Tunnistautuminen pakolliseksi suomi24:llä

Tämä adressi tullaan toimittamaan suomi24:n omistajalle City Digital Groupille sekä suomi24:n mainostajille.


Suomi24:n keskusteluissa herjataan sekä julkisuuden että yksityishenkilöitä. Otan muutaman esimerkin: erään julkkiksen on toistuvasti väitetty "valkaisevan peräreikäänsä", raiskausepäiltyä on toistuvasti kutsuttu "nylkyttäjäksi" jne. Jokainen voi halutessaan itse tutustua suomi24:n lukemattomiin palstoihin ja tehdä johtopäätöksensä siitä miten siellä puhutaan myöskin yksityishenkilöistä.


Suomi24:n omistaja City Digital Group ja ennen kaikkea suomi24:stä vastuussa oleva Teemu Puurunen eivät ole kiinnostuneita ihmisten kunnian tai yksityiselämän suojasta! Tämän olen itse todennut yrittäessäni poistaa itseäni koskevia loukkaavia kirjoituksia ja vastaisen välttämiseksi adressi on luotu nimimerkillä.


Suomi24:stä ei yleensä pyynnöstäkään poisteta törkeitä kirjoituksia. Poistopyyntöjä voi esittää klikkaamalla "ilmoita" -painiketta viestin kohdalla. Jos ja kun tämä ei tuota tulosta, voit myös palautelomakkeella ottaa yhteyttä suoraan ylläpitoon. Sieltä tulee emailitse automaattinen, jonkun "Emman" allekirjoittama seuraavanlainen vastaus:


"Hei!Suomi24-palstoilla ei tällä hetkellä toimi palstakohtaisia moderaattoreita, vaan moderointi tapahtuu sivuston virallisten moderaattoreiden toimesta. He valvovat sivustoa muun muassa Ilmoita-painikkeen kautta tehtyjen ilmoitusten perusteella. Samoin käytössämme oleva tekoäly tekee myös poistoja ja se poistaa viestejä monista eri syistä.
Jos löydät viestin, joka mielestäsi pitäisi poistaa, voit tehdä siitä ilmoituksen viestin yhteydestä löytyvällä Ilmoita-painikkeella (aloitusviestissä lipun kuvasta, kommentista kolmen pisteen takaa avautuvasta valikosta). Ilmoitukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja tämä työ tehdään käsin, jonka vuoksi toisinaan ilmoituksen käsittely voi viivästyä. "


Käsittely ei kuitenkaan viivästynyt sunnuntaiaamuna 22.8. kun eräällä suomi24-palstalla julkaistiin uutinen tuomiosta, jonka nettikirjoittelija oli saanut nimenomaan suomi24:llä julkaistuista kirjoituksistaan. Kuvakaappaukset otsikosta ja poistoilmoituksesta ohessa. Niistä näkyy, että toiminta on ollut ripeää.

Olin nähnyt kaksi aloitusta asiasta poistettavan ja niinpä tein koemieliessä aloituksen Julkkisjuorut -palstalle klo 09:10. Se julkaistiin 09:14 (ks. kuva). Se ehdittiin poistaa välillä, mutta nyt adressia tehdessäni on palautettu palstalle. Kuinkahan pitkäksi aikaa?

Viestin osoite on Jymyuutinen poistettu jo kaksi kertaa! - Kotimaiset julkkisjuorut - Suomi24 Keskustelut


Myös näkemäni keskustelut, jossa on julkaistu City Digital Groupin vastuuhenkilöiden nimiä, on poistettu hyvässä järjestyksessä.

Mahtavatko suomi24:n mainostajat tietoisia siitä millaista toimintaa palstalla harjoitetaan, vai eivätkö hekään välitä? 


Useimmilla keskustelupalstoilla, joilla ei ole aktiivista moderointia, tarvitaan tunnistautuminen. Mm. murha.infolta poistetaan, jos jää kiinni kahdella nimimerkillä kirjoittamisesta. Tämän innokkaimmat tietysti kiertävät käyttämällä useampaa laitetta, mutta kuitenkin joku tolkku kirjoittelijoista säilyy sekä ylläpidolla että yleisöllä. 

Monilla palstoilla on myös käytössä esimoderointi tai aktiivinen seuranta, jolloin poistopyyntöihin reagoidaan nopeasti.


Me allekirjoittaneet vaadimme, että suomi24:llä otetaan käyttöön kijoittajien tunnistautuminen niin, että yhdeltä laitteelta voi kirjoittaa vain yhdellä nimimerkillä.

Allekirjoita tämä adressi

Allekirjoittamalla tämän adressin annan luvan siihen, että Tinde R. voi luovuttaa tällä lomakkeella antamani tiedot päätöksentekijöille.


TAIMaksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…