Tukahduttamisen puolesta

#Tukahduttamisenpuolesta adressi on tärkeä kannanotto ja mielenilmaisu hallituksen toteuttamaa hybridistrategiaa vastaan Covic-19 vastaisessa virus taistossa.

Käy allekirjoittamassa ja jaa adressia facebook sivullasi! Tämä huoli on yhteinen.

Covic-19 virus rantautui maaliskuussa 2020 meille ja hallitus teki mittavia ja tehokkaita rajoituksia viruksen leviämisen estämiseksi. Tehokkaat keinot purivat virukseen hyvin ja virus saavutti nopeasti tartuttavuusluvun R0 0,6, tarkoittaen sitä, että tauti on tukahtumassa. Tukahduttamisen sijaan, useiden asiantuntijoiden, OAJn ja vanhempien vastustuksesta huolimatta hallitus teki päätöksen avata koulut vain kahdeksi viikoksi ja ilmoitti maamme strategian olevan ns hybridimalli, joka perustuu hallittuun viruksen leviämiseen laumaimmuniteetin ja laumasuojan saavuttamiseksi.

THL ja Hallitus eivät uskoneet tukahduttamisen olevan mahdollista. Kun taas asiantuntijajoukon mukaan rajoitusten jatkamisella, kontaktien pitäytyessä minimissä, olisi 0 taso eli viruksen tukahduttaminen koko maan osalta ollut mahdollinen viidessä viikossa.

Covic-19 on uusi ja ennestään tuntematon virus. Maailmalta on kantautunut näyttöä siitä, että kerran jo parantunut on sairastunut uudestaan. Vasta-ainetestien ja tutkimusten mukaan ei ole taetta siitä, että viruksen sairastanut tulisi immuuniksi. Vain harvalta sairastaneelta löytyi viruksen vasta-ainetta.

Voimakkaan painostuksen myötä hallituksen retoriikka vaihtui, mutta teot pysyivät samana. Päministeri Sanna Marin ilmoitti hallituksen sanoutuvan irti THLn laumaimmuniteetti strategiasta. Laumasuojan tavoittelun luopumislupauksista ja vaihtoehtoisesta tukahduttamisen linjasta huolimatta, hallitus jatkoi THLn ja Hetemäen työryhmän jo aiemmin valitulla hybridilinjalla.

Peruskoulut avasivat ovensa 14.5, vaikka 10 hengen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa ja useita tapahtumia on peruttu. Ravintolat avavat ovensa koulujen päättyttyä. Tiukoin ehdoin ja säännöksin. 

Koulujen kuin ravintoloidenkaan avaamisessa ei alueellisia eroja ja riskejä ole huomioitu. Pelätyn ja odotetun mukaisesti nyt kouluissa ja päiväkodessa on tullut esiin useita altistumisia ja sairastumisia, on hallituksen suunnalla hiljaista. Missä on tiedotustilaisuudet? Ihmisten huoli hybridistrategiasta ja viruksen leviämisestä lasten keskuudessa on suuri ja aiheellinen. 

Li Andersson kertoi koulujen toimineen tartuntalain mukaisesti. Eristäneen sairaat ja niille altistuneet, vähentäen riskiä ja suojaten muita sairastumasta. Tartuntatalain mukaan väkeä tulee suojella kulkutaudilta ja estää sairastumasta. Ei asettaa vaaraan, ei altistaa virukselle. Suuresta vastustuksesta ja varoittelusta huolimatta, koulujen avaamisella hallitus on päätöksellään asettanut tietoisesti ja tartuntalain vastaisesti vaaraan lapsia alueilla, joilla riski sairastua on suuri.

Huolena ja pelkona on, että tällä päätöksellä, kouluista on tehty viruslinkoja, jotka tulevat lisäämään tartuntalukuja ja kasvattamaan tautihuippua hybridimallin ajatuksen mukaisesti. Kun kesä ja mökkeilykausi tekee tuloaan ja matkustus lisääntyy yli maakuntarajojen, terveydenhuollon kapasiteettia tarvitaan, sillä suuri uhka ja pelko on, että virus tulee leviämään alueille, joissa sitä ei enää ole tavattu.

Viruksen vastaisen taistelun voittamiseksi,

1. Vaadimme hallitusta muuttamaan toimintamalliaan viruksen tukahduttamiseksi tartuntalain mukaisesti estääkseen kulkutaudin leviämisen ja lisäntymisen, juuri kun tauti oli tukahtumassa. Tukahduttamisen strategiasta on hallitukselle annettu kirjelmä useiden asiantuntijoiden kirjaamana. Tukahduttaminen alueilla, joissa virusta edelleen esiintyy, tulee tehdä nyt.

2. Vaadimme, hallituksen muuttavan toimintamalliaan siten, ettei lapsia ja jälkikasvuamme tietoisesti altisteta virukselle pelkkien olettamusten ja tieteellisten tosiseikkojen puuttuessa. Viruksen leviämistä tulee estää, ei edistää. Kansalaisia suojella, ei syöttää lapsia virukselle.

3. Vaadimme hallitukselta määrätietoisia päätöksiä viruksen leviämisen torjunnassa. Maailmalla nenä-suu suojan käyttö on yleistä, meillä edelleen asiantuntijat kiistelevät sen tarpeellisuudesta. Nenä-suu suojan käyttöä tulee suositella viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

4. Vaadimme kouluja suljettavaksi alueilla, jossa riski altistua ja sairastua on suuri. Hallituksen on otettava huomioon alueellisia eroja riskin ja leviämisen minimoimiseksi ja covic-19 viruksen tukahduttamiseksi.

Hallituksella on suuri vastuu, millaiselle polulle kansan terveyttä uhkaavan kriisin keskellä maatamme johdetaan. Hallituksen motiivia ja haluttomuutta sitoutua tukahduttamaan virus hetkessä, kun melkein on voitettu ensimmäinen erä, ei herätä luottamusta, vaan hätää ja hämmennystä. Hybridimallin ylläpitämä jatkuva huoli luo epävarmuutta ja pelkoa sekä estää siten talouden elpymistä.

#Tukahduttamisenpuolesta


Tukahduttamisen polesta    Ota yhteyttä adressin tekijään

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Tukahduttamisen polesta voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAI

Saat sähköpostiviestissä linkin vahvistaaksesi allekirjoituksesi. Varmistaaksesi, että saat lähettämämme viestit, lisää info@adressit.com yhteystietoihisi tai turvallisten lähettäjien listalle.

Huomaathan, ettet voi vahvistaa allekirjoitustasi vastaamalla tähän viestiin.
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko Jyrki Kataisen erota?