Teretulemast susihukka- Mielipiteen ilmaisu

Viime vuosina susikeskustelu on saanut varsin ikävän sävyn ja sitä hallitsevat lähinnä äärinäkemykset, jotka luovat mielikuvaa siitä, että maaseutu elää lähestulkoon poikkeustilassa susipelon vuoksi. Suden salakaatoja esitetään laajalti ymmärrettävinä hätähuutoina ja onpa vireillä jopa lakimuutokseen tähtäävä adressi, joka pyrkii mm. ajamaan automaattista sudenkaato-oikeutta kaikille aseluvan haltijoille tilanteessa, jossa susi tavataan 150m etäisyydellä asutuksesta.

Me tämän mielipiteen ilmaisun allekirjoittajat emme jaa tuota näkemystä. Elämme haja-asutusalueella normaalia arkea, jota ei sävytä jatkuva pelko sutta, eikä muutakaan petoeläintä kohtaan. Luonnon monimuotoisuus ja läheisyys on maaseutuasumisen suurimpia rikkauksia.

Emme hyväksy suurpetojen salametsästystä missään muodossaan, koska sen seuraukset mm. haavoitettuine eläimineen ovat eläinsuojelun perspektiivistä täysin kestämättömiä ja lisäksi luovat niitä todellisia vaaratilanteita ajaen osaltaan petoja astusten liepeille. Emme myöskään halua elinalueestamme villiä länttä, jossa kuka vaan voi ampua mitä vaan kunhan se edes etäisesti muistuttaa sutta.

********************************************

Tämä mielipiteen ilmaisu toimitetaan sähköpostitse YLE:n Ajankohtaisen Kakkosen susi-illan juontaja Salla Paajaselle  ja Jyrki Richtille 16.4 klo 15:00.