Auratut / tampatut polut ulkoilijoille talviseen Kuopioon

Kuopiossa ei huolehdita tarpeeksi kaupunkilaisten vapaa-ajan ulkoilumahdollisuuksista talvisin.

Kaikki tärkeimmät polut ja reitit muutetaan talvisin hiihtoladuiksi. Ne polut, joista ei tule hiihtolatuja, jää täysin hoitamatta. Tämä aiheuttaa mm. sen, ettei esimerkiksi koiranulkoiluttajat halua lähteä tamppaamaan kävelyreittejä umpihankeen nilkat täynnä lunta, vaan hakeutuvat mieluummin hoidetulle alueelle. Tämä aiheuttaa herkästi konflikteja kuten tässä uutisessa on kirjoitettu.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005964054.html

Jäälle kyllä ajetaan ladut, mutta miksi ladun viereen ei voisi tampata kävelypolkua jonne lapsiperheet, koiranomistajat ja muut kävelijät voisivat mennä ulkoilemaan aiheuttamatta pahaa mieltä hiihtäjissä. Miksi ne hyvät ulkoilureitit, joita ei muuteta laduiksi, voitaisi talvella tampata tai aurata. Pienet kinttupolut Puijolla olisi helppo tampata mm. moottorikelkalla pari kertaa läpi ajamalla.

Viime talvena Petri Hiltunen aurasi mönkijällään jäälle polun, jotta hänen puolisonsa pääsisi lyhyempää reittiä kävellen töihin. Tämä aurattu polku olikin lopulta todella suosittu ja Petri omalla vapaa-ajallaan ja rahallaan aurasi polkua pidemmälle ja laajemmalle alueelle. Toiveita poluista esitettiin muuallekin, mutta ymmärrettävästi yhden ihmisen aika ja raha ei riitä palvelemaan kaikkia kaupunkilaisia. Asiasta on myös uutisoitu viime talvena:

https://yle.fi/uutiset/3-10102943

Me vaadimme Kuopion kaupunkia ottamaan paremmin huomioon muutkin talviulkoilijat, kuin ainoastaan hiihtäjät! Tämä on valitettavasti jokavuotinen ongelma Kuopiossa. Nyt me haluamme siihen muutoksen!

 

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Pasi Puustinen voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAIMaksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…