Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kuultava asioiden valmistelussa hyvinvointialueen jäseniä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#23

On jo nyt surkeaa, kun huonossa kunnossa oleva ihminen joutuu ajaa 50km /suunta Lohjalle, jossa seinät paukkuvat täynnä päivystyksessä. Ei ole inhimillistä!

Tanja Malo (Karkkila, 17.11.2023)

#55

Karkkilassa on verrattuna moniin muihin kuntiin paljon vanhempaa väkeä. Jos hoitoa supistetaan ja mm. kuntoutuspalveluja siirretään nettiin niin näin todella kurjistetetaan asumisen edellytyksiä täällä. Mitä vanhemmaksi ihminen tulee sitä vähemmän ajellaan autolla muualle lääkäriin. Julkinen liikenne ei nyt lainkaan palvele tarvetta päästä Nummelaan tai Lohjaan hoitoon ja yksi käynti Kela-kyydillä maksaa 50 e. Itse olen juuri maksanut Kela-tuettua kuljetusta seurantatutkimuksiin Lohjalla kuukauden sisällä 200 e eläketulosta. Työikäisen väestön eläköityessä siirrytään useimmiten julkisiin terveyspalveluihin työterveyshuollosta.
Puhutaan että Karkkilan terveyskeskus lakkautetaan. Ja puhutaan yleisesti neuvoloiden lakkauttamisista. Näiden kaavailujen toteutuminen ja peruspalvelujen katoaminen vaikuttaa varmuudella ihmisten asumisvalintoihin. Päätöksiä valmistellaan poliittisella pohjalla ja vaalivoittajien kunnat voittavat myös julkiset terveyspalvelut äänestäjilleen. Valtion talousongelmia ei saa maksattaa tällä tavalla pienempien kuntien asukkailla romuttamalla heidän elin- ja asumismahdollisuuksia kotipaikkakunnallaan.

Asta Ahlroth (Karkkila, 17.11.2023)

#61

Karkkilan terveysasema on säilytettävä. On otettava huomioon väestömme ikärakenne ja maantieteellinen sijaintimme. Kulkuyhteydet muualle esim. Lohjalle todella huonot.

Arja-Leena Lahtinen (Karkkila, 17.11.2023)

#65

Karkkilan vuodeosastoa ei saa lopettaa!!

Jenna Heino (vihti, 17.11.2023)

#101

Lääkärinä en näe lähipalveluiden heikentämistä hyvinvointialueen maantieteellisistä ääripäistä järkevänä, kun julkiset kulkuyhteydetkin äärialueilta lähemmäs ydintä ovat heikot. Omaisten tulee olemaan todella vaikea päästä tapaamaan vuodeosastopotilaita, jos vuodeosastopaikkoja äärialueilta supistetaan. Ja vierailut ovat vuodeosastopotilaiden hyvinvoinnille erittäin tärkeitä. Taloudellisesti on hulluutta lopettaa vastikään peruskorjatuissa tiloissa toimiva osasto ja säästää toisaalla kipeästi remonttia kaipaava osasto. Todella kaipaisin päätöksentekoon KOKO hyvinvointialueen tarpeiden huomiointia, ei vain muutaman suurimman kunnan.

Anu Salven (Karkkila, 17.11.2023)

#124

Järkeä ja tasapuolisuutta päätöksiin.

Risto Laakso (KARKKILA, 18.11.2023)

#145

Edes vastuutonta politiikka,sokeaa ja lyhytnäköistä pakkomielteistä leikkaamista suoraan sanottuna täysin sairasta politiikkaa.

Jari Kouhi (Karkkila , 18.11.2023)

#167

Olen työskennellyt vuosia sairaanhoitajana karkkilassa. Koko terveyskeskuksessa on paljon potilaita / asiakkaita. Ihmettelen todella miten teillä on varaa lopettaa toimintaa reunakunnilta? Esim neuvolassa käy varmasti äitejä joilla ei ole autoa. Todella vaarallista ja epätasa-arvoista kohtelua hyvinvointialueen asukkaita kohtaan.

Maarit Sundström (Vihti, 18.11.2023)

#173

Miksi hyväkuntoinen osasto suljettaisiin ja Nummelan tehdään mittava remontti? Mitä säästöä se tuo? Vuodeosastopaikoista on jatkuva pula jo nyt. Mikä logiikka?

Eija Laukkanen (Karkkila, 18.11.2023)

#185

Hyvät päättäjät. Jo nyt erikoissairaanhoito on vaikeuksissa, ei pelkästään henkilökuntapulan vuoksi, vaan siksi, ettei potilaat pääse jatkohoitoon vaan makaavat kalliilla erikoisairaanhoidon sängyllä. Jos vuodeosastoja suljetaan, niin tilanne vain pahenee.

Päivi Sarlin (Karkkila, 18.11.2023)

#188

Säästösyyt eivät saa olla perustelu kokonaisen osaston lakkauttamiselle. Ollaan hyvinvointi alueella ja usein monisairaista ihmisistä kyse. Muutenkin hyvin lyhytnäköistä säästämistä, kun ihmisiä kuljetellaan pitkienkin matkojen päähän. Tämä kaikki tulee pidemmällä aikajanalla kalliimmaksi...!!

Maija Myllykangas (Karkkila, 18.11.2023)

#191

Odotetaan nyt edes pqlveluverkkoselvitys ja vaikutusarviointi ennen lakkautuksia

Mari Partanen (Karkkila, 18.11.2023)

#196

Säilytetään vuodeosasto Karkkilassa

Armi Kuusjärvi (Karkkkila, 18.11.2023)

#197

Terveyspalvelut pitää ehdottomasti säilyttää täällä Karkkilassa. Terveyskeskuksemme on hyvin toimiva ja vuodeosasto samoin .Ikäihmisenä on tärkeää että palvelut ovat lähellä ,helposti saavutettavissa

Anja Riihioja (Karkkila, 18.11.2023)

#199

Karkkilassa tulee säilyttää hyvinvointipalvelut
jatkossakin koskien terveyuskeskusta yms.palveluita.

Reino Riihioja (Karkkila, 18.11.2023)