Tenavapirtin on saatava jatkaa Akaassa

Akaan kaupunki päätti että Toijalassa toimiva Tenavapirtti ei enää jatkossa toimi sopimuspaikkana, vaan tilalle valittiin toinen sopimuspäiväkoti.

 

Valintakriteereissä painotettiin hintaa 80% ja kokemusta 10% ja erikoistumista 10%. Tämä päätös on kuitenkin lapsen edun vastainen. Taas lapset joutuvat pelinappuloiksi ja heitä heitellään paikasta toiseen.

- Tenavapirtin hoitajat ovat hyviä ja ammattitaitoisia ja lapset pitävät heistä.

- Kun aikuiset ovat työssä, olisi päiväkodin oltava turvallinen ja tuttu ympäristö joka ei muuttuisi koko aikaa.

- Tenavapirtti on kuluttanut paljon aikaa ja rahaa siihen että heidät on tunnustettu yhdeksi päiväkodiksi ja he ovat saavuttaneet asemansa kunnallisessa päiväkotitoiminnassa kovan työn tuloksena.

- He kuluttavat paljon aikaa ja rahaa lasten liikuntakasvatukseen ja ovatkin tällä hetkellä mm suurin yksittäinen maksaja Toijalan monitoimihallilla.

- Tenavapirtillä on resurssit kunnossa jo nyt, kun taas toiset joutuvat rakentamaan tilat, ja aikaa ei ole kuin 10kk, eikä edes tonttia ole vielä valittu.

- Tenavapirtillä on ollut henkilökuntaa koko ajan enemmän kuin mikä on ollut lain vaatima minimimäärä, kun taas seuraava tulija tulee toimimaan minimimäärällä, jolloin ollaan ongelmissa mahdollisten sairastapausten sattuessa.

- Suurempi henkilökunnan määrä on myöskin turvallisuuskysymys.

- Tenavapirtillä on erittäin pieni vaihtuvuus henkilökunnassaan, kun taas muilla mm kunnallisilla se on hetkittäin erittäinkin suuri.

- Tenavapirtti on paikallinen tekijä, omistus ja kaikki on omasta kunnasta, miksi rahat kannetaan muille kunnille ja muiden kuntien verotukseen?

 

Emme epäile Suomen Tenava päiväkodit Oy:n ammattitaitoa tms, mutta Tenavapirtti on kaikille tuttu, PAIKALLINEN työnsä HYVIN hoitanut paikka.

 

http://www.akaanseutu.fi/uutiset/akaa-ostaa-yksityista-paivahoitoa-yli-neljalla-miljoonalla-eurolla

 

Tämän adressin allekirjoittajat vaativat kaupunginhallitusta harkitsemaan päätöstä udelleen ja valitsemaan lapsen edun mukaisesti paikallisen tekijän, joka tuntee lapset, heidän vanhempansa sekä paikan jossa lapset ovat viihtyneet.