Suomen kaivoslakia on muutettava

Suomen kaivoslakia olisi mitä pikemmin muutettava vastaamaan muuttunutta tilannetta kansainvälisillä mineraali- ja metallimarkkinoilla niin, että pystyttäisiin estämään suurten kansainvälisten kaivosjättien harjoittama, kolonialismin ajoilta peruja oleva metallien ja mineraalien ryöstömäinen kaivuu.

Liian usein käy niin, että kaivettuaan kaiken hyödynnettävissä olevan malmivarannon maaperästä, ulkomainen toimija saatetaan konkurssiin, jolloin ei ole jäljellä tahoa jonka velvollisuuksiin kuuluisi kaivosalueen maisemointi ja mahdollisista ympäristötuhoista vastaaminen.

Mahdollisten ympäristötuhojen lisäksi menetykset maamme kansantaloudelle ovat erittäin merkittävät, joita eivät muutama sata työpaikkaa kaivoksen toimiessa pysty millään kompensoimaan.

Maamme malmi- ja mineraalivarojen hyödyntämisen pitäisi olla täysin valtio-omisteisen yhtiön kontrollissa, joka tarvirraessa myöntäisi toimilupia maassamme ulkomaisille toimijoille, perien saadusta tuotosta riittävän suuren veron.

Näillä toimenpiteillä vältettäisiin, ettei Suomesta tulisi tulevaisuudessa Pohjolan Kongoa.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Teuvo Hinderman voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö kannabis laillistaa?