan hakeutuvat muille aloille töihin. Ja kaikki vanhukset eivät voi olla kotona. On järkyttävää kuinka vanhukset onkin ihan heitteille jätettyjä ja peloissaan kotonaan kun eivät enää pärjää siellä yksin mutta pakko vain on kun heille tarkoitetut paikat laitetaan kiinni. Muistakaapa päättäjät että tekin vanhenette!!!!

Marjo Kivi (Ylivieska, 07.02.2024)

#775

Ehdoton ei vanhustenhoidon /palveluasumisen leikkauksille, muistisairas isä on juuri kotiutunut sipilään ja siirto muualle ei käy! Omaisena hoitoa seuranneena, kaikki ketkä hoitopaikoilla ovat, todellakin paikkansa tarvitsevat ja esimerkiksi kotihoito/yhteisöllinen asuminen on mahdotonta. Sipilän pieni osastokoko on kodinomainen ja rauhallinen ja tuo rauhaa muistisairaan hämmentyneeseen elämään, jolloin kaikki muutokset ovat pahasta.

Anne Ahvenjärvi (Ylivieska , 07.02.2024)

#785

Olen työskennellyt hoiva-alalla 43 vuotta
Nähnyt hoiva kehityksen ja nyt järkyttävän lopun. Luoja varjelee että pääsin viimeisillä voimilla eläkkeelle
Eettinen kuorma lopussa sydäntä särkevä
Muistisairaita ja liikuntarajoitteisia kaikki asiakkaat
Itkun kanssa töihin ja itkun kanssa kotiin
Terveisin
Viimeiset 10 vuotta kotisairaanhoidossa
työskennellyt sairaanhoitaja

Tuula Pihlajaniemi (Nivala, 07.02.2024)

#790

Yli kymmenen vuoden kokemuksesta tiedän, millaista on toimia muistisairaan omaishoitajana, jonottaa paikkaa palveluasumisyksikköön ja millaista hoivaa ja huolenpitoa hyvässä yksikössä saa. On järjetöntä vähentää palveluasumisen paikkoja, kun niiden tarve asiantuntijoiden mukaan lisääntyy.

Terhi Vähäsalo (Sievi, 07.02.2024)

#794

Jo terveyskeskusten vuodeosastojen sulkeminen näkyy päivystyksessä. Entä palvelukotipaikkojen alasajo?? En haluaisi olla tolkku, liikuntakyvytön vanhus yksin kotona, jonka luona kotihoito vierailee kolmesti päivässä; 10min kerrallaan vähän sängyssä kääntelemässä ja ruokaa antamassa. Minuutit, tunnit ja vuorokaudet ovat pitkiä yksin omien ajatusten kanssa.

En myöskään haluaisi olla muistisairas vanhus. Yksin kotona toimivien ja vikkelien jalkojen kanssa. Ei riitä, vaikka kotona käytäisiin x 10 päivässä, kun ovesta pakkaseen astuminen ottaa alle minuutin.

En myöskään haluaisi olla päättäjä näiden säästöpaineiden alla. Silti: miettikää tarkkaan kenen kustannuksella, hengellä ja ainutlaatuisella elämällä säästätte seuraavan kerran!

Marjo Kontinaho (Oulainen, 07.02.2024)

#799

Nyt järki käteen säästökohteissa. Kannattaa miettiä myös jo omaa vanhuutta missä sen saa/joutuu viettämään. Vanha sanonta pitää paikkaansa: sen minkä taakseen jättää, sen eestänsä löytää.

Kati Oja (Ylivieska, 07.02.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…