Sokli pysäytettävä !

Suomen hallitus pääministeri Matti Vanhansen johdolla myi norjalaiselle Yara yhtiölle Soklin malmion pilkkahintaan 207 miljoonalla eurolla. Asiantuntijoiden arvioiden mukaan malmion arvo on tällähetkellä 30 miljardia, kun huomioon otetaan kaikki hyödynnettävät malmit.

Soklin malmi on kansallisomaisuutta ja Vanhasen hallitus osallistui suoranaiseen kansallisomaisuuden ryöstöön ja mahdolliseen rikokseen.

Yara on päättänyt viedä malmin putkea tai rautatietä pitkin rikastettavaksi Venäjän puolelle Kovdoriin. Toimenpiteestä seuraisi se, että kaivos käytännössä hyödynnettäisiin kokonaisuudessaan ulkomaalaisen työvoiman toimesta ja Lapiin jäisi vain kuoppa ja mahdollinen uraanin vesistöjä ja kalakantoja tuohoava vaikutus.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että

1. Suomen eduskunta ja maan hallitus luo Yaralle Soklin malmin hyödyntämisessä kansalliset reunaehdot

2. Savukosken kunnanvaltuusto jättää hyväksymättä Soklin osayleiskaavan, joka tukee malmin rikastamista Venäjällä

3. Työ- ja elinkeinoministeriö palauttaa Yaran Sokli hankkeen uuteen arvioon kansallisen edun ja Lapin aluetalouden perusteella.

4. Lapin Liitto lappilaisten etujen valvojana ryhtyy aktiivisesti toimiin, niin että malmi rikastetaan ja jatkojalostetaan Lapissa ja siitä on mahdollisimman suuri hyöty alueen asukkaille.

5. Suomen tulee toimia EU:ssa niin, että Yaran monopoliasema puretaan ja lannoitteiden hinnat saadaan avoimeen kilpailuun. Lannoitteiden hinnat ovat nousseet Suomessa viimevuosina moninkertaisesti ja siitä kärsii kansallinen maatalous.

 

Hemmo Koskiniemi

Lapin maakuntavaltuutettu

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Hemmo Koskiniemi voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…