TYKSin synnytysosaston henkilökunnan määrää lisättävä

Tyksissä hoidettiin viime vuonna 3 891 synnytystä, mikä on 122 synnytystä enemmän kuin vuotta aiemmin. Tänä vuonna synnytysten määrän arvellaan nousevan 4 000:een. Ensi vuonna synnytyssalissa on entistä ruuhkaisempaa, kun noin 250 Loimaan aluesairaalan synnytystä siirtyy Tyksiin. Työmäärän lisääntymisestä huolimatta kätilöiden ja lastenhoitajien määrä pysyy lähes entisellään. Tyksiin perustetaan alkuvuodesta kolme uutta kätilön virkaa, mutta synnytyssali ei ole kuitenkaan saamassa lisää väkeä. Loimaan aluesairaalan 250:tä synnytystä on ollut hoitamassa kymmenen kätilöä. Synnyttäjien siirtyessä Tyksiin synnytyssaliin ei kuitenkaan saada lisää kätilöitä. Resurssipulan vuoksi Tyksissä on päätetty lopettaa kaikki raskaana oleville ja heidän kumppaneilleen suunnatut valmennukset heti alkuvuodesta. (Turun Sanomat 22.11.2008)

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2008-11-22,104:2:578004,1:0:0:0:0:0:

Me allekirjoittaneet vaadimme välitöntä henkilökunnan määrän lisäämistä potilasturvallisuuden takaamiseksi ja aiempien palveluiden, kuten synnytysvalmennuksen, säilyttämiseksi ja turvaamiseksi.


8.1.2009 Adressi on luovutettu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Aki Lindénille ja naistenklinikan ylilääkäri Risto Erkkolalle. Erittäin paljon kiitoksia kaikille allekirjoittaneille!

13.1.2009 Vastaus TYKSistä:

Olen saanut tietooni adressin, jonka olet kerännyt huolestuneena turvallisesta synnyttämisestä TYKSin naistenklinikalla. Haluan kertoa Sinulle, että Turun Sanomien 22.11.08 olleessa jutussa oli virheellinen tieto siitä, että synnytysosasto ei saa yhtään kätilöresurssia Loimaan synnytysten siirtojen myötä. Olemme saaneet vuoden 2009 alusta käyttöömme kolmen kätilönresurssit, joista yksi on sijoitettu synnytysosastolle ja kaksi lapsivuodeosastoille. Olemme myös sisäisin järjestelyin resurssoineet synnytysosastoja ja tulevaisuudessa pyrimme saamaan lisätoimia uusien budjettineuvottelujen yhteydessä. Tutustumiskäyntien järjestelyjä kehitettään ja otetaan käyttöön uudenlaiset toimintamallit, joten synnyttäjillä on tulevaisuudessakin mahdollisuus tulla käymään klinikassamme ennen synnytystä. Synnyttäminen Tyksin naistenklinikalla on turvallista ja hoidamme synnyttäjät hyvällä ammattitaidolla.

Kiitän Sinua aktiivisuudesta synnyttäjien puolesta ja toivotan Hyvää Alkanutta Uutta Vuotta 2009!